Připravujeme

Každoroční akce

Uplynulé akce

SILVESTR 2017

Byli jste u nás v létě spokojeni a chcete se vrátit? Nevíte stále, kam na Silvestra letos vyrazit?

Připravujeme pro Vás:

Silvestrovský pobyt na jednu noc

  • Od 16 hodin ubytování hostů a odpolední příjezdová svačinka.
  • Od 18 hodin bohatý raut plný nových i prověřených dobrot.
  • Volná konzumace nápojů – víno, limo, pivo, voda.
  • Káva espresso po dobu 8 hodin.
  • Novoroční přípitek.
  • K tomu bude hrát osvědčený DJ.
  • nocleh se snídaní formou bufetu.
  • Láhev vína naší produkce jako upomínka pro každého.

Cena pobytu je 2 450 Kč/osoba

nebo vytvoříme pobyt přímo pro Vás s možností prodloužení pobytu.

Rezervujte na:

jana@ujenoura.cz

nebo u Jany Čadík na telefonu 605 276 362

Víno ročníku 2016

Bílá vína ročníku 2016 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela půl roku v dřevěných bečkách.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně ve Vinných sklepech, v recepci hotelu Beatrice či je objednat na v našem e-shopu.
Některá z našich vín koupíte také v prodejnách Moravské banky vín v Brně, Hlinky 88 a v Praze v prostorách holešovické tržnice, hala 28.

Vinný lístek

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2016, polosuché
Cukernatost: 18 ° ČNM
Zbytkový cukr: 4,7 g/l
Celkové kyseliny: 5,9 g/l
Alk. 13,5 % obj.
Č. šarže 14/16

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní zelených hrušek a bílého rybízu.

Ovocná rozvinutá chuť je plná zralých broskví a žlutých jablek. Víno dobře doplní pečeného pstruha, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2016, suché
Cukernatost: 18 ° ČNM
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Celkové kyseliny: 5,8 g/l
Alk. 14 % obj.
Č. šarže 15/16

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky, ve vůni dominuje aroma vinného listu a zelené ryngle.

Chuť je pikantní s tóny zralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k letnímu salátu s opraženou slaninou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,9 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 16/16

Svěží víno zářivé bíložluté barvy, ve vůni se mísí citrusové aroma s minerálními tóny.

V chuti vás zaujme grep s čerstvou meduňkou, a v dlouhé dochuti naleznete intenzivní minerální slanost. Hodí se ke grilovanému lososu či pečenému bůčku nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 9-12 °C

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 3,1 g/l

Celkové kyseliny: 7 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 17/16

Víno žlutozelené barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazná máta s kopřivou a oskeruše.

Silná chuť je v harmonii s vůní. Hodí se k bílým rybám, nebojte se je podávat ke svíčkové na smetaně nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 1 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 18/16

Ocenění:

TOP 77 vín v ČR – 3*

Víno světle zlaté barvy, vůně čerstvě posečené trávy podtrhuje jemně minerální chuť s lipovými tóny.

Doporučujeme k rybám a k lehkým úpravám drůbežího masa nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 23 ° ČNM

Zbytkový cukr: 10,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,9 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 19/16

Víno tmavě žluté barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazný žlutý meloun a máslo.

Ve výrazné chuti najdete velmi zralé hrušky se skořicí, víno je velmi harmonické a skrývá v sobě velký potenciál vývoje. Podávejte k čerstvým sýrům, těstovinám s liškami, ke smetanovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Tramín červený

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 21 ° ČNM

Zbytkový cukr: 8,9 g/l

Celkové kyseliny: 5,3 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 20/16

Víno sytě zlatavé barvy a smetanovou vůní s tóny vanilky, rozinek a bergamotu. Chuť sušených meruněk a křížal je podtržena příjemnou kyselinkou.

Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Pálava

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 24 ° ČNM

Zbytkový cukr: 9,2 g/l

Celkové kyseliny: 5,6 g/l

Alk. 14 % obj.

Č. šarže 21/16

Víno krásně zlaté barvy s vůní mandarinek a eukalyptu.

V chuti můžete cítit exotické ovoce, nejvíce mango a příjemnou kořenitost

Toto víno podávejte k jehněčímu ragú, perličce s bylinkami či ořechovo-karamelovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 7,8 g/l

Celkové kyseliny: 6 g/l

Alk. 14 % obj.

Č. šarže 22/16

Víno jiskrné žluté barvy s vůní sladkého ananasu, moruší a rebarbory.

Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí nektarinky a broskve, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Zweigeltrebe rosé

Moravské zemské víno 2016, polosladké

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 12,5 g/l

Celkové kyseliny: 5,9 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 23/16

Víno jemně lososové barvy s podmanivou vůní lesních jahod a kvetoucího vinohradu. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní, švestek a se šťavnatou kyselinkou. Toto víno si vychutnáte nejlépe na ledu. Podávejte k jemné králičí galantině, ovocným sorbetům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Zweigeltrebe

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,6 g/l

Alk. 11 % obj.

Č. šarže 25/16

Víno fialovočervené barvy se zakulacenou vůní višní s borůvkovými tóny.

Intenzivní chuti tmavého ovoce vévodí ostružina, je plná a komplexní, s tóny páleného dřeva. Skvěle se hodí k pečené kachně s červeným zelím, flank steaku či zvěřině nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,1 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 26/16

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí tóny uzeného kouře a s višněmi a kořením.

Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Neronet

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 21 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,5 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 27/16

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu.

V chuti můžete cítit ostružiny, plané trnky, vánoční koření a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej ke tmavé zvěřině, hovězím steakům a k vyzrálým sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Informace pro soutěžící

Vážení kolegové

dovolte, abychom Vás pozvali na

13. ročník Mezinárodního mistrovství ČR v sekání sektů

Soutěž se uskuteční v sobotu 10. června 2017 v prostorách Vinných sklepů U Jeňoura a Hotelu Beatrice ve vyhlášené sklepní lokalitě Nechory u Prušánek na Hodonínsku.

Vlastní soutěž bude „tradičně netradiční“ v tom, že se budou srovnávat jen praktické dovednosti, jinak řečeno, nečeká Vás žádný písemný test. Disciplíny budou jen dvě: sekání sektu a servis sektu. Soutěž začne ve 13:00 kvalifikačním kolem. To je povinné pro všechny s výjimkou finalistů předchozích ročníků, kteří mají automaticky zajištěn postup do semifinále. V kvalifikačním neveřejném kole Vás čekají stejné úkoly jako v semifinále, tedy klasický servis sektu (časový limit 4 minuty) a poté jeho otevření useknutím hrdla láhve.

V odpoledním, již veřejném semifinále, se představí maximálně patnáct sommelierů podle uvážení poroty, která má pravomoc vyřadit kohokoliv z dalšího průběhu soutěže. Soutěžící nejprve předvede klasický servis sektu v časovém limitu 4 minuty (servis již neprovádí postupující z dopolední kvalifikace, kterým se započítává kvalifikační výkon, ale jen přímo nasazení semifinalisté!) a poté otevření 3 láhví sektu libovolným způsobem. Několik šavlí bude k dispozici přímo na místě, ale doporučujeme každému, aby si na soutěž přivezl svůj nástroj. Nejlepší soutěžící (minimálně 4, maximálně 6 – opět rozhodne porota) postoupí do večerního finále, které bude letos opět ve free stylu. Finalisté budou mít pětiminutový prostor na useknutí libovolného počtu láhví jakýmkoliv způsobem. Jediným limitem je použití minimálně 5 a maximálně 12 lahví jakéhokoliv objemu!

Připomínáme, že soutěž je zařazena do dlouhodobého hodnocení Sommelierské ligy, na základě, které bude vybrán reprezentant ČR pro mistrovství světa i Evropy! Výkony bude hodnotit odborná porota a svého vítěze si zvolí také diváci. Pro nejlepší jsou připraveny stejně jako v minulých letech atraktivní ceny, kromě jiného si vítěz odveze originální pozlacenou šavli na sabrage v hodnotě 10 000 Kč, obří láhev sektu (18 litrů), zájezd…!

Všichni soutěžící se mohou zúčastnit některého z pokusů o zápis do Guinnessovy knihy rekordů (bude upřesněno na místě).

Akce opět proběhne pod širým nebem na Vinařském dvoře a je koncipována jako velká garden párty mezi vinicemi. Bude samozřejmě připravena i mokrá varianta. I letos bude každý soutěžící prezentovat svůj vlastní vybraný sekt, čímž se opět zvýší atraktivnost klání. Můžete udělat reklamu své firmě, oblíbenému sektu nebo překvapit něčím originálním, co může zaujmout nejen diváky, ale i odbornou porotu. Podmínkou je, že to musí být sekt vyrobený klasickou metodou kvašením v láhvi. Kdo má ambice na postup z kvalifikace až do finále, lehce si spočítá, že by si měl přivést sektů minimálně devět. Samozřejmě budou k dispozici i rezervní sekty od pořadatelů.

Pořadatelé zajišťují ubytování. Informace o ubytování podá Jana Čadík, tel: 605 276 362, e-mail: jana@ujenoura.cz.

Přihlásit se je nutné nejpozději do 3. června 2017 buď na www.ujenoura.cz/sekani-sektu/ nebo e-mailu info@moravskysommelier.cz.

Všichni soutěžící budou soutěžit na vlastní nebezpečí, což před zahájením klání stvrdí svým podpisem!

Akce má omezenou kapacitu, a proto je nutné nahlásit dopředu Váš případný doprovod. Pro doprovod soutěžících je připraveno zvýhodněné vstupné 1500 Kč (maximálně 2 členové doprovodu na 1 soutěžícího).

Cena vstupenky je 2900 Kč, členové Asociace sommelierů ČR mají zvýhodněné vstupné 2400 Kč.

 

Na setkání s Vámi se těší

Moravský sommelier Libor Nazarčuk & Jan Ivičič

Přihláška pro soutěžící

Program & info 2017

13. ročník Mistrovství ČR v sekání sektů , sobota 10. června 2017

Šumivý a kulinářský program

  • 15.00 Welcome drink – Champagne Solessence brut J-M Sélèque.
  • 15.30 Semifinále soutěže sommelierů v sekání sektů.
    • Degustace šumivých vín (srovnání sektů vyrobených klasickou metodou kvašením v lahvi z Česka a celého světa šumivých vín).
    • Ochutnávka tichých vín ze všech čtyř moravských podoblastí.
    • Originální Jeňourův raut ve sklepních prostorách.
    • Odpolední grilování na Vinařském dvoře, opékaná selátka.
    • Ochutnávka letních osvěžujících kanapek a „fingerfood“.
    • Pokus o zápisy do Guinnessovy knihy rekordů.
    • Každých 30 minut sabrage láhve champagne pro vylosovaného diváka.
    • Sekání sektů diváky pod dohledem mistrů tohoto oboru – sekněte si láhev pro Nadační fond Českého rozhlasu SVĚTLUŠKA.
    • Soutěž o nejrychlejší vypití nejmenší láhve šumivého vína na čas – pokus o překonání jednoho z rekordů, výtěžek opět přispěje Nadačnímu fondu Českého rozhlasu SVĚTLUŠKA. Ti nejlepší se utkají na pódiu!
    • Exhibice trojnásobných mistrů ČR v sekání sektů.
    • Nabídka, prodej a ukázka servisu exkluzivních doutníků.
  • 17.00 „Champagne na skleničku, menu na vidličku, aneb Champagne není jen aperitiv!“ – snoubení champagne s degustačními sousty pod vedením Zlatko Míčky.
  • 19.00 Finále Mezinárodního mistrovství ČR v sekání sektů.
  • 20:30 Vyhlášení výsledků soutěže sommelierů a diváckých soutěží.
  • 21:00 Pokračování garden party, rautu a degustací, tentokrát s DJ 🙂
  • 23:00 Gulášovka takřka půlnoční.
  • 01:00 Závěr akce.

Cena vstupenky činí 2900 Kč za osobu, objednávky vyřizuje:

Jana Čadík, tel: +420 605 276 362, e-mail: jana@ujenoura.cz

Další informace na:

www.facebook.com/sekanisektu

O soutěži

Mistrovství České republiky v sekání sektů se koná vždy v červnu na jižní Moravě, v srdci vinařství naší země. A jelikož ke koloritu jižní Moravy neodmyslitelně patří vinné sklepy, děje se tak v jednom z největších a nejlepších vinných sklepů, ve sklepě U Jeňoura ve vyhlášené lokalitě Nechory u Prušánek na Hodonínsku.

Vlastní soutěž je netradiční v tom, že srovnává především praktické dovednosti sommelierů, kteří se utkávají ve dvou disciplínách – v sekání sektu neboli sabráži a servisu sektu. V dopoledním kvalifikačním kole každý účastník nejprve předvede klasický servis sektu a poté jeho otevření useknutím hrdla láhve šavlí nebo jinou sečnou zbraní. Nejlepší pak postoupí do finále, kde si před diváky obě disciplíny zopakují. Navíc ve volné disciplíně předvedou useknutí hrdla sektu dalším libovolným způsobem či nástrojem.

Celá akce je koncipována jako velká garden párty mezi vinicemi, ale je připravena i mokrá varianta pro případ nepřízně počasí. Výkony soutěžících hodnotí nejen mezinárodní odborná porota, ale svého vítěze si volí i samotní diváci. Nechybí ani pokusy o zápis do Guinnessovy knihy rekordů či přehlídka originálních šavlí na sabráž a připraveno je i několik překvapení. Na atraktivní ceny se mohou těšit nejenom nejlepší soutěžící, ale zkrátka nepřijdou ani hlasující účastníci z řad diváků.

Co vás čeká v Nechorech dále? Především krásný sklep a v něm degustace šumivých vín vyrobených klasickou metodou kvašením v láhvi. Budete mít možnost porovnat kvalitu tuzemských sektů se zahraničními, včetně vyhlášených francouzských Champagne, Crémant de Bourgogne, španělských Cava a či exotických sektů například z Brazílie. Sami rozhodnete, který bude vyhlášen vítězem přehlídky. Kdo bude mít bublinek dost, může přejít na tichá vína a ochutnat produkci ze všech čtyř moravských vinařských podoblastí. Ke kvalitním vínům patří samozřejmě také výborné jídlo, a proto nebudou chybět speciality nejen moravské kuchyně. Odkaz na pozvánku a program aktuálního ročníku najdete v nabídce vlevo.

Sekání sektů

Prohlédněte si naše sklepy…

Pro vaši představu si prohlédněte naše sklepní prostory – jsou velmi variabilní, postaráme se stejně jak o 5, tak třeba 300 hostů:-)

Hotel Beatrice a životní prostředí

Chtěli jsme postavit hotel, který bude šetrný k životnímu prostředí a proto jsme se rozhodli pro pasivní stavbu. Hotel Beatrice byl otevřen v polovině září roku 2011 a stal se tak prvním pasivním hotelem v Česku.

Pasivní hotel Beatrice je dokonale tepelně zaizolovaná konstrukce, čímž je zabráněno tepelným ztrátám. Objekt využívá cca. ze 40% světelné sluneční záření ke svému dohřevu, dále teplo z vnitřního elektrického zařízení a lidí – hostů či personálu hotelu. Velmi důležitá je vnější, kontinuálně rozložená tepelná izolace. V podlahách 350 mm, ve stěnách 200 mm a ve střešní konstrukci 400 mm.

K vytápění hotelu je využita rekuperační jednotka, která zajišťuje i dohřev užitkové vody. Zbytkový dohřev vody zajišťuje tepelné čerpadlo (vzduch-voda). Jednoduše řečeno, nasávacím otvorem je do prostoru hotelu pomalu, běžným ventilátorem vháněn čerstvý vzduch, který prochází rekuperační jednotkou. V této jednotce se nasávaný čerstvý vzduch setkává odděleně s odsávaným vnitřním použitým vzduchem z hotelu. Použitý vzduch předá veškeré teplo vháněnému čerstvému vzduchu a je vyháněn běžným ventilátorem z objektu. Současně se i tento odpadní vzduch využívá k dohřívání užitkové vody v zásobnících. Tato užitková voda opačně zase dokáže dohřívat studený vzduch přicházející do objektu. Vše je řízeno jednoduchou automatikou.

Stavby postavené v pasivním standardu vykazují vysokou životní pohodu pro všechny obyvatele těchto objektů. Věříme, že mimo většiny hostů, kteří nás budou nadále navštěvovat především kvůli našim výborným vínům a skvělé kuchyni, bude i spousta zájemců o pasivní domy. Tady určitě platí „lépe jednou vyzkoušet, než stokrát slyšet.“

Kromě toho jsme opatřili koupelny úspornými bateriemi, které výrazně zamezí plýtvání vodou.

Stejně jako jiné budovy postavené v pasivním standardu, také hotel Beatrice velkou měrou přispívá k ochraně životního prostředí a snížení emisních vlivů. Oproti jiným srovnatelným stavbám s tradičním způsobem vytápění hotel Beatrice ročně vypustí do ovzduší o 72 tun oxidu uhličitého méně.

Letní pobyty 2017

DĚTI do 10 let jsou u nás zcela zdarma
DĚTI do 15 let platí 50 % ceny pobytu
Ubytujeme i Vaše domácí mazlíčky

 

Pobyt „Nechorské léto“

  • Ubytování na 5 nocí v hotelu Beatrice, se snídaní.
  • 5× polopenze – večeře o třech chodech.
  • 1× láhev svěžího vína
  • Malý dárek pro Vaše děti 🙂
    * 1× volná vstupenka do Zoo Hodonín pro celou rodinu.
    Cena pobytu je 4 350 Kč / dospělá osoba

 

Pobyt „Bezva léto“

  • Ubytování na 5 nocí v hotelu Beatrice, se snídaní.
  • 4× polopenze – večeře o třech chodech.
  • 1× láhev svěžího vína.
  • Malý dárek pro Vaše děti 🙂
  • 1× volná vstupenka do Zoo Hodonín pro celou rodinu.
  • 1× celovečerní bohaté pohoštění U Jeňoura:
    • Výběr našich terinek jako předkrm.
    • Jako hlavní chod pestrý výběr pečených mas na mísách, takže každý může sáhnout po tom, na co má chuť, například nechorské závitky s kysaným zelím, moravský vrabec, kuřecí paličky, sekané kuličky, guláš či ragú… K tomu pečené brambory, chléb a zelný salát.
    • Dezert od naší cukrářky, káva espresso.
    • Studené pohoštění podávané ve dvou chodech – desky nebo mísy obložené našimi masovými a uzenými výrobky, například paštikami a terinami, masovými roládami, sekanou, domácími klobásami a šunkou apod.
    • Volná konzumace sudového bílého a červeného vína naší produkce, kávy espresso, čaje, vody a nealkoholických nápojů po dobu 6 hodin.

Garantujeme Vám, že 100 % výrobků pochází z naší kuchyně a udírny, včetně dezertů a moučníků od naší cukrářky.
Cena pobytu je 4 990 Kč / dospělá osoba

 

Cena pobytu pro děti se určuje podle věku dítěte v den nástupu 🙂

 

REZERVACE:

Jana Čadík
jana@ujenoura.cz
Tel.: +420 605 276 362

Silvestr 2016

Silvestrovský večer 31. 12. od 18 hod.

  • Bohatý raut plný nových i prověřených dobrot
  • Volná konzumace nápojů – víno, limo, pivo, voda, káva espresso po dobu 8 hodin
  • Novoroční přípitek
  • Hrát k tomu bude osvědčený DJ
  • Cena kompletního pohoštění s nápoji je 1.550 Kč /os

Silvestrovský pobyt na 1 noc

  • 1× nocleh s bohatou snídaní
  • Od 16:00 odpolední svačinka
  • Silvestrovský večer (vizte výše)
  • Cena pobytu je 2.190,- Kč /os

 

…nebo pro vás vytvoříme pobyt podle vašeho přání – klikněte zde

Kontaktujte nás na jana@ujenoura.cz nebo
telefonu +420 605 276 362.

Vína ročníku 2015

Bílá vína ročníku 2015 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela půl roku v dřevěných bečkách. S tímto ročníkem jsme také oblékli naše vína do nového kabátu – do štíhlejších lahví s novými etiketami.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně ve Vinných sklepech, v recepci hotelu Beatrice či je objednat na v našem e-shopu.
Některá z našich vín koupíte také v prodejnách Moravské banky vín v Brně, Hlinky 88 a v Praze v prostorách holešovické tržnice, hala 28.

Vinný lístek

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 20° ČNM

Zbytkový cukr: 3 g/l

Celkové kyseliny: 6,9 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 1/16

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky, ve vůni dominuje zelené jablko a angrešt. Chuť je intenzivní s tóny mirabelek, nezralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k listovému salátu s opraženou slaninou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  140,- Kč

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 20° ČNM

Zbytkový cukr: 4,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,3 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 2/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní červeného rybízu a kapary. Ovocná rozvinutá chuť je plná zralých hrušek, broskví a moruší. Víno dobře doplní pečeného kapra, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l: 140 ,- Kč

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 22,5° ČNM

Zbytkový cukr: 3,6 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 3/16

Ocenění:

Valtické vinné trhy 2017 – Stříbrná medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem. Doporučujeme k filetu z tresky či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 22,5° ČNM

Zbytkový cukr: 4,4 g/l

Celkové kyseliny: 7,1 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 4/16

Ocenění:

Grand Prix Vinex 2017 – Zlatá medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno slámově žluté barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazná vanilka s vypáleným dřevem a sušená květinová louka. Silná chuť evokuje exotické ovoce, skořici a meruňkový koláč. Podávejte k vepřovému kolenu, výpečkům či bažantovi, ke smetanovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 22° ČNM

Zbytkový cukr: 4,4 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 5/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno zářivé zelenožluté barvy, ve vůni se mísí mangovo-citrusové aroma s minerálními tóny. V chuti vás zaujme minerální slanost s grepem, čerstvou bazalkou a bílým rybízem. Hodí se k salátu s liškami, slanému cibulovému koláči či lososové terině nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 25° ČNM

Zbytkový cukr: 9,7 g/l

Celkové kyseliny: 6,3 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 6/16

Ocenění:

Galerie Rulandských vín 2016 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Velká zlatá medaile

Víno sytě zlatavé barvy s odlesky černého čaje a smetanovou vůní s tóny zralých fíků, rozinek a bergamotu. Hebká chuť meruněk, zralého ananasu a čerstvé trávy je podtržena příjemnou kyselinkou. Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Pálava

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 24° ČNM

Zbytkový cukr: 5,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 7/16

Ocenění:

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno krásně zlaté barvy se smetanovou vůní vlašských ořechů a mandarinek. V chuti můžete cítit nejvíce liči, sušené ovoce, vánoční koření a čerstvé máslo. Tuto pálavu si dejte k jehněčímu ragú, perličce s bylinkami či ořechovo-karamelovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 25° ČNM

Zbytkový cukr: 5,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,8 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 8/16

Ocenění:

Grand Prix Vinex 2017 – Stříbrná medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno jiskrné žluté barvy s vůní zralých nektarinek a vanilky. Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí liči, nektarinky a broskve, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Zweigeltrebe rosé

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 21° ČNM

Zbytkový cukr: 7,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 9/16

Víno zářivě oranžovorůžové barvy s vůní fialek a kvetoucího vinohradu. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní a šťavnatou kyselinkou. Toto víno si vychutnáte na ledu, stejně jako při pokojové teplotě. Podávejte k jemné kuřecí galantině, uzené vepřové panence nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  180,- Kč

 

Pinot Noir claret

Moravské zemské víno 2015, polosladké

Cukernatost: 23,5° ČNM

Zbytkový cukr: 23,8 g/l

Celkové kyseliny: 7,6 g/l

Alk. 12% obj.

Č. šarže 10/16

Víno krásně světlé barvy s meruňkovými odlesky a vůní červeného melounu, tóny lněného oleje a ranního lesa. V chuti ucítíte čerstvě upečený meruňkový koláč a zralé bílé moruše. Víno dobře doplní uzeného lososa, jemné úpravy kančího masa, jahodový sorbet, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Zweigeltrebe

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 22° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 11/16

Víno fialovočervené barvy se zakulacenou vůní borůvek s višňovými tóny. Intenzivní chuti tmavého ovoce vévodí ostružina, je plná a komplexní, s tóny páleného dřeva. Skvěle se hodí k pečené kachně s červeným zelím či živáňské pečeni nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  150,- Kč

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 19° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,2 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 12/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí kořenité tóny s višňěmi a s usní. Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  180,- Kč

 

Neronet

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 23° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 13/16

Ocenění:

Stříbrná medaile, Grand Prix Austerlitz 2016

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu. V chuti můžete cítit sušené švestky, tmavé ovoce, uležená povidla a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej k divočákovi se šípkovou omáčkou, zajíci na černo či k sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Pinot Noir

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 23 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0 g/l

Celkové kyseliny: 5,4 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 24/16

Víno temně cihlové barvy zrálo 18 měsíců v dřevěném sudu. Kořenitá vůně má jemný vanilkový nádech.

V chuti ucítíte sušené švestky, cedrové dřevo a brusinky. Víno dobře doplní uzené maso, živáňskou pečeni, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno se hodí k archivaci.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Přiobjednejte si extra..

Chcete dostat něco více, než Vaše objednané menu? Nevíte předem, zda budete u nás pouze nocovat a nakonec změníte plány? Potřebujete pohoštění  „narychlo“ nebo třeba přímo do pohodlí Vašeho sklepa v Nechorách? Zde je malá ukázka toho, co pro Vás můžeme udělat navíc – extra k Vašemu pohoštění…vše ostatní je jen na naší další domluvě.

Deska obložená našimi pochutinami a specialitami

  • obsahuje alespoň 7 druhů z našich masových a uzenářských specialit
  • celková váha pochutin min. 950g
  • servírovaná s chlebem
  • cena 520,-Kč/deska

Catering pro firmu HM Hodonín

 

 

 

Letní pobyty 2016

…léto v klidu vinné vesničky Nechory, poblíž Lednicko-valtického areálu, Dolního Rakouska a Slovenska, s naší dobrou kuchyní a příjemným vínem...DĚTI do 10 let zcela ZDARMA a do 15 let za polovinu….!

Pobyt „Nechorské léto“

* ubytování na 5 nocí v hotelu Beatrice, se snídaní
* 5x polopenze – večeře o třech chodech
* 1x láhev svěžího vína
* malý dárek pro Vaše děti:-)
* 1x volná vstupenka do Zoo Hodonín pro celou rodinu
Cena pobytu je 3.990,-Kč/ dospělá os.

Pobyt „Bezva léto“

* ubytování na 5 nocí v hotelu Beatrice, se snídaní
* 4x polopenze – večeře o třech chodech
* 1x láhev svěžího vína
* malý dárek pro Vaše děti:-)
* 1x volná vstupenka do Zoo Hodonín pro celou rodinu
* 1x celovečerní bohaté pohoštění U Jeňoura:
– výběr našich terinek jako předkrm
– jako hlavní chod pestrý výběr pečených mas na mísách, takže každý může sáhnout po tom, na co má chuť, například nechorské závitky s kysaným zelím, moravský vrabec, kuřecí paličky, sekané kuličky, guláš či ragú,… K tomu pečené brambory, chléb a zelný salát.
– dezert od naší cukrářky, espresso
*studené pohoštění podávané ve dvou chodech – desky nebo mísy obložené našimi masovými a uzenými výrobky – například paštiky a teriny, masové rolády, sekaná, domácí klobása a šunka…
*volná konzumace sudového bílého a červeného vína naší produkce, espresso kávy, čaje, vody a nealkoholických nápojů po dobu 6 hodin
Garantujeme Vám, že 100% výrobků pochází z naší kuchyně a udírny, včetně dezertů a moučníků od naší cukrářky.
Cena pobytu je 4.550,-Kč/dospělá os.

Nechorský košt vín 16.4. 2016

Ideální sobotní akce pro milovníky nechorských vín!! Užijte si veselou ochutnávku vín nechorských vinařů a těch z blízkého okolí..hlavu složíte na hotelu Beatrice, o zbytek se postaráme my:-)

Pobyt Nechorský košt vín obsahuje:

*nocleh na hotelu Beatrice v sobotu 16.4. 2016, se snídaní

*vstupenku na Nechorský košt vín v hodnotě 250,-Kč

*volnou stravenku na občerstvení v hodnotě 250,-Kč (Vinné sklepy U Jeňoura fungují v tento den jako „restaurace“ , stravenka se vztahuje jak na nápoje, tak na pokrmy

Cena pobytu je 1.090,-Kč/os

Objednávejte na telefonu 605 276 362 nebo e-mailu jana@ujenoura.cz

nechorský košt vín

nechorský košt vín

 

Zabijačkové hody Jeňoura

Rezervujte si celodenní pobyt s konzumací průběžně připravovaných zabijačkových specialit a s volnou konzumací našeho vína, nealko nápojů, kávy, čaje a svařáku.

Klikněte sem a podívejte se, co Váš pobyt obsahuje.

Cena zabijačkových hodů s noclehem v Hotelu Beatrice včetně snídaně je 1.550,- Kč/os.

nebo

Zabíjačkové menu, podáváme od 17 hodin:

  • domácí paštika
  • ovarová polévka, domácí chleba
  • pečené maso a bramborový salát
  • jelítka, jitrnice, tlačenka
  • domácí buchta
  • volná konzumace našeho vína, nealko nápojů, kávy, čaje a svařáku po dobu 3 hodin.

Cena tohoto menu je 490,- Kč/os. Cena tohoto menu s noclehem a snídaní je 990,- Kč/os.

Pro rezervaci a bližší informace kontaktujte slečnu Janu Čadík na telefonním čísle +420 605 276 362 nebo na e-mailu jana@www.ujenoura.cz.

Valentýnské menu 12. a 13. 2.2016

Přijeďte strávit romantické chvíle do Vinných sklepů u Jeňoura, a to buď u dobrého jídla a vína, nebo v kombinaci s příjemným ubytováním v našem hotelu Beatrice.

VALENTÝNSKÁ VEČEŘE S UBYTOVÁNÍM
12. 2. 2016 nebo 13. 2. 2016

  • v 18 hodin slavnostní banket o šesti chodech včetně volné konzumace Jeňourových vín, nealkoholických nápojů, kávy a čaje po dobu pěti hodin
  • nocleh v hotelu Beatrice se snídaní
  • láhev vína naší produkce s sebou jako dárek

Cena valentýnské večeře s ubytováním je 1 490 Kč na osobu

VALENTÝNSKÁ VEČEŘE PRO DVA

  • v 18 hodin slavnostní banket o šesti chodech včetně volné konzumace Jeňourových vín, nealkoholických nápojů, kávy a čaje po dobu pěti hodin

Cena valentýnské večeře je 890 Kč na osobu

Objednávejte na telefonu 605 276 362 nebo e-mailu jana@ujenoura.cz

Zabijačkový víkend 15.-17.1. 2016

Zabíjačka U Jeňoura 2016

Přijeďte ochutnat speciality z tradiční moravské zabijačky, na jejichž výrobě se můžete osobně podílet.

POBYT „ZABIJAČKOVÝ VÍKEND“ (15.–17. 1. 2016) ZAHRNUJE:

  • 2× ubytování v hotelu Beatrice, degustační menu o šesti chodech s nápoji a vínem z našé vlastní produkce
  • Sobotní domácí zabijačkové hody (viz níže)

Cena balíčku činí 2 590 Kč na osobu

POBYT „ZABIJAČKOVÉ HODY“* (16. 1. 2016) ZAHRNUJE:

  • Sobota 16. 1. 2016 v 10 hodin začátek slováckých zabijačkových hodů
  • V průběhu celého dne budou podávány čerstvé zabijačkové speciality. Začneme mozečkem na cibulce, zhruba ve 12 hodin budeme servírovat zabijačkový guláš a později ovar s jablečným křenem. Odpoledne budou následovat další pochutiny – jitrničky, pečené maso, jelítka, ovarová polévka, tlačenka, škvarky… a nebudou chybět ani domácí buchty a svařené víno!
  • Po dobu trvání akce platí volná konzumace nápojů: sudového vína, vody, nealko nápojů, kávy, svařeného vína a čaje (do 22:00)
  • Každý host obdrží zdarma láhev vína jako upomínku
  • Během odpoledne vám bude k dispozici sommelier s ochutnávkou vín
  • Se zájemci se po předchozí vydáme na vyhlídkovou věž na okraji Nechor :-)
  • Ubytování na hotelu Beatrice včetně pestré snídaně

Cena balíčku činí 1 490 Kč na osobu
* Akce se uskuteční při minimálním počtu 25 hostů.

Objednávejte na telefonu 605 276 362 nebo e-mailu jana@ujenoura.cz

Ochrana osobních údajů

Prohlášení o ochraně osobních údajů

Osobní údaje odeslané ve formulářích uchováváme bezpečně, odběr e-mailového zpravodaje je možné kdykoliv zrušit.

Vinné sklepy u Jeňoura a Hotel Beatrice (dále jen Vinné sklepy) věnují ochraně osobních údajů na těchto webových stránkách www.ujenoura.cz (dále jen stránky) zvýšenou pozornost a vynakládají maximální úsilí k tomu, aby osobní údaje, poskytnuté návštěvníky těchto stránek, byly chráněny. V případě, že Vinné sklepy budou mít právo zpracovávat osobní údaje, budou tak činit v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších změn a doplňků, a v souladu se souvisejícími právními předpisy České republiky. Vinné sklepy vynakládají veškeré možné technické úsilí k tomu, aby osobní údaje byly chráněny a v této souvislosti činí potřebná bezpečnostní opatření.

Návštěvníci mohou samozřejmě stránky z velké části využívat bez toho, že by museli poskytovat své osobní údaje. K poskytnutí osobních údajů bude návštěvník vyzván pouze v případě, pokud bude chtít kontaktovat Vinné sklepy prostřednictvím formuláře, přihlásit k odběru e-mailového zpravodaje nebo provést rezervaci pobytu či svatebního dne.

Tato stránka používá službu Google Analytics, poskytovanou společností Google, Inc. (dále jen „Google“). Služba Google Analytics používá souborů „cookies“, které jsou textovými soubory ukládanými do vašeho počítače umožňující analýzu způsobu užívání této stránky jejími uživateli. Informace vygenerované souborem cookie o užívání stránky (včetně vaší IP adresy) bude společností Google přenesen a uložen na serverech ve Spojených státech. Google bude užívat těchto informací pro účely vyhodnocování užívání stránky a vytváření zpráv o její aktivitě, určených pro její provozovatele, a pro poskytování dalších služeb týkajících se činností na stránce a užívání internetu vůbec. Google může také poskytnout tyto informace třetím osobám, bude-li to požadováno zákonem nebo budu-li takovéto třetí osoby zpracovávat tyto informace pro Google. Google nebude spojovat vaší IP adresu s jakýmikoli jinými daty, která má k dispozici. Můžete odmítnout používání souborů cookies volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči, avšak uvědomte si, že jestliže tak učiníte, tak nebudete schopni plně využívat veškeré funkce této stránky. Používáním této stránky souhlasíte se zpracováváním údajů o vás společností Google, a to způsobem a k účelu shora uvedeným.

Toto prohlášení nabývá platnosti a účinnosti dnem jeho zveřejnění na www.ujenoura.cz.

Vinné sklepy U Jeňoura a Hotel Beatrice

Hledáme zaměstnance

přijmeme do HPP pracovitého číšníka/sommeliera a kuchaře. Nabízíme: příjemný kolektiv, dobré platové podmínky a možnost odborného růstu.

Zájemci kontaktujte nás na:

jana@ujenoura.cz

nebo

tel. 605276362

Pobyty pro skupiny

Ať už hledáte pěkné místo pro dovolenou s přáteli, zájezd zájmového spolku nebo firemní výlet, jste na správném místě. Připravíme pobyt přesně pro Vaši skupinu tak, aby všichni účastníci byli spokojeni!Pokud organizujete pobyt pro více hostů, neváhejte nás kontaktovat a my Vám rádi sestavíme zvýhodněný cenový balíček na míru včetně ubytování.

Vzorový balíček pro skupiny od 25 hostů

Bohaté moravské večerní menu ve Vinných sklepech U Jeňoura

  • výběr našich terin a paštik jako předkrm
  • jako hlavní chod pestrý výběr pečených mas na mísách, takže každý může sáhnout po tom, na co má chuť, na příklad nechorské závitky s kysaným zelím, kuře na víně, výtečný guláš či ragú, k tomu pečené brambory, chléb a zelný salát.
  • dezert od naší cukrářky, espresso
  • ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • studené pohoštění podávané ve dvou chodech – desky nebo mísy obložené našimi masovými a uzenými výrobky – například paštiky a teriny, masové rolády, naše uzenářské speciality, sekaná, domácí klobása a šunka…
  • volná konzumace sudového bílého a červeného vína naší produkce, espresso kávy, čaje a limo (3 druhy) po dobu trvání večírku – 6 hodin.
  • ubytování se snídaní, odjezd hostů
  • každý host dostane láhev našeho vína jako dárek s sebou

Cena pobytu je 1.590,- Kč/os. bez DPH

Výhody skupinových pobytů:

  • společné výlety do okolí
  • dostatečná kapacita areálu U Jeňoura
  • možnost přiobjednat si kulturní vystoupení/ hudební produkci/ dopravu s nížším nákladem na jednotlivce
  • variabilita pokojů na hotelu Beatrice (jednolůžkový – třílůžkový). Pro ty z vás, kteří se uskromní, nachystáme i čtyřlůžkové pokoje (kapacita hotelu je max. 75 lůžek)
  • skupinové slevy na naše služby
Kontaktujte nás pro rezervaci

Pobyty pro dva

Nenechte se odradit rozsáhlostí Vinných sklepů U Jeňoura! Velmi rádi pohostíme i malé skupinky hostů, kterým nachystáme menší sklepní salonek s útulnou atmosférou a popř. s hořícím krbem.

Neváhejte nás kontaktovat a my Vám sestavíme vlastní balíček na míru dle Vašich požadavků a plánovaného programu.

Nechory

Nechory jsou malou vinařskou vesničkou v regionu Podluží, která patří k Prušánkám. Nechory jsou zajímavé tím, že leží asi kilometr za obcí, je tu na pět set vinných sklepů, a slouží pouze k jednomu účelu – k pěstování révy vinné a výrobě vína. Místní v okolních vinicích pěstují hrozny, které ve sklepích zpracovávají pro svoji spotřebu. 

Dárková vína

Pro Vaše hosty, obchodní partnery, zaměstnance nebo přátele nachystáme dárkové víno s logem Vaší společnosti, s názvem setkání či příležitosti (vzhled etikety připravíme v souladu s Vašimi představami nebo nám zašlete vlastní etikety). Víno uzavřené korkovou zátkou adjustujeme kapslí, etiketou a balíme do krabiček, popř. tašek.

Degustace

Degustace vína v našem degustačním sklepě je častým doplňkem celého večera U Jeňoura. Probíhá zpravidla po hlavní večeři tak, aby hosté nejen ochutnali vína naší produkce se zajímavým výkladem, ale aby se i pobavili, popř. diskutovali na vinná témata… Degustace většinou trvá asi půl hodiny a „koštuje“ se 5 vzorků vína, většinou loňský ročník a pár starších vzorků. Na přání vám rádi připravíme degustaci starších, archivních vín. 

Chcete zažít tématickou degustaci? Po domluvě rádi připravíme:

  1. vertikální degustaci jedné odrůdy
  2. degustaci šumivých vín, sektů, popř. Champagne
  3. degustaci oblastí – ať už tuzemských nebo zahraničních
  4. degustaci s praktickým školením „degustátorské minimum“

O našem víně

Jeňour

V roce 1978 jsem jako patnáctiletý navázal na vinařskou tradici svých předků a samostatně vyrobil svoje první víno. Bylo z hroznů vypěstovaných v tradiční nechorské vinařské trati, ze které vyráběl víno již můj pradědeček. Vinohrad postupně zanikal a v současné době se na stejném pozemku nachází část našich sklepů a ovocný sad. Než byl v roce 1970 vybudován první sklep, na který nyní navazuje komplex sklepů u Jeňoura, vyráběli naši předkové víno ve vrchních Nechorách.  Další sklepy byly postaveny v letech 2003 až 2011. Víno vyrábím spolu se starším synem. Současné naše nové vinice o výměře 5 ha se nacházejí v trati Podkovné vzdálené dva kilometry od sklepa.

Naší snahou je vyrábět vína plná, květnatá a autentická s osobností jejich autora, hlavně ale taková, aby si na nich pochutnali všichni ti, kteří je budou popíjet ať už přímo u nás ve sklepě, či kdekoli jinde. Prožít opojení a povznesení, či zážitek opití z dobrého vína patří k příjemným chvílím v životě člověka.  A Když nám hosté, konzumenti a pijáci naších vín dávají tuto zpětnou vazbu, víme, že naše tvrdá práce je naplněna. Není potřeba žádných vzletných ód, kdo pije víno jenom proto, aby zahnal žízeň?

I když některá mladá sudová vína podáváme hostům již v prvních listopadových týdnech daného ročníku, u vín podávaných později a hlavně lahvových je enologický proces zdlouhavější. Rádi jim pokud možno půl roku necháváme čas zrání na kvasnicích a spolu s procesem pravidelného míchání vína získávají zajímavou strukturu a hlavně plnost, což po napití vybízí k dalšímu doušku. Toto navazuje na primární práci s hrozny a mošty, kdy řešíme chlazení, fermentaci, macerování, což výše popsanému předchází. Vína následně lahvujeme koncem května a ty jsou díky této technologii ideální k vypití v následujících dvou a více letech, kdy dosahují optimální zralosti a buketu. S lahvováním jsme začali s ročníkem 1998 a v posledních letech využíváme služeb rakouské profesionální mobilní lahvovací linky, která u vín zaručuje potřebnou stabilitu a sterilitu.

Víno, které lahvujeme, pochází ze čtyř pětin z moštů, které dosáhly 21 stupňů a více cukernatosti a nejsou doslazená. Přesto je označujeme jako Moravské zemské víno. Důvodem je celková odtažitost vůči byrokratickým procesům. Stojíme za tím, co je uvedeno na etiketě a spoléháme na vzájemnou důvěru mezi vinařem a zákazníkem.

Jan Ivičič – Jeňour, majitel a sklepmistr Vinných sklepů U Jeňoura

Rezervace termínu

Fotky ze svateb U Jeňoura

Pro veškeré dotazy týkající se svatby U Jeňoura včetně rezervace termínu, kontaktujte slečnu Janu Čadík.

Služby svatební koordinátorky

Spolupracujeme s břeclavskou svatební agenturou Rosaline. Naše svatební koordinátorka Gabriela Kazayová převezme veškeré zařizování ohledně svatebního dne:

  • pomoc s výběrem menu na hostinu
  • zajištění prostor pro obřad
  • dekorace
  • svatební oznámení
  • svatební šaty
  • květiny
  • prstýnky
  • dárky pro hosty
  • výslužky
  • hudební produkci
  • a mnohé další. Vy si užijete svůj den D bez jakýchkoliv starostí!
Na to, jak služby agentury Rosaline vypadají se můžete podívat na jejích webových stránkách, pro osobní kontakt se obracejte přímo na Gabrielu Kazayovou na telefoním čísle +420 777 674 807.

Svatba na klíč

Postaráme se o kompletní či částečnou organizaci Vašeho svatebního dne. Sejdeme se s Vámi osobně, naplánujeme a zorganizujeme celkový průběh svatby na základě Vašich přání. Ať už bude Vaše svatba probíhat na vinařském dvoře formou garden party s grilováním nebo ve sklepních prostorách se slavnostním banketovým menu, věřte, že svatby U Jeňoura nebudete litovat!

Prostory pro obřad

Se správným výběrem místa Vám rádi poradíme a osobně Vám ukážeme, že přímo v areálu U Jeňoura jsou k dispozici jak vnitřní tak venkovní prostory vhodné pro obřad, například konferenční sál hotelu Beatrice, palouk za hotelem, vinařský dvůr či přímo sklepní prosotry U Jeňoura. Doporučujeme také okolní vinice, které jsou také skvělým místem pro Váš obřad.

Pokud uvažujete o svatbě na zámku či v zámeckých zahradách, doporučili bychom Vám nedaleký zámek Lednice, zámek Valtice či Janohrad.

Nechat oddát se můžete i na matrice v obci Prušánky či v barokním kostele sv. Izidora.

Svatební hostina

Jak sestavit menu pro svatební hostinu a večerní pohoštění? Pro Vaši představu zde jsou oblíbené klasické menu, které Vám upravíme na míru. Je jen na Vás, zda si zvolíte klasiku nebo něco netradičnějšího. Není pro nás problém vymyslet alternativu, která bude oběma stranám vyhovovat. Vyhovíme i přáním na bezmasé pokrmy či dětské porce.
  • Přípitek (sekt, svěží víno, vermut ..)
  • Jedna z našich výtečných domácích paštik či terinek s domácím chlebem
  • Domácí vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou
  • Svíčková na smetaně podávaná s dvěma druhy knedlíků a brusinkami
  • Čokoládový dortík či sezónní desert s espressem Ionia

Slavnostní raut

Studené speciality: domácí terinky a paštiky, rolády, uzeniny z naší udírny a sušená masa

Teplé speciality: hovězí ragú, zvěřinový guláš, telecí jazyk na kyselo, sekané biftečky, vinná klobása, kuřecí pásky, grilovaná masa

Sladká tečka: ovocné košíčky, věnečky, kávové řezy, čokoládové krémy, pralinky od naší cukrářky

Ukázkový program konference

Vaše konference nebo školení by mohlo vypadat takto:

  • příjezd v ranních hodinách, ubytování hostů
  • dopolední jednání v konferenčním sále, coffee break – obložené chlebíčky s domácí pomazánkou, domácí moučník od naší cukrářky, káva, čaj, voda.
  • oběd o třech chodech s nápoji
  • odpoledne jednání v konferenčním sále s občerstvením jako dopoledne, ale s obměnou
  • bohaté moravské večerní menu ve Vinných sklepech U Jeňoura:
  • výběr našich terin a paštik jako předkrm
  • -jako hlavní chod pestrý výběr pečených mas na mísách, takže každý může sáhnout po tom, na co má chuť, na příklad nechorské závitky s kysaným zelím, pečené vepřové koleno, masové kuličky, kuřecí paličky, kuře na víně, guláš či ragú, … K tomu pečené brambory, chléb a zelný salát.
  • desert od naší cukrářky, káva espresso
  • ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem sommeliera
  • studené pohoštění podáváno ve dvou chodech – desky nebo mísy obložené našimi masovými a uzenými výrobky – na příklad tlačenka, paštiky a teriny, masové rolády, sekaná, domácí klobása a šunka, …
  • během večera neomezená konzumace sudového bílého a červeného vína naší produkce, espresso kávy, čaje a nealkoholických nápojů.
  • nocleh v Hotelu Beatrice
  • snídaně, odjezd hostů

Cena za občerstvení je 1.390,- Kč/os. bez DPH.

Ubytování ve dvoulůžkovém pokoji stojí 590,- Kč/os. bez DPH, za jednolůžkový pokoj je příplatek 400,- Kč.

Cena za pronájem konferenčního sálu pro 10 osob činí 1.800,- Kč bez DPH.

Dárková vína

Pro Vaše hosty, obchodní partnery, zaměstnance nebo přátele nachystáme dárkové víno s logem Vaší společnosti, s názvem setkání či příležitosti (vzhled etikety připravíme v souladu s Vašimi představami). 

Aktivity pro volný čas

Vinná vesnička Nechory

Nechory, vinná vesnička nedaleko Prušánek je pro návštěvníky velmi atraktivní. Už při vstupu na Vás dýchne svou neopakovatelnou atmosférou.

getpic

Lednicko-valtický areál

Lednicko-valtický areál se rozkládá na ploše 200 km2 a je považován za nejrozsáhlejší člověkem vymodelované území v Evropě. Nejzajímavější jsou jistě zámek Lednice a zámek Valtice Na seznam světového kulturního dědictví UNESCO byl zapsán v roce 1996.

getpic

Zámeček Pohansko

Zámeček Pohansko se nalézá na jižním okraji hradiště Pohansko. Je to empírový lovecký zámeček z let 1810-1812 vybudovaný podle návrhu J. L. Hardmutha, v němž byla po rozsáhlé rekonstrukci v roce 1998 otevřena archeologická expozice.

getpic

Vyhlídková věž

Rozhledna Na Podluží se nachází nedaleko obce Nový Poddvorov na Hodonínsku. Její pozinkovaná ocelová konstrukce je 30 metrů vysoká a má podobu ropné těžní věže. Připomíná tak, že region Podluží na Moravském Slovácku patří k nejznámějším nalezištím ropy na Moravě.

getpic

Větrný mlýn

Větrný mlýn u Starého Poddvorova – mlýn beraního typu, celodřevěné konstrukce, pochází z roku 1870. Je situován na návrší, asi 3 km od obce Starý Poddvorov směrem na Čejkovice.

getpic

Velkomoravské hradiště Mikulčice

První muzejní expozice archeologických nálezů na Slovanském hradišti v Mikulčicích byla pro veřejnost otevřena v roce 1960.

getpic

Baťův kanál

Baťův kanál je dopravně významná vodní cesta. Délka Baťova kanálu je v současnosti přibližně 53 km. Některé úseky vedou řekou Moravou, jinde vede uměle vyhloubenými kanálovými úseky. Celkově je splavný od Kroměříže po Hodonín, je zde ale několik překážek.

getpic

Segway Břeclav

Jízda na Segway je intuitivní a zvládne ji každý. Nastupte, nakloňte se a jeďte. Pět nezávislých gyroskopů monitoruje rovnováhu stokrát za vteřinu. Skvělý zážitek pro jednotlivce, firemní setkání, svatby a narozeninové párty. Sestavili jsme pro vás několik tras a balíčků, od poklidných po cesty plné adrenalinu, kde se přiblížíte k limitům vozítka Segway!

getpic

Paintball

Pokud patříte mezi ty, kteří potřebují před příjemně stráveným večerem v našem sklepě pořádnou dávku adrenalinu, tak se s důvěrou odbraťte na našeho partnera pana Zpěváka z Paintballu v blízkém Hodoníně.

getpic

Lázně Lednice

Lázně Lednice – místo přírodních krás a pohádkových zámků.

getpic

Cyklotrasy

Cyklotrasy v okolí a Vinařská stezka Podluží vedoucí přes Nechory.

getpic

Sonnentor Čejkovice

Navšitvte bylinkový ráj Sonnentor v Čejkovicích a nechte se provést firmou, která vyrábí bio čaje a bio koření z kontrolovaných rodinných zemědělských bio farem. A když už budete v Čejkovicích, můžete exkurzi spojit s prohlídkou Templářských sklepů.

getpic

Animace

  • Vaše školení či seminář oživíme degustací vína s výkladem certifikovaného sommeliera, vinařskými soutěžemi, exkurzí do některého z nechorských vinařství, hudební produkcí nebo jiným kulturním vystoupením…
  • Další program Vám namodeluje event manager přesně pro Vaši skupinu hostů (podle věkové kategorie, časových a finančních možností, zájmové oblasti, využití efektů teambuildingu..).

Firemní akce na míru

Oslovte nás s jakoukoli poptávkou firemní akce nebo team buildingu, byť jste sebemenší společnost – rádi Vám vyhovíme

  • školení
  • teambuilding
  • firemní setkání
  • výjezdní partnerská setkání
  • konference
  • semináře
  • setkání s obchodními partnery
  • promoakce
  • výstavy
  • prezentace
  • workshopy

Proč využít našich služeb?

  • šetříme váš rozpočet – naším zájmem je pokračování ve spolupráci a nepřemýšlíme jednorázově
  • naší prioritou je skutečně vaše spokojenost
  • spolupracujeme i s malými firmami s malým rozpočtem

Celodenní péče o klienty

Pokud už jste přesyceni anonymitou a průměrností mnohých gastro a ubytovacích zařízení, přijeďte do Nechor a uspořádejte setkání U Jeňoura! Příjemný personál se o vaše hosty náležitě postará a originální pochutiny z naší kuchyně mohou pozitivně ovlivnit výsledek setkání, zanechají (hlubokou) stopu v paměti… Nejvíce totiž dbáme na to, aby se hosté U Jeňoura cítili výborně!

Občerstvení

Coffeebreaky během jednání zpravidla servírujeme tak, že na nabídkovém stole přímo v konferenčním sále mají hosté k dispozici kávu, čaj, vodu a juice, z pochutin chlebíky s domácími pomazánkami, ovoce, moučníky od naší cukrářky, popř. další svačinová jídla jako např. minipárky s hořčicí, polévku.. Pohoštění během trvání školení/teambuildingu je vždy smluveno předem s organizátorem akce a je zajištěno personálem Vinných sklepů U Jeňoura.

Konferenční prostory

Konferenční sál hotelu Beatrice umožňuje pořádání akcí mnoha typů a úrovní jako jsou firemní školení, meetingy, koncerty, vernisáže, ale také svatební obřady, divadlo a jiné kulturní akce či aktivity.

Uspořádání sálu:

  • Konferenční pro 75 osob
  • Divadelní pro 125 osob

Vybavení:

  • Dataprojektor s plátnem
  • Flipchart
  • Ozvučení celého sálu včetně mikrofonu
  • Wi-Fi

Pokud bude zapotřebí více místností pro jednání či prostory pro více hostů, rádi Vám poskytneme interiér vinného sklípku, který je Vám také plně k dispozici.

Catering

Dokážeme zajistit kompletní servis našich služeb mimo areál U Jeňoura – firemní akce přímo u zákazníka, sportovní utkání, rodinné a přátelské oslavy. Neváhejte nás kontaktovat a my Vám catering sestavíme dle Vašich přání a požadavků na pokrmy a na cenu.

Neváhejte nás kontaktovat – cateringovou nabídku vám sestavíme podle vašich přání a požadavků na pokrmy a cenu.

Sele na rožni

Opékání selátka je oblíbenou formou pohoštění nejen v létě na našem vinařském dvoře, ale i ve sklípku, kde je možno připravit sele na rožni v krbu. Tuto pochoutku servírujeme zpravidla s hořčicí, křenem, zelným salátem a domácím chlebem.

Pro objednávku či bližší informace nás kontaktujte.

Udírna pana Jeňoura

Srdcová záležitost pana Jeňoura – díky jeho osobní invenci vznikají stále nové sušené a uzené pochutiny z mnoha druhů mas – typické moravské uzené, vepřové panenky, originální uzené copánky, klobásy či delikatesy jako např. uzený losos nebo kachní prsa a spousta dalších.

Zabíjačka

Nejvhodnější období pro uspořádání slovácké zabíjačky je od října až do konce dubna. U nás se odehrává od ranních hodin na Vinařském dvoře. Účastníci zabíjačky se mohou aktivně zúčastnit prací kolem zpracování pašíka, nebo přejít do sklepních prostor k vytopenému krbu, kde jsou zabíjačkové speciality postupně servírovány.

Po ránu nechybí slivovice a svařené víno pro zahřátí. K tomu dobrá moravská buchtička či štrůdl. Po ovaru s jablečným křenem se můžete těšit na jitrničky, jelítka a škvarky, později na zabíjačkový guláš a ovarovou polévku.

Mezi těmito pochutinami bude vhodné zajít na degustaci láhvových vín. Poté vám jistě příjde vhod pečené maso a teplé řízečky, později tlačenka. Co nesníte u nás, to vám připravíme jako výslužku. V průběhu zabíjačky je volná konzumace našeho sudového vína, svařeného vína, nealka a kávy.

Cena činí 1.290,- Kč na osobu + 21 % DPH a je kalkulována pro skupiny o minimálním počtu 30. Cenu pro skupiny s menším počtem účastníků vypočítáme podle počtu osob.

Naše cukrárna

Naše šéfcukrářka Petra Mráková připravuje dezerty, které se často stanou pověstnou třešničkou na dortu celé návštěvy U Jeňoura. Její parketou nejsou pouze exkluzivní moučníky a výtečné krémové dezerty připravované převážně pro slavnostní příležitosti, ale také klasické moravské koláče a buchty. Její velkou zálibou je výroba lahodných pralinek mnoha druhů.

Nechorský raut

Na našem rautovém stole najdete studené i teplé pokrmy, přičemž všechny pochází z naší kuchyně a udírny. Pokud máte nějaké oblíbené jídlo, které na rautu nesmí chybět, dejte nám vědět a jinak nechte celkovou skladbu pokrmů na nás. Vždy se řídíme čerstvostí surovin. V galerii najdete ukázku některých z našich masových specialit a moučníků naší cukrářky. Fantazii se meze nekladou a pro ty z vás, kterým nestačí pohled na naše dílo, doporučujeme: čtěte dál..

 

Začít můžete například některou z našich paštik – jemnou kuřecí s granátovými semínky, mandlovou ve slanině, domácí játrovou…nebo terinkou – oblíbenou Campagne, špenátovou nebo čočkovou s rajčaty.

Jako hlavní chod si u Jeňoura můžete dát pečenou vepřovou kýtu, hovězí masové kuličky s bylinkami, candáta či lososa v citrónové omáčce, hovězí ragú – když je sezóna, bývá třeba z divočáka nebo jelena, dále pečená kuřecí stehýnka, smažené řízečky, k tomu pečené brambory, zapékané brambory se špenátem, cous-cous, zapékané těstoviny se zeleninou a mnohé další…

Z dezertů vám doporučujeme čokodortík, letní dezerty, ovocné košíky, Peťčiny pověstné věnečky:-), karamelové řezy, créme různých chutí, panna cottu a mnohé další..

 

  • součástí večera je ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • zaručujeme alespoň 35 rozlišných pokrmů po dobru trvání menu
  • volná konzumace našeho sudového vína, kávy espresso, čaje, limo a vody po dobu 7 hodin

 

Cena menu pro 20 až 45 osob: 1.290,-Kč/os 

Cena nad 45 osob: 1.090,-Kč/os.

Ceny jsou uvedeny bez DPH.

Jeňourovo pečínkové menu

 

naše neoblíbenější a nejčastěji připravované menu:-). Je pestré, nemusíte řešit, kdo co má rád a každý si z něj vybere…pokrmy jsou servírované přímo ke stolu hostů tak, aby bylo pohodlné a komfortní pro všechny. Záleží jen na vás, jak bohaté menu bude. Zde je inspirace:

  • Předkrm – výběr našich terinek a paštik
  • Hlavní chod –  pestrý výběr pečených mas a dalších pokrmů na mísách, takže každý může sáhnout po tom, na co má chuť, na příklad: nechorské závitky s kysaným zelím, vepřová pečínka, kuřecí stehýnka, výtečný guláš či ragú, pečená kachna do zlatova, kuřecí špízky, játra s domácí slaninkou, sekané masové biftečky… k tomu pečené brambory, cous-cous nebo domácí noky s bylinkami, chléb a zelný salát
  • Moučník od naší cukrářky, espresso
  • Ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem sommeliera
  • Domácí studené pohoštění podávané ve dvou chodech – desky nebo mísy obložené pestrým sortimentem našich masných a uzenářských výrobků – od paštik a terin přes masové rolády, sekanou až po domácí klobásy, šunku a uzené
  • Volná konzumace sudového bílého a červeného vína naší produkce, kávy espresso, čaje a nealkoholických nápojů (voda, limo) po dobu trvání večírku (7 hodin)
  • Každý host dostane láhev našeho vína jako dárek s sebou

 

 Cena tohoto menu je  950,-Kč/os   bez DPH 21 %

Další nabídka menu

Toto je nabídka tradičních pohoštění prověřených za dlouhá léta našimi spokojenými hosty. Využívají ji především naši stálí hosté – tradicionalisté, ale také ti, jimž se nechce nad menu příliš „špekulovat“. Mnohem častěji ovšem tvoříme menu přímo pro konkrétní společnost s ohledem na představy, požadavky a možnosti hostů. Kontaktujte nás!

Pohoštění č. 1 „Nechorské“

  • Nechorský guláš, knedlík
  • Ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • Dezert od naší cukrářky
  • Studené mísy s našimi specialitami – masovými a uzenářskými
  • Volná konzumace našeho sudového vína, vody, limo a kávy, čaje po dobu 4 hodin

Cena menu je 440,-Kč/os. bez DPH 21 %

 

Pohoštění č. 2 „Chlapské“

  • Jedno pečené koleno s křenem, hořčicí a chlebem
  • Ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • Dezert od naší cukrářky
  • Dva nadýchané řízky, okurek, chléb
  • Celé pěkně vypečené kuřátko, zelný salát, chléb
  • Volná konzumace našeho sudového vína, vody, limo a kávy espresso, čaje po dobu 6 hodin
Cena menu je 750,-Kč/os.  bez DPH 21 %

 

Pohoštění č. 3 „Hodové“

  • Půlka pečené kachny do zlatova, moravské zelí, knedlík
  • Ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • Dezert od naší cukrářky
  • Domácí pomazánka a paštika
  • Studené mísy s našimi specialitami – masovými a uzenářskými
  • Volná konzumace našeho sudového vína, vody, limo a kávy espresso, čaje po dobu 7 hodin
Cena menu je 850,-Kč/os.  bez DPH 21 %

 

 

Vytvořit rezervaci

Připravujeme

Uplynulé akce

Každoroční akce

Kontakt

+420 605 276 362

jana@ujenoura.cz

Kudy k nám

PRUŠÁNKY-NECHORY

Po příjezdu do obce Prušánky sledujte naše bílo-zelené směrové cedule, které Vás přivedou až k nám 🙂

 

Od 1.12.2016 jedeme v systému EET.

 

Ceník a rezervace

  • Check-in, ubytování hostů od 15 hodin.
  • Check-out, opuštění pokoje do 10.30 hodin
  • naprosto unikátní způsob kalkulace jakékoliv poptávky pobytu – vše uzpůsobíme individuálně podle potřeb zákazníka
  • výrazné cenové zvýhodnění  při využití gastronomických služeb Vinných sklepů U Jeňoura
  • pro Vaši konferenci, školení či firemní akci prosím volejte: 605 276 362
  • uzavřené hotelové parkoviště zdarma
  • venkovní bazén s posezením zdarma i s případným zapůjčením bazénových osušek bez poplatku
  • úschovna jízdních kol zdarma
  • Recepce hotelu je v noci zavřena. Pokud se chcete ubytovat po 18. hodině, dejte nám to, prosím, vědět.

Cena ubytování:

  • 590,- Kč/os./noc….pobyt na 3 a více nocí včetně snídaně
  • 690,- Kč/os./1 noc včetně snídaně
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj je 400,- Kč.
  • Pes (domácí miláček) 150,- Kč/noc – jsme milovníci zvířat, cenu upravíme dle délky pobytu
  • Zapůjčení jízdních kol 250,- Kč/ks/den.

Jsme připraveni se přizpůsobit Vašim finančním představám!

Na základě nesčetných dotazů na výši dotací prohlašujeme:

na vybudování hotelu Beatrice nebyla použitá jediná koruna z veřejných financí – Vaších daní.
Na závěr tedy dobrá zpráva pro Vás, vážení hosté: 
U nás nemusíte platit dvakrát!

Rezervace:

Jana Čadík
tel.: +420 605 276 362

jana@ujenoura.cz

Storno podmínky:

Storno poplatky neúčtujeme v případě zrušení rezervace do 21 dnů před ohlášeným příjezdem.

  • Při zrušení rezervace 20 – 14 dní před příjezdem bude jako storno poplatek účtováno 25% z celkové ceny pobytu.
  • Při zrušení rezervace 13 – 7 dní před příjezdem bude jako storno poplatek účtováno 35% z celkové ceny pobytu.
  • Při zrušení rezervace 6 – 2 dny před příjezdem bude jako storno poplatek účtováno 50% z celkové ceny pobytu.
  • Při zrušení rezervace 1 den před příjezdem nebo v den příjezdu bude jako storno poplatek účtováno 100% z celkové ceny pobytu.

Venkovní hotelový bazén

Všichni hosté jistě ocení venkovní hotelový bazén o rozměrech 4,5 x 9 metrů pro letní radovánky a osvěžení v horkých dnech. U bazénu je k dispozici posezení, bazénová lehátka pro opalování, toalety a bazénový servis (prodej chlazených nealko nápojů, piva, vína, sektů a zmrzliny). Hosté si mohou na recepci zapůjčit bezplatně bazénové osušky. Po domluvě lze u bazénu uspořádat grilování nebo letní party.

Konferenční sál

Konferenční sál hotelu Beatrice umožňuje pořádání akcí mnoha typů a úrovní jako jsou firemní školení, meetingy, koncerty, vernisáže, ale také svatební obřady, divadlo a jiné kulturní akce či aktivity.

Uspořádání sálu:

  • Konferenční pro 75 osob
  • Divadelní pro 125 osob

Vybavení:

  • Dataprojektor s plátnem
  • Flipchart
  • Ozvučení celého sálu včetně mikrofonu
  • Wi-Fi

Pokud bude zapotřebí více místností pro jednání či prostory pro více hostů, rádi Vám poskytneme prostory Vinných sklepů, které jsou Vám také plně k dispozici.

Hotelové pokoje

Hotel Beatrice nabízí 25 komfortně vybavených dvoulůžkových pokojů s nepřetržitou výměnou vzduchu (rekuperací) a každý z nich obsahuje:
  • prostornou ložnici se dvěma lůžky s kvalitním povlečením
  • třetí plnohodnotné lůžko k dennímu odpočinku (přistýlka)
  • balkón s posezením a výhledem na vinice, či sad a hotelový bazén
  • koupelnu se sociálním zařízením s vysoušečem vlasů a kvalitní hotelová kosmetika
Některé z našich pokojů jsou vybaveny televizí. Každý pokoj má balkón s výhledem do nechorských vinic, kterými je hotel Beatrice obklopen.

O hotelu Beatrice

Hotel Beatrice je součástí sklepního areálu U Jeňoura, nabízí pohodlné ubytování v klidném prostředí nechorských vinic, kde můžete strávit ideální dovolenou s dětmi, víkendový pobyt ve dvou, firemní školení nebo nocleh po bujarém večírku ve vinných sklepech.

  • ubytování ve 25 komfortně vybavených pokojích s balkóny
  • kapacita hotelu až 75 lůžek
  • konferenční sál pro firemní školení, koncerty, vernisáže a jiné kulturní akce
  • přímé propojení s Vinnými sklepy U Jeňoura
  • bezbariérový přístup a pokoj uzpůsobený pro vozíčkáře
  • na recepci jsou k dispozici pohodlné pohovky, denní tisk a velkoplošná televize
  • WiFi připojení
  • uzavřené hotelové parkoviště
  • hezký venkovní bazén
  • půjčovna jízdních kol
  • možnost krásných výletů po okolí – Lednicko-valtický areál, vyhlídková věž Nový Poddvorov, Slovanské hradiště Mikulčice, větrný mlýn, Čejkovice
  • Check-in, ubytování hostů od 15 hodin.
  • Check-out, opuštění hotelu do 10.30 hodin
  • Pokud chcete dorazit po 18. hodině, dejte nám to, prosím, vědět, protože recepce je tou dobou už zavřena.
Vyzkoušejte ubytování v pasivním standardu se všemi jeho  výhodami, oproti konvenčním budovám – hotel Beatrice je 1. pasivním hotelem v České republice!

Kontakt a informace

Víno

Akce

Svatby

Konference

Hotel Beatrice

Gastronomie

MČR v sekání sektů

13. ročníkMistrovství ČR v sekání sektů – sobota 10. června 2017

Šumivý a kulinářský program

15.00 Welcome drink – Champagne Solessence brut J-M Sélèque
15.30 Semifinále soutěže sommelierů v sekání sektů
Degustace šumivých vín (srovnání sektů vyrobených klasickou metodou kvašením v lahvi z České republiky a celého světa šumivých vín)
Ochutnávka tichých vín ze všech čtyř moravských podoblastí
Originální Jeňourův raut ve sklepních prostorách
Odpolední grilování na Vinařském dvoře, opékaná selátka
Ochutnávka letních osvěžujících kanapek a „fingerfood“
Pokus o zápisy do Guinnessovy knihy rekordů
Každých 30 minut sabrage láhve Champagne pro vylosovaného diváka
Sekání sektů diváky pod dohledem mistrů tohoto oboru – sekněte si láhev pro Nadační fond Českého rozhlasu SVĚTLUŠKA.
Soutěž o nejrychlejší vypití nejmenší láhve šumivého vína na čas – pokus o překonání jednoho z rekordů, výtěžek opět přispěje Nadačnímu fondu Českého rozhlasu SVĚTLUŠKA. Ti nejlepší se utkají na pódiu!
Exhibice trojnásobných mistrů ČR v sekání sektů
Nabídka, prodej a ukázka servisu exkluzivních doutníků
17.00 „Champagne na skleničku, menu na vidličku, aneb Champagne není jen aperitiv!“ – Snoubení Champagne s degustačními sousty pod vedením Zlatko Míčky
19.00 Finále Mezinárodního mistrovství ČR v sekání sektů
20.30 Vyhlášení výsledků soutěže sommelierů a diváckých soutěží
21.00 Pokračování garden party, rautu, degustací,tentokrát s DJ:-)
23.00 Gulášovka takřka půlnoční
01.00 Závěr akce

Cena vstupenky: 2900,- Kč / os., objednávejte u:

Jana Čadík

tel: 605 276 362

e-mail: jana@ujenoura.cz

Další informace na:

www.facebook.com/sekanisektu

www.sekanisektu.cz

getpic.php

Zabíjačka

Nejvhodnější období pro uspořádání slovácké zabíjačky je od října ad do konce dubna. U nás se odehrává od ranních hodin na Vinařském dvoře. Účastníci zabíjačky se mohou aktivně zúčastnit prací kolem zpracování pašíka, nebo přejít do sklepních prostor k vytopenému krbu, kde jsou zabíjačkové speciality postupně servírovány.

Po ránu nechybí slivovice a svařené víno pro zahřátí. K tomu dobrá moravská buchtička či štrůdl. Po ovaru s jablečným křenem se můžete těšit na jitrničky, jelítka a škvarky, později na zabíjačkový guláš a ovarovou polévku.

Mezi těmito pochutinami bude vhodné zajít na degustaci láhvových vín. Poté Vám jistě příjde vhod pečené maso a teplé řízečky, později tlačenka. Co nesníte u nás, to Vám připravíme jako výslužku. V průběhu zabíjačky je volný konzum našeho sudového vína, svařeného vína, nealka a kávy.

Cena 1.290,-Kč/osobu + 21% DPH je kalkulována pro skupiny o minimálním počtu 30 osob a vyšším. Cenu pro skupiny s menším počtem účastníků Vám vykalkulujeme dle počtu osob.

Přihlaste se k odběru