Připravujeme

Každoroční akce

Uplynulé akce

Vína ročníku 2017

Bílá vína ročníku 2017 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela v dřevěných bečkách.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně u nás, ve Vinných sklepech U Jeňoura, v recepci hotelu Beatrice či si je objednat na v našem e-shopu.
Některá z našich vín koupíte také v prodejnách Moravské banky vín v Brně, Hlinky 88 a v Praze v prostorách holešovické tržnice, hala 28.

Vinný lístek

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2017, polosuché

Cukernatost: 18 °ČNM

Zbytkový cukr: 4,3 g/l

Celkové kyseliny: 6,5 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 1/17

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní angreštu a zralé hrušky. Rozvinutá chuť je plná červeného rybízu, jablek a dřevitých tónů. Víno dobře doplní pečeného kapra, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 19 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,4 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 11,8 % obj.

Č. šarže 2/17

Víno žlutozelené barvy, ve vůni dominuje ryngle. Chuť je intenzivní s tóny mirabelek, nezralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k ovocným sorbetům nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 19 °ČNM

Zbytkový cukr: 3,5 g/l

Celkové kyseliny: 7,7 g/l

Alk. 11,5 % obj.

Č. šarže 3/17

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem. Doporučujeme k lososovému tartaru či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 21 °ČNM

Zbytkový cukr: 0 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 12,9 % obj.

Č. šarže 4/17

Víno zářivé zelenožluté barvy, ve vůni se mísí mandlovo-citrusové aroma s máslovými tóny. V chuti vás zaujme grep, rebarbora a bílý rybíze. Hodí se ke slanému cibulovému koláči či lososové terině nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 23 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,8 g/l

Celkové kyseliny: 6,4 g/l

Alk. 13,6 % obj.

Č. šarže 5/17

Víno jiskrné žluté barvy s výraznou vůní květu černého bezu. Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí nektarinek a broskví, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 23 °ČNM

Zbytkový cukr:0,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,8 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 6/17

Víno slámově žluté barvy s mohutnou viskozitou. Ve vůni je výrazná vanilka se smetanovými tóny a bílé moruše. Jemně kořenitá chuť evokuje zralé mango. Podávejte ke grilovaným masům či šnekům s česnekovým máslem nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2017, polosuché

Cukernatost: 21 °ČNM

Zbytkový cukr: 4,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 12,3 % obj.

Č. šarže 7/17

Víno sytě zlatavé barvy s odlesky černého čaje a smetanovou vůní s tóny zralých fíků, rozinek a bergamotu. Hebká chuť meruněk, zralého ananasu a čerstvé trávy je podtržena příjemnou kyselinkou. Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Pálava

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 23 °ČNM

Zbytkový cukr: 3,7 g/l

Celkové kyseliny: 5,4 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 8/17

Víno krásně zlaté barvy se smetanovou vůní vlašských ořechů a růží s muškátovými tóny. V chuti můžete cítit nejvíce mandarinky a šťovík. Tuto pálavu si dejte k salátu s modrým sýrem, medem a ořechy či k perličce s bylinkami nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Rulandské bílé

Moravské zemské víno 2017, polosladké

Cukernatost: 19 °ČNM

Zbytkový cukr: 15 g/l

Celkové kyseliny: 6,2 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 9/17

Víno světle žluté barvy s broskvovou ovocností a nasládlostí ve vůni i chuti. Skvěle doplní letní bublaninu, babiččin rýžový nákyp či ke grilované zelenině nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Pinot Noir rosé

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 18 °ČNM

Zbytkový cukr: 3,7 g/l

Celkové kyseliny: 5,8 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 10/17

Víno světle růžové barvy s lahodnou smetanovo-jahodovou vůní. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní a příjemnou kyselinkou. Podávejte k jemné kuřecí galantině, uzené vepřové panence nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 18 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,3 g/l

Alk. 12,1 % obj.

Č. šarže 11/17

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí kořenité tóny s višněmi a uzené nóty. Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s delikátní tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 6 měsíců v sudu.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Neronet

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 22 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,0 g/l

Alk. 11,2 % obj.

Č. šarže 12/17

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu. V chuti můžete cítit sušené švestky, tmavé ovoce, uležená povidla a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej k divočákovi se šípkovou omáčkou, zajíci na černo či k sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 6 měsíců v sudu.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Pinot Noir

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 21 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,2 g/l

Celkové kyseliny: 4,9 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 13/17

Víno temně cihlové barvy s temnými odlesky. Kořenitá vůně má jemný vanilkový nádech. V chuti ucítíte vyzrálá povidla, brusinky a dřevité tóny. Víno dobře doplní uzené maso, živáňskou pečeni, heddar nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 18 měsíců v sudu a skvěle se hodí k archivaci

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Letní pobyty 2019

DĚTI do 10 let jsou u nás zcela zdarma
DĚTI do 15 let platí 50 % ceny pobytu
ubytujeme i Vaše domácí mazlíčky

Pobyt „Nechorské léto“

* ubytování na 5 nocí v hotelu Beatrice, se snídaní
* 5x polopenze – večeře o třech chodech
* 1x láhev svěžího vína
* malý dárek pro Vaše děti 🙂
* „víno 2+1“ – při nákupu 2lahví stejného vína dostanete 3.láhev zdarma
Cena pobytu je 4.790,- Kč/ dospělá os.

Pobyt „Bezva léto“

* ubytování na 5 nocí v hotelu Beatrice, se snídaní
* 4x polopenze – večeře o třech chodech
* 1x láhev svěžího vína
* malý dárek pro Vaše děti:-)
* „víno 2+1“ – při nákupu 2lahví stejného vína dostanete 3.láhev zdarma
* 1x celovečerní bohaté pohoštění U Jeňoura:
– výběr našich terinek jako předkrm
– jako hlavní chod pestrý výběr pečených mas na mísách, takže každý může sáhnout po tom, na co má chuť, například nechorské závitky s kysaným zelím, moravský vrabec, kuřecí paličky, sekané kuličky, guláš či ragú,… K tomu pečené brambory, chléb a zelný salát.
– dezert od naší cukrářky, káva espresso
*studené pohoštění – desky nebo mísy obložené našimi masovými a uzenými výrobky – například paštiky a teriny, masové rolády, sekaná, domácí klobása a šunka…
*volná konzumace sudového bílého a červeného vína naší produkce, espresso kávy, čaje, vody a nealkoholických nápojů po dobu 6 hodin
Garantujeme Vám, že 100 % výrobků pochází z naší kuchyně a udírny, včetně dezertů a moučníků od naší cukrářky.
Cena pobytu je 5.190,- Kč/dospělá os.

Cena pobytu pro děti se určuje podle věku dítěte v den nástupu:-)

 

Dále Vám nabízíme:

*využití venkovního bazénu

*odpolední občerstvení na našem Vinařském dvoře

*možnost individuální ochutnávky vína s výkladem:

  •   2 až 15 hostů/ 5 vzorků vína/ 1.800,-Kč
  •  15 a více hostů/ 5 vzorků vína/ 2.900,-Kč

*parkování na našem uzavřeném parkovišti

REZERVACE:

Jana Čadík
jana@ujenoura.cz
tel. +420 605 276 362

Kde koupíte naše víno?

Jeňourovo víno si můžete koupit přímo u nás ve Vinných sklepech U Jeňoura a v recepci Hotelu Beatrice anebo objednat v našem e-shopu.

 

V Praze a v Brně naše vína koupíte ve vinotékách Moravská banka vín. V Praze ji naleznete v areálu holešovické tržnice (hala 28), v Brně Moravská banka vín sídlí na adrese Hlinky 156/88 u výstaviště.

 

Naše víno si můžete dát také v těchto restauracích a vinárnách:

 

Bistro QQ Asian, Praha 2

Zámek Zábřeh, Ostrava

Hotel City.City, Ostrava

Wine & Gourmet shop Retro Consistorium, Brno

Restaurace Pavillon, Brno

Vinárna sklípek U Tomáše, Zlín

Restaurace a penzion U Johana, Zlín

 

SILVESTR 2018

Byli jste u nás v létě spokojeni a chcete se vrátit? Nevíte stále, kam na Silvestra letos vyrazit? Připravujeme pro Vás:

Silvestrovský pobyt na jednu noc

  • Od 16 hodin ubytování hostů a odpolední příjezdová svačinka.
  • Od 18 hodin bohatý raut plný nových i prověřených dobrot.
  • Volná konzumace nápojů – víno, limo, pivo, voda.
  • Káva espresso po dobu 8 hodin.
  • Novoroční přípitek.
  • K tomu bude hrát osvědčený DJ.
  • nocleh se snídaní formou bufetu.
  • Láhev vína naší produkce jako upomínka pro každého.

Cena pobytu je 2 550 Kč/osoba

nebo vytvoříme pobyt přímo pro Vás!

Rezervujte na:

jana@ujenoura.cz

nebo u Jany Čadík na telefonu 605 276 362

Víno ročníku 2016

Bílá vína ročníku 2016 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela půl roku v dřevěných bečkách.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně u nás, ve Vinných sklepech U Jeňoura, v recepci hotelu Beatrice či si je objednat na v našem e-shopu.
Některá z našich vín koupíte také v prodejnách Moravské banky vín v Brně, Hlinky 88 a v Praze v prostorách holešovické tržnice, hala 28.

Vinný lístek

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2016, polosuché
Cukernatost: 18 ° ČNM
Zbytkový cukr: 4,7 g/l
Celkové kyseliny: 5,9 g/l
Alk. 13,5 % obj.
Č. šarže 14/16

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní zelených hrušek a bílého rybízu.

Ovocná rozvinutá chuť je plná zralých broskví a žlutých jablek. Víno dobře doplní pečeného pstruha, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2016, suché
Cukernatost: 18 ° ČNM
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Celkové kyseliny: 5,8 g/l
Alk. 14 % obj.
Č. šarže 15/16

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky, ve vůni dominuje aroma vinného listu a zelené ryngle.

Chuť je pikantní s tóny zralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k letnímu salátu s opraženou slaninou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,9 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 16/16

Svěží víno zářivé bíložluté barvy, ve vůni se mísí citrusové aroma s minerálními tóny.

V chuti vás zaujme grep s čerstvou meduňkou, a v dlouhé dochuti naleznete intenzivní minerální slanost. Hodí se ke grilovanému lososu či pečenému bůčku nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 9-12 °C

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 3,1 g/l

Celkové kyseliny: 7 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 17/16

Ocenění:

Vinoforum 2017 – stříbrná medaile

Víno žlutozelené barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazná máta s kopřivou a oskeruše.

Silná chuť je v harmonii s vůní. Hodí se k bílým rybám, nebojte se je podávat ke svíčkové na smetaně nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 1 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 18/16

Ocenění:

TOP 77 vín v ČR 2017– 3*

Grand Prix Austerlitz 2017 – stříbrná medaile

Víno světle zlaté barvy, vůně čerstvě posečené trávy podtrhuje jemně minerální chuť s lipovými tóny.

Doporučujeme k rybám a k lehkým úpravám drůbežího masa nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 23 ° ČNM

Zbytkový cukr: 10,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,9 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 19/16

Víno tmavě žluté barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazný žlutý meloun a máslo.

Ve výrazné chuti najdete velmi zralé hrušky se skořicí, víno je velmi harmonické a skrývá v sobě velký potenciál vývoje. Podávejte k čerstvým sýrům, těstovinám s liškami, ke smetanovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Tramín červený

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 21 ° ČNM

Zbytkový cukr: 8,9 g/l

Celkové kyseliny: 5,3 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 20/16

Víno sytě zlatavé barvy a smetanovou vůní s tóny vanilky, rozinek a bergamotu. Chuť sušených meruněk a křížal je podtržena příjemnou kyselinkou.

Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Pálava

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 24 ° ČNM

Zbytkový cukr: 9,2 g/l

Celkové kyseliny: 5,6 g/l

Alk. 14 % obj.

Č. šarže 21/16

Víno krásně zlaté barvy s vůní mandarinek a eukalyptu.

V chuti můžete cítit exotické ovoce, nejvíce mango a příjemnou kořenitost

Toto víno podávejte k jehněčímu ragú, perličce s bylinkami či ořechovo-karamelovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 7,8 g/l

Celkové kyseliny: 6 g/l

Alk. 14 % obj.

Č. šarže 22/16

Víno jiskrné žluté barvy s vůní sladkého ananasu, moruší a rebarbory.

Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí nektarinky a broskve, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Zweigeltrebe rosé

Moravské zemské víno 2016, polosladké

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 12,5 g/l

Celkové kyseliny: 5,9 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 23/16

Víno jemně lososové barvy s podmanivou vůní lesních jahod a kvetoucího vinohradu. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní, švestek a se šťavnatou kyselinkou. Toto víno si vychutnáte nejlépe na ledu. Podávejte k jemné králičí galantině, ovocným sorbetům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Zweigeltrebe

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,6 g/l

Alk. 11 % obj.

Č. šarže 25/16

Víno fialovočervené barvy se zakulacenou vůní višní s borůvkovými tóny.

Intenzivní chuti tmavého ovoce vévodí ostružina, je plná a komplexní, s tóny páleného dřeva. Skvěle se hodí k pečené kachně s červeným zelím, flank steaku či zvěřině nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,1 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 26/16

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí tóny uzeného kouře a s višněmi a kořením.

Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Neronet

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 21 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,5 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 27/16

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu.

V chuti můžete cítit ostružiny, plané trnky, vánoční koření a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej ke tmavé zvěřině, hovězím steakům a k vyzrálým sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Prohlédněte si naše sklepy…

Pro vaši představu si prohlédněte naše sklepní prostory – jsou velmi variabilní, postaráme se stejně jak o 5, tak třeba 300 hostů:-)

Hotel Beatrice a životní prostředí

Chtěli jsme postavit hotel, který bude šetrný k životnímu prostředí a proto jsme se rozhodli pro pasivní stavbu. Hotel Beatrice byl otevřen v polovině září roku 2011 a stal se tak prvním pasivním hotelem v Česku.

Pasivní hotel Beatrice je dokonale tepelně zaizolovaná konstrukce, čímž je zabráněno tepelným ztrátám. Objekt využívá cca. ze 40% světelné sluneční záření ke svému dohřevu, dále teplo z vnitřního elektrického zařízení a lidí – hostů či personálu hotelu. Velmi důležitá je vnější, kontinuálně rozložená tepelná izolace. V podlahách 350 mm, ve stěnách 200 mm a ve střešní konstrukci 400 mm.

K vytápění hotelu je využita rekuperační jednotka, která zajišťuje i dohřev užitkové vody. Zbytkový dohřev vody zajišťuje tepelné čerpadlo (vzduch-voda). Jednoduše řečeno, nasávacím otvorem je do prostoru hotelu pomalu, běžným ventilátorem vháněn čerstvý vzduch, který prochází rekuperační jednotkou. V této jednotce se nasávaný čerstvý vzduch setkává odděleně s odsávaným vnitřním použitým vzduchem z hotelu. Použitý vzduch předá veškeré teplo vháněnému čerstvému vzduchu a je vyháněn běžným ventilátorem z objektu. Současně se i tento odpadní vzduch využívá k dohřívání užitkové vody v zásobnících. Tato užitková voda opačně zase dokáže dohřívat studený vzduch přicházející do objektu. Vše je řízeno jednoduchou automatikou.

Stavby postavené v pasivním standardu vykazují vysokou životní pohodu pro všechny obyvatele těchto objektů. Věříme, že mimo většiny hostů, kteří nás budou nadále navštěvovat především kvůli našim výborným vínům a skvělé kuchyni, bude i spousta zájemců o pasivní domy. Tady určitě platí „lépe jednou vyzkoušet, než stokrát slyšet.“

Kromě toho jsme opatřili koupelny úspornými bateriemi, které výrazně zamezí plýtvání vodou.

Stejně jako jiné budovy postavené v pasivním standardu, také hotel Beatrice velkou měrou přispívá k ochraně životního prostředí a snížení emisních vlivů. Oproti jiným srovnatelným stavbám s tradičním způsobem vytápění hotel Beatrice ročně vypustí do ovzduší o 72 tun oxidu uhličitého méně.

Silvestr U Jeňoura

Silvestrovský večer U Jeňoura

 

Každoročně připravujeme silvestrovský večírek, informace naleznete zde.

 

Kontaktujte nás na jana@ujenoura.cz nebo
telefonu +420 605 276 362.

 

Vína ročníku 2015

Bílá vína ročníku 2015 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela půl roku v dřevěných bečkách. S tímto ročníkem jsme také oblékli naše vína do nového kabátu – do štíhlejších lahví s novými etiketami.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně u nás, ve Vinných sklepech U Jeňoura, v recepci hotelu Beatrice či si je objednat na v našem e-shopu.
Některá z našich vín koupíte také v prodejnách Moravské banky vín v Brně, Hlinky 88 a v Praze v prostorách holešovické tržnice, hala 28.

Vinný lístek

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 20° ČNM

Zbytkový cukr: 3 g/l

Celkové kyseliny: 6,9 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 1/16

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky, ve vůni dominuje zelené jablko a angrešt. Chuť je intenzivní s tóny mirabelek, nezralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k listovému salátu s opraženou slaninou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  140,- Kč

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 20° ČNM

Zbytkový cukr: 4,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,3 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 2/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní červeného rybízu a kapary. Ovocná rozvinutá chuť je plná zralých hrušek, broskví a moruší. Víno dobře doplní pečeného kapra, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l: 140 ,- Kč

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 22,5° ČNM

Zbytkový cukr: 3,6 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 3/16

Ocenění:

Valtické vinné trhy 2017 – Stříbrná medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem. Doporučujeme k filetu z tresky či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 22,5° ČNM

Zbytkový cukr: 4,4 g/l

Celkové kyseliny: 7,1 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 4/16

Ocenění:

Grand Prix Vinex 2017 – Zlatá medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno slámově žluté barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazná vanilka s vypáleným dřevem a sušená květinová louka. Silná chuť evokuje exotické ovoce, skořici a meruňkový koláč. Podávejte k vepřovému kolenu, výpečkům či bažantovi, ke smetanovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 22° ČNM

Zbytkový cukr: 4,4 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 5/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno zářivé zelenožluté barvy, ve vůni se mísí mangovo-citrusové aroma s minerálními tóny. V chuti vás zaujme minerální slanost s grepem, čerstvou bazalkou a bílým rybízem. Hodí se k salátu s liškami, slanému cibulovému koláči či lososové terině nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 25° ČNM

Zbytkový cukr: 9,7 g/l

Celkové kyseliny: 6,3 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 6/16

Ocenění:

Galerie Rulandských vín 2016 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Velká zlatá medaile

Víno sytě zlatavé barvy s odlesky černého čaje a smetanovou vůní s tóny zralých fíků, rozinek a bergamotu. Hebká chuť meruněk, zralého ananasu a čerstvé trávy je podtržena příjemnou kyselinkou. Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Pálava

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 24° ČNM

Zbytkový cukr: 5,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 7/16

Ocenění:

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno krásně zlaté barvy se smetanovou vůní vlašských ořechů a mandarinek. V chuti můžete cítit nejvíce liči, sušené ovoce, vánoční koření a čerstvé máslo. Tuto pálavu si dejte k jehněčímu ragú, perličce s bylinkami či ořechovo-karamelovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 25° ČNM

Zbytkový cukr: 5,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,8 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 8/16

Ocenění:

Grand Prix Vinex 2017 – Stříbrná medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno jiskrné žluté barvy s vůní zralých nektarinek a vanilky. Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí liči, nektarinky a broskve, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Zweigeltrebe rosé

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 21° ČNM

Zbytkový cukr: 7,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 9/16

Víno zářivě oranžovorůžové barvy s vůní fialek a kvetoucího vinohradu. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní a šťavnatou kyselinkou. Toto víno si vychutnáte na ledu, stejně jako při pokojové teplotě. Podávejte k jemné kuřecí galantině, uzené vepřové panence nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  180,- Kč

 

Pinot Noir claret

Moravské zemské víno 2015, polosladké

Cukernatost: 23,5° ČNM

Zbytkový cukr: 23,8 g/l

Celkové kyseliny: 7,6 g/l

Alk. 12% obj.

Č. šarže 10/16

Víno krásně světlé barvy s meruňkovými odlesky a vůní červeného melounu, tóny lněného oleje a ranního lesa. V chuti ucítíte čerstvě upečený meruňkový koláč a zralé bílé moruše. Víno dobře doplní uzeného lososa, jemné úpravy kančího masa, jahodový sorbet, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Zweigeltrebe

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 22° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 11/16

Víno fialovočervené barvy se zakulacenou vůní borůvek s višňovými tóny. Intenzivní chuti tmavého ovoce vévodí ostružina, je plná a komplexní, s tóny páleného dřeva. Skvěle se hodí k pečené kachně s červeným zelím či živáňské pečeni nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  150,- Kč

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 19° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,2 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 12/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí kořenité tóny s višňěmi a s usní. Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  180,- Kč

 

Neronet

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 23° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 13/16

Ocenění:

Stříbrná medaile, Grand Prix Austerlitz 2016

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu. V chuti můžete cítit sušené švestky, tmavé ovoce, uležená povidla a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej k divočákovi se šípkovou omáčkou, zajíci na černo či k sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Pinot Noir

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 23 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0 g/l

Celkové kyseliny: 5,4 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 24/16

Víno temně cihlové barvy zrálo 18 měsíců v dřevěném sudu. Kořenitá vůně má jemný vanilkový nádech.

V chuti ucítíte sušené švestky, cedrové dřevo a brusinky. Víno dobře doplní uzené maso, živáňskou pečeni, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno se hodí k archivaci.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Přiobjednejte si extra..

Chcete dostat něco více, než Vaše objednané menu? Nevíte předem, zda budete u nás pouze nocovat a nakonec změníte plány? Potřebujete pohoštění  „narychlo“ nebo třeba přímo do pohodlí Vašeho sklepa v Nechorách? Kontaktujte nás

Deska obložená našimi pochutinami a specialitami

  • obsahuje alespoň 7 druhů z našich masových a uzenářských specialit
  • celková váha pochutin min. 950g
  • servírovaná s chlebem
  • cena 590,-Kč/deska

 

 

 

 

Ochrana osobních údajů

Prohlášení o ochraně osobních údajů

Osobní údaje odeslané ve formulářích uchováváme bezpečně, odběr e-mailového zpravodaje je možné kdykoliv zrušit.

Vinné sklepy u Jeňoura a Hotel Beatrice (dále jen Vinné sklepy) věnují ochraně osobních údajů na těchto webových stránkách www.ujenoura.cz (dále jen stránky) zvýšenou pozornost a vynakládají maximální úsilí k tomu, aby osobní údaje, poskytnuté návštěvníky těchto stránek, byly chráněny. V případě, že Vinné sklepy budou mít právo zpracovávat osobní údaje, budou tak činit v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších změn a doplňků, a v souladu se souvisejícími právními předpisy České republiky. Vinné sklepy vynakládají veškeré možné technické úsilí k tomu, aby osobní údaje byly chráněny a v této souvislosti činí potřebná bezpečnostní opatření.

Návštěvníci mohou samozřejmě stránky z velké části využívat bez toho, že by museli poskytovat své osobní údaje. K poskytnutí osobních údajů bude návštěvník vyzván pouze v případě, pokud bude chtít kontaktovat Vinné sklepy prostřednictvím formuláře, přihlásit k odběru e-mailového zpravodaje nebo provést rezervaci pobytu či svatebního dne.

Tato stránka používá službu Google Analytics, poskytovanou společností Google, Inc. (dále jen „Google“). Služba Google Analytics používá souborů „cookies“, které jsou textovými soubory ukládanými do vašeho počítače umožňující analýzu způsobu užívání této stránky jejími uživateli. Informace vygenerované souborem cookie o užívání stránky (včetně vaší IP adresy) bude společností Google přenesen a uložen na serverech ve Spojených státech. Google bude užívat těchto informací pro účely vyhodnocování užívání stránky a vytváření zpráv o její aktivitě, určených pro její provozovatele, a pro poskytování dalších služeb týkajících se činností na stránce a užívání internetu vůbec. Google může také poskytnout tyto informace třetím osobám, bude-li to požadováno zákonem nebo budu-li takovéto třetí osoby zpracovávat tyto informace pro Google. Google nebude spojovat vaší IP adresu s jakýmikoli jinými daty, která má k dispozici. Můžete odmítnout používání souborů cookies volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči, avšak uvědomte si, že jestliže tak učiníte, tak nebudete schopni plně využívat veškeré funkce této stránky. Používáním této stránky souhlasíte se zpracováváním údajů o vás společností Google, a to způsobem a k účelu shora uvedeným.

Toto prohlášení nabývá platnosti a účinnosti dnem jeho zveřejnění na www.ujenoura.cz.

Vinné sklepy U Jeňoura a Hotel Beatrice

Hledáme zaměstnance

přijmeme do HPP pracovitého číšníka/sommeliera. Nabízíme: příjemný kolektiv, dobré platové podmínky a možnost odborného růstu.

Zájemci kontaktujte nás na:

jana@ujenoura.cz

nebo

tel. 605276362

Pobyty pro skupiny

Ať už hledáte pěkné místo pro dovolenou s přáteli, zájezd zájmového spolku nebo firemní výlet, jste na správném místě. Připravíme pobyt přesně pro Vaši skupinu tak, aby všichni účastníci byli spokojeni!

Vzorový balíček pro skupiny od 25 hostů

Bohaté moravské večerní menu ve Vinných sklepech U Jeňoura

  • výběr našich terin a paštik jako předkrm
  • jako hlavní chod pestrý výběr pečených mas na mísách, takže každý může sáhnout po tom, na co má chuť, na příklad nechorské závitky s kysaným zelím, vepřová pečínka, kuře na víně, výtečný guláš či ragú, k tomu pečené brambory, chléb a zelný salát.
  • dezert od naší cukrářky, espresso
  • ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • studené pohoštění podávané ve dvou chodech – desky nebo mísy obložené našimi masovými a uzenými výrobky – například paštiky a teriny, masové rolády, naše uzenářské speciality, sekaná, domácí klobása a šunka…dále sýry
  • volná konzumace sudového bílého a červeného vína naší produkce, espresso kávy, čaje a limo (3 druhy) po dobu trvání večírku – 6 hodin.
  • ubytování se snídaní, odjezd hostů
  • každý host dostane láhev našeho vína jako dárek s sebou

Cena pobytu je 1.690,- Kč/os. bez DPH

Výhody skupinových pobytů:

  • společné výlety do okolí
  • dostatečná kapacita areálu U Jeňoura
  • možnost přiobjednat si kulturní vystoupení/ hudební produkci/ dopravu s nížším nákladem na jednotlivce
  • variabilita pokojů na hotelu Beatrice (jednolůžkový – třílůžkový). Pro ty z vás, kteří se uskromní, nachystáme i čtyřlůžkové pokoje (kapacita hotelu je max. 75 lůžek)
Kontaktujte nás pro rezervaci

Pobyty pro dva

Nenechte se odradit rozsáhlostí Vinných sklepů U Jeňoura! Velmi rádi pohostíme i malé skupinky hostů, kterým nachystáme menší sklepní salonek s útulnou atmosférou a popř. s hořícím krbem.

Ozvěte se nám a my Vám sestavíme vlastní balíček na míru dle Vašich požadavků a plánovaného programu.

 

Nechory

Nechory jsou malou vinařskou vesničkou v regionu Podluží, která patří k Prušánkám. Nechory jsou zajímavé tím, že leží asi kilometr za obcí, jsou tu přes čtyři sta vinných sklepů, které slouží pouze k jednomu účelu – k pěstování révy vinné a výrobě vína.

Dříve bývaly vinné sklepy v trati Drahy při cestě do Čejkovic. Tam se ale tehdy nacházel i nejbližší kostel, a často se stávalo, že prušánečtí občané, zejména muži, na nedělní bohoslužbu vůbec nedorazili. Ve snaze zabránit „pohanským podzemním mším“ místních vinařů nechali majitelé panství sklepy zbourat a poskytli pozemky k výstavbě sklepů u Nechorách. A pro jistotu nechali postavit i nový kostel přímo v Prušánkách.

Historii vinařství a sklepů v Prušánkách dokládá vojenská mapa z let 1764 – 1768.

V současné době patří Prušánky ke sto patnácti obcím vinařské podoblasti Slovácká a se svými zhruba dvěma sty padesáti hektary vinic patří k největším vinařským obcím této oblasti.

V Prušánkách jsou čtyři viniční trati: Nechory, Úlehle, Podkovné a Čtvrtky, na kterých se pěstuje zejména červené víno, jako Frankovka, Modrý Portugal, Svatovavřinecké, Zweigeltrebe a Cabernet Moravia, z bílých odrůd Veltlín, Ryzlink rýnský a vlašský, Neuburg, MüllerThurgau, Chardonnay, Sauvignon a další.

A správně se říká „u Nechor“ – Nechory jsou viniční trať, a sklepy leží u této trati, tedy u Nechor, NE v Nechorách. 😉

Dárková vína

Pro Vaše hosty, obchodní partnery, zaměstnance nebo přátele nachystáme dárkové víno s logem Vaší společnosti či s názvem příležitosti, dle  domluvy je zabalíme do dárkových taštiček.

 

Degustace

Degustace vína v našem degustačním sklepě je častým doplňkem celého večera U Jeňoura. Probíhá zpravidla po hlavní večeři tak, aby hosté nejen ochutnali vína naší produkce se zajímavým výkladem, ale aby se i pobavili, popř. diskutovali na vinná témata… Degustace většinou trvá asi půl hodiny a „koštuje“ se 5 vzorků vína, většinou loňský ročník, popřípadě pár starších vzorků. Na přání vám rádi připravíme degustaci starších, archivních vín. 

O našem víně

Jeňour

V roce 1978 jsem jako patnáctiletý navázal na vinařskou tradici svých předků a samostatně vyrobil svoje první víno. Bylo z hroznů vypěstovaných v tradiční nechorské vinařské trati, ze které vyráběl víno již můj pradědeček. Vinohrad postupně zanikal a v současné době se na stejném pozemku nachází část našich sklepů a ovocný sad. Než byl v roce 1970 vybudován první sklep, na který nyní navazuje komplex sklepů u Jeňoura, vyráběli naši předkové víno ve vrchních Nechorách.  Další sklepy byly postaveny v letech 2003 až 2011. Víno vyrábím spolu se starším synem. Současné naše nové vinice o výměře 5 ha se nacházejí v trati Podkovné vzdálené dva kilometry od sklepa.

Naší snahou je vyrábět vína plná, květnatá a autentická s osobností jejich autora, hlavně ale taková, aby si na nich pochutnali všichni ti, kteří je budou popíjet ať už přímo u nás ve sklepě, či kdekoli jinde. Prožít opojení a povznesení, či zážitek opití z dobrého vína patří k příjemným chvílím v životě člověka.  A Když nám hosté, konzumenti a pijáci naších vín dávají tuto zpětnou vazbu, víme, že naše tvrdá práce je naplněna. Není potřeba žádných vzletných ód, kdo pije víno jenom proto, aby zahnal žízeň?

I když některá mladá sudová vína podáváme hostům již v prvních listopadových týdnech daného ročníku, u vín podávaných později a hlavně lahvových je enologický proces zdlouhavější. Rádi jim pokud možno půl roku necháváme čas zrání na kvasnicích a spolu s procesem pravidelného míchání vína získávají zajímavou strukturu a hlavně plnost, což po napití vybízí k dalšímu doušku. Toto navazuje na primární práci s hrozny a mošty, kdy řešíme chlazení, fermentaci, macerování, což výše popsanému předchází. Vína následně lahvujeme koncem května a ty jsou díky této technologii ideální k vypití v následujících dvou a více letech, kdy dosahují optimální zralosti a buketu. S lahvováním jsme začali s ročníkem 1998 a v posledních letech využíváme služeb rakouské profesionální mobilní lahvovací linky, která u vín zaručuje potřebnou stabilitu a sterilitu.

Víno, které lahvujeme, pochází ze čtyř pětin z moštů, které dosáhly 21 stupňů a více cukernatosti a nejsou doslazená. Přesto je označujeme jako Moravské zemské víno. Důvodem je celková odtažitost vůči byrokratickým procesům. Stojíme za tím, co je uvedeno na etiketě a spoléháme na vzájemnou důvěru mezi vinařem a zákazníkem.

Jan Ivičič – Jeňour, majitel a sklepmistr Vinných sklepů U Jeňoura

Rezervace termínu

Fotky ze svateb U Jeňoura

Pro veškeré dotazy týkající se svatby U Jeňoura včetně rezervace termínu, kontaktujte slečnu Janu Čadík.

Služby svatební koordinátorky

Spolupracujeme s břeclavskou svatební agenturou Rosaline. Naše svatební koordinátorka Gabriela Mašánová převezme veškeré zařizování ohledně svatebního dne:

  • pomoc s výběrem menu na hostinu
  • zajištění prostor pro obřad
  • dekorace
  • svatební oznámení
  • svatební šaty
  • květiny
  • prstýnky
  • dárky pro hosty
  • výslužky
  • hudební produkci
  • a mnohé další. Vy si užijete svůj den D bez jakýchkoliv starostí!
Na to, jak služby agentury Rosaline vypadají se můžete podívat na jejích webových stránkách, pro osobní kontakt se obracejte přímo na Gabrielu Mašánovou na telefoním čísle +420 777 674 807.

Svatba na klíč

Postaráme se o kompletní či částečnou organizaci Vašeho svatebního dne. Sejdeme se s Vámi osobně, naplánujeme a zorganizujeme celkový průběh svatby na základě Vašich přání. Ať už bude Vaše svatba probíhat na vinařském dvoře formou garden party s grilováním nebo ve sklepních prostorách se slavnostním banketovým menu, věřte, že svatby U Jeňoura nebudete litovat!

Prostory pro obřad

Se správným výběrem místa Vám rádi poradíme a osobně Vám ukážeme, že přímo v areálu U Jeňoura jsou k dispozici jak vnitřní tak venkovní prostory vhodné pro obřad, například konferenční sál hotelu Beatrice, palouk za hotelem, vinařský dvůr či přímo sklepní prostory U Jeňoura. 

Pokud uvažujete o svatbě na zámku či v zámeckých zahradách, doporučili bychom Vám nedaleký zámek Lednice, zámek Valtice či Janohrad.

Nechat oddát se můžete i na matrice v obci Prušánky či v barokním kostele sv. Izidora.

Svatební hostina

Jak sestavit menu pro svatební hostinu a večerní pohoštění? Pro Vaši představu zde jsou oblíbené klasické menu, které Vám upravíme na míru. Je jen na Vás, zda si zvolíte klasiku nebo něco netradičnějšího. Není pro nás problém vymyslet alternativu, která bude oběma stranám vyhovovat. Vyhovíme i přáním na bezmasé pokrmy či dětské porce.

Zajistíme kompletní organizaci Vašeho svatebního dne včetně nabídky prostor pro obřad a svatební hostiny, zajištění květinové výzdoby, dekoraci vybraných prostor a objednání hudby. Spolu s našimi špičkovými kuchaři pro Vás připravíme svatební hostinu, která bude jistě nezapomenutelným gurmánským zážitkem. Jsme si dobře vědomi, že právě svatební hostina patří k nejoblíbenějším částem dne, a proto ji individuálně společně s Vámi sestavíme. Rádi doporučíme vhodné pokrmy a styl pohoštění, které bude pro významnou rodinnou sešlost tím pravým.

Příklad Svatebního menu a slavnostního rautu; veškeré pokrmy připravujeme čerstvé a přímo každému zákazníkovi na přání:

  • Přípitek (sekt, svěží víno, vermut ..)
  • Jedna z našich výtečných domácích paštik či terinek s domácím chlebem
  • Domácí vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou
  • Svíčková na smetaně podávaná s dvěma druhy knedlíků a brusinkami
  • Čokoládový dortík či sezónní desert s espressem Ionia

Slavnostní raut

…může obsahovat následující pochutiny

Studené speciality: domácí terinky a paštiky, rolády, uzeniny z naší udírny a sušená masa

Teplé speciality: hovězí ragú, zvěřinový guláš, telecí jazyk na kyselo, sekané biftečky, vinná klobása, kuřecí pásky, grilovaná masa

Sladká tečka: ovocné košíčky, věnečky, kávové řezy, čokoládové krémy, pralinky od naší cukrářky

Ukázkový program konference

Vaše konference nebo školení by mohlo vypadat takto:

 

* příjezd v ranních hodinách, ubytování hostů

* dopolední jednání v konferenčním sále, coffee break – obložené chlebíčky s domácí pomazánkou, domácí moučník od naší cukrářky, káva, čaj, voda, jablka

* oběd o třech chodech s nealkoholickými nápoji, vínem a espressem

* odpoledne jednání v konferenčním sále, občerstvení s obměnou

* bohaté moravské večerní menu ve Vinných sklepech U Jeňoura:

výběr našich terin a paštik jako předkrm

– jako hlavní chod pestrý výběr pečených mas na mísách, takže každý může sáhnout po tom, na co má chuť, na příklad nechorské závitky s kysaným zelím, masové kuličky, vepřovou pečínku, kuře na víně, guláš a tomu pečené brambory, chléb a zelný salát.

dezert od naší cukrářky, káva espresso

* ochutnávka 5 vzorků vín naší produkce

* studené pohoštění podáváno ve dvou chodech – desky nebo mísy obložené našimi masovými a uzenými výrobky – například paštiky a teriny, masové rolády, sekaná, domácí klobása a šunka atd., dále sýry

* během večera volná konzumace sudového bílého a červeného vína naší produkce, vody, nealkoholických nápojů (3 druhy limonád), espressa a čaje po dobu 6 hodin

* nocleh na hotelu Beatrice se snídaní

* láhev vína naší produkce pro každého jako upomínka

Cena za celodenní  pohopštění s nápoji je 1.650,-Kč/os

Cena ubytování se snídaní ve dvoulůžkových pokojích je 590,-Kč/os

Cena pronájmu konferenčního sálu a AV techniky 2.500 – 5.500,-Kč

Ceny jsou uvedeny bez DPH.

 

Jedná se o první návrh pobytu, na kterém můžeme cokoliv upravovat a měnit podle Vašich přání a možností. Pro další otázky a přání nás oslovte na jana@ujenoura.cz nebo +420 605276362.

Dárková vína

Pro Vaše hosty, obchodní partnery, zaměstnance nebo přátele nachystáme dárkové víno s logem Vaší společnosti či s názvem příležitosti, dle  domluvy je zabalíme do dárkových taštiček.

Kam v okolí

Vinná vesnička Nechory

Nechory, vinná vesnička nedaleko Prušánek je pro návštěvníky velmi atraktivní. Už při vstupu na Vás dýchne svou neopakovatelnou atmosférou.

getpic

Lednicko-valtický areál

Lednicko-valtický areál se rozkládá na ploše 200 km2 a je považován za nejrozsáhlejší člověkem vymodelované území v Evropě. Nejzajímavější jsou jistě zámek Lednice a zámek Valtice Na seznam světového kulturního dědictví UNESCO byl zapsán v roce 1996.

getpic

Zámeček Pohansko

Zámeček Pohansko se nalézá na jižním okraji hradiště Pohansko. Je to empírový lovecký zámeček z let 1810-1812 vybudovaný podle návrhu J. L. Hardmutha, v němž byla po rozsáhlé rekonstrukci v roce 1998 otevřena archeologická expozice.

getpic

Vyhlídková věž

Rozhledna Na Podluží se nachází nedaleko obce Nový Poddvorov na Hodonínsku. Její pozinkovaná ocelová konstrukce je 30 metrů vysoká a má podobu ropné těžní věže. Připomíná tak, že region Podluží na Moravském Slovácku patří k nejznámějším nalezištím ropy na Moravě.

getpic

Větrný mlýn

Větrný mlýn u Starého Poddvorova – mlýn beraního typu, celodřevěné konstrukce, pochází z roku 1870. Je situován na návrší, asi 3 km od obce Starý Poddvorov směrem na Čejkovice.

getpic

Velkomoravské hradiště Mikulčice

První muzejní expozice archeologických nálezů na Slovanském hradišti v Mikulčicích byla pro veřejnost otevřena v roce 1960.

getpic

Baťův kanál

Baťův kanál je dopravně významná vodní cesta. Délka Baťova kanálu je v současnosti přibližně 53 km. Některé úseky vedou řekou Moravou, jinde vede uměle vyhloubenými kanálovými úseky. Celkově je splavný od Kroměříže po Hodonín, je zde ale několik překážek.

getpic

Segway Břeclav

Jízda na Segway je intuitivní a zvládne ji každý. Nastupte, nakloňte se a jeďte. Pět nezávislých gyroskopů monitoruje rovnováhu stokrát za vteřinu. Skvělý zážitek pro jednotlivce, firemní setkání, svatby a narozeninové párty. Sestavili jsme pro vás několik tras a balíčků, od poklidných po cesty plné adrenalinu, kde se přiblížíte k limitům vozítka Segway!

getpic

Paintball

Pokud patříte mezi ty, kteří potřebují před příjemně stráveným večerem v našem sklepě pořádnou dávku adrenalinu, tak se s důvěrou odbraťte na našeho partnera pana Zpěváka z Paintballu v blízkém Hodoníně.

getpic

Lázně Lednice

Lázně Lednice – místo přírodních krás a pohádkových zámků.

getpic

Cyklotrasy

Cyklotrasy v okolí a Vinařská stezka Podluží vedoucí přes Nechory.

getpic

Sonnentor Čejkovice

Navšitvte bylinkový ráj Sonnentor v Čejkovicích a nechte se provést firmou, která vyrábí bio čaje a bio koření z kontrolovaných rodinných zemědělských bio farem. A když už budete v Čejkovicích, můžete exkurzi spojit s prohlídkou Templářských sklepů.

getpic

Firemní akce na míru

Oslovte nás s jakoukoli poptávkou firemní akce nebo team buildingu, byť jste sebemenší společnost – rádi Vám vyhovíme

  • školení
  • teambuilding
  • firemní setkání
  • výjezdní partnerská setkání
  • konference
  • semináře
  • setkání s obchodními partnery
  • promoakce
  • výstavy
  • prezentace
  • workshopy

Proč využít našich služeb?

  • šetříme váš rozpočet – naším zájmem je pokračování ve spolupráci a nepřemýšlíme jednorázově
  • naší prioritou je skutečně vaše spokojenost
  • spolupracujeme i s malými firmami s malým rozpočtem

Občerstvení

Coffeebreaky během jednání zpravidla servírujeme tak, že na nabídkovém stole přímo v konferenčním sále mají hosté k dispozici kávu, čaj, vodu a juice, z pochutin chlebíky s domácími pomazánkami, ovoce, moučníky od naší cukrářky, popř. další svačinová jídla jako např. minipárky s hořčicí, polévku.. Pohoštění během trvání školení/teambuildingu je vždy smluveno předem s organizátorem akce a je zajištěno personálem Vinných sklepů U Jeňoura.

Konferenční prostory

Konferenční sál hotelu Beatrice umožňuje pořádání akcí mnoha typů a úrovní jako jsou firemní školení, meetingy, koncerty, vernisáže, ale také svatební obřady, divadlo a jiné kulturní akce či aktivity.

Uspořádání sálu:

  • Konferenční pro 75 osob
  • Divadelní pro 125 osob

Vybavení:

  • Dataprojektor s plátnem
  • Flipchart
  • Ozvučení celého sálu včetně mikrofonu
  • Wi-Fi

Pokud bude zapotřebí více místností pro jednání či prostory pro více hostů, rádi Vám poskytneme interiér vinného sklípku, který je Vám také plně k dispozici.

Catering

Dokážeme zajistit kompletní servis našich služeb mimo areál U Jeňoura, včetně Jeňourova vína a sommelierského servisu – firemní akce přímo u zákazníka, sportovní utkání, rodinné a přátelské oslavy. Neváhejte nás kontaktovat a my Vám catering sestavíme dle Vašich přání a požadavků na pokrmy a na cenu.

Neváhejte nás kontaktovat – cateringovou nabídku vám sestavíme podle vašich přání a požadavků na pokrmy a cenu.

Sele na rožni

Opékání selátka je oblíbenou formou pohoštění nejen v létě na našem vinařském dvoře, ale i ve sklípku, kde je možno připravit sele na rožni v krbu. Tuto pochoutku servírujeme zpravidla s hořčicí, křenem, zelným salátem a domácím chlebem.

Pro objednávku či bližší informace nás kontaktujte.

Udírna pana Jeňoura

Srdcová záležitost pana Jeňoura – díky jeho osobní invenci vznikají stále nové  pochutiny uzené teplým i studeným kouřem – typické moravské uzené, vepřové panenky, originální sušené salámy, klobásy či delikatesy jako např. uzený losos nebo kachní prsa a spousta dalších.

Zabíjačka

Nejvhodnější období pro uspořádání slovácké zabíjačky je od října až do konce dubna. U nás se odehrává od ranních hodin na Vinařském dvoře. Účastníci zabíjačky se mohou aktivně zúčastnit prací kolem zpracování pašíka, nebo přejít do sklepních prostor k vytopenému krbu, kde jsou zabíjačkové speciality postupně servírovány.

Po ránu nechybí slivovice a svařené víno pro zahřátí. K tomu dobrá moravská buchtička či štrůdl. Po ovaru s jablečným křenem se můžete těšit na jitrničky, jelítka a škvarky, později na zabíjačkový guláš a ovarovou polévku.

Mezi těmito pochutinami bude vhodné zajít na degustaci láhvových vín. Poté vám jistě příjde vhod pečené maso a teplé řízečky, později tlačenka. Co nesníte u nás, to vám připravíme jako výslužku. V průběhu zabíjačky je volná konzumace našeho sudového vína, svařeného vína, nealka a kávy.

Cena činí 1.490,- Kč na osobu + DPH a je kalkulována pro skupiny o minimálním počtu 30. Cenu pro skupiny s menším počtem účastníků vypočítáme podle počtu osob.

Naše cukrárna

Naše domácí dezerty doplňujeme moravskými koláčky nebo tradičními zákusky…

Nechorský raut

Na našem rautovém stole najdete studené i teplé pokrmy, všechny pochází z naší kuchyně a udírny. Pokud máte nějaké oblíbené jídlo, které na rautu nesmí chybět, dejte nám vědět a jinak nechte celkovou skladbu pokrmů na nás.

 

Začít můžete například některou z našich paštik – jemnou kuřecí s granátovými semínky, mandlovou ve slanině, domácí játrovou…nebo terinkou – oblíbenou Campagne, špenátovou nebo čočkovou s rajčaty.

Jako hlavní chod si u Jeňoura můžete dát pečenou vepřovou kýtu, hovězí masové kuličky s bylinkami, candáta či lososa v citrónové omáčce, hovězí ragú – když je sezóna, bývá třeba z divočáka nebo jelena, dále pečená kuřecí stehýnka, smažené řízečky, k tomu pečené brambory, zapékané brambory se špenátem, cous-cous, zapékané těstoviny se zeleninou a mnohé další…

Z dezertů vám doporučujeme čokodortík, letní dezerty, ovocné košíky, Peťčiny pověstné věnečky:-), karamelové řezy, créme různých chutí, panna cottu a mnohé další..

 

  • součástí večera je ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • zaručujeme alespoň 35 rozlišných pokrmů po dobru trvání menu
  • volná konzumace našeho sudového vína, kávy espresso, čaje, limo a vody po dobu 7 hodin

 

Cena menu pro 20 až 45 osob: 1.290,-Kč/os 

Cena nad 45 osob: 1.190,-Kč/os.

Ceny jsou uvedeny bez DPH.

Jeňourovo pečínkové menu

 

naše neoblíbenější a nejčastěji připravované menu:-). Je pestré, nemusíte řešit, kdo co má rád a každý si z něj vybere…pokrmy jsou servírované přímo ke stolu hostů tak, aby bylo pohodlné a komfortní pro všechny. Záleží jen na vás, jak bohaté menu bude. Zde je inspirace:

  • Předkrm – výběr našich terinek a paštik
  • Hlavní chod –  pestrý výběr pečených mas a dalších pokrmů na mísách, takže každý může sáhnout po tom, na co má chuť, na příklad: nechorské závitky s kysaným zelím, vepřová pečínka, kuřecí stehýnka, výtečný guláš či ragú, pečená kachna do zlatova, kuřecí špízky, játra s domácí slaninkou, sekané masové biftečky… k tomu pečené brambory, cous-cous nebo domácí noky s bylinkami, chléb a zelný salát
  • Moučník od naší cukrářky, espresso
  • Ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • Domácí studené pohoštění podávané ve dvou chodech – desky nebo mísy obložené pestrým sortimentem našich masných a uzenářských výrobků – od paštik a terin přes masové rolády, sekanou až po domácí klobásy, šunku a uzené
  • Volná konzumace sudového bílého a červeného vína naší produkce, kávy espresso, čaje a nealkoholických nápojů (voda, limo) po dobu trvání večírku (7 hodin)
  • Každý host dostane láhev našeho vína jako dárek s sebou

 

 Cena tohoto menu je  1.190,-Kč/os   bez DPH

Další nabídka menu

Toto je nabídka tradičních pohoštění prověřených za dlouhá léta našimi spokojenými hosty. Využívají ji především naši stálí hosté – tradicionalisté, ale také ti, jimž se nechce nad menu příliš „špekulovat“. Mnohem častěji ovšem tvoříme menu přímo pro konkrétní společnost s ohledem na představy, požadavky a možnosti hostů. Kontaktujte nás!

Pohoštění č. 1 „Nechorské“

  • Nechorský guláš, knedlík
  • Ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • Dezert od naší cukrářky
  • Studené mísy s našimi specialitami – masovými a uzenářskými
  • Volná konzumace našeho sudového vína, vody, limo a kávy, čaje po dobu 4 hodin

Cena menu je 440,-Kč/os. bez DPH

 

Pohoštění č. 2 „Chlapské“

  • Jedno pečené koleno s křenem, hořčicí a chlebem
  • Ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • Dezert od naší cukrářky
  • Nadýchané řízky a pečené kuře do zlatova, okurek, zelný salát, chléb
  • Studené pohoštění naší výroby – masové rolády, terinky, klobásy..
  • Volná konzumace našeho sudového vína, vody, limo a kávy espresso, čaje po dobu 6 hodin
Cena menu je 790,-Kč/os.  bez DPH

 

Pohoštění č. 3 „Hodové“

  • Domácí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
  • Půlka pečené kachny do zlatova, moravské zelí, knedlík
  • Ochutnávka 5 vzorků vín s výkladem
  • Dezert od naší cukrářky
  • Hodové tradiční koláčky
  • Studené mísy s našimi domácími specialitami ve dvou chodech – masovými a uzenářskými
  • Volná konzumace našeho sudového vína, vody, limo a kávy espresso, čaje po dobu 7 hodin
Cena menu je 950,-Kč/os.  bez DPH

 

 

Vytvořit rezervaci

Připravujeme

Uplynulé akce

Každoroční akce

Kontakt

+420 605 276 362

jana@ujenoura.cz

Kudy k nám

PRUŠÁNKY-NECHORY

Po příjezdu do obce Prušánky sledujte naše bílo-zelené směrové cedule, které Vás přivedou až k nám 🙂

 

Od 1.12.2016 jedeme v systému EET.

 

Ceník a rezervace

  • Check-in, ubytování hostů od 15 hodin.
  • Check-out, opuštění pokoje do 10.30 hodin
  • naprosto unikátní způsob kalkulace jakékoliv poptávky pobytu – vše uzpůsobíme individuálně podle potřeb zákazníka
  • výrazné cenové zvýhodnění  při využití gastronomických služeb Vinných sklepů U Jeňoura
  • pro Vaši konferenci, školení či firemní akci prosím volejte: 605 276 362
  • uzavřené hotelové parkoviště zdarma
  • venkovní bazén s posezením zdarma i s případným zapůjčením bazénových osušek bez poplatku
  • úschovna jízdních kol zdarma
  • Recepce hotelu je v noci zavřena. Pokud se chcete ubytovat po 18. hodině, dejte nám to, prosím, vědět.

Cena ubytování:

  • 750,- Kč/os./1 noc včetně snídaně
  • 650,- Kč/os./noc….pobyt na 4 a více nocí včetně snídaně
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj je 400,- Kč.
  • Pes (domácí miláček) 150,- Kč/noc – jsme milovníci zvířat

 

Na základě nesčetných dotazů na výši dotací prohlašujeme:

na vybudování hotelu Beatrice nebyla použita jediná koruna z veřejných financí – Vaších daní.
Na závěr tedy dobrá zpráva pro Vás, vážení hosté: 
U nás nemusíte platit dvakrát!

Rezervace:

Jana Čadík
tel.: +420 605 276 362

jana@ujenoura.cz

Storno podmínky:

Storno poplatky neúčtujeme v případě zrušení rezervace do 21 dnů před ohlášeným příjezdem.

  • Při zrušení rezervace 20 – 14 dní před příjezdem bude jako storno poplatek účtováno 25% z celkové ceny pobytu.
  • Při zrušení rezervace 13 – 7 dní před příjezdem bude jako storno poplatek účtováno 35% z celkové ceny pobytu.
  • Při zrušení rezervace 6 – 2 dny před příjezdem bude jako storno poplatek účtováno 50% z celkové ceny pobytu.
  • Při zrušení rezervace 1 den před příjezdem nebo v den příjezdu bude jako storno poplatek účtováno 100% z celkové ceny pobytu.

Venkovní bazén

Venkovní bazén o rozměrech 4,5 x 9 metrů se nachází v privátní části našeho areálu. U bazénu je k dispozici posezení, bazénová lehátka pro opalování, toalety. Hosté si mohou na recepci zapůjčit bezplatně bazénové osušky.

Konferenční sál

Konferenční sál hotelu Beatrice umožňuje pořádání akcí mnoha typů a úrovní jako jsou firemní školení, meetingy, koncerty, vernisáže, ale také svatební obřady, divadlo a jiné kulturní akce či aktivity.

Uspořádání sálu:

  • Konferenční pro 75 osob
  • Divadelní pro 125 osob

Vybavení:

  • Dataprojektor (s připojením VGA)  s plátnem
  • Flipchart
  • Ozvučení celého sálu včetně mikrofonu
  • Wi-Fi

Pokud bude zapotřebí více místností pro jednání či prostory pro více hostů, rádi Vám poskytneme prostory Vinných sklepů, které jsou Vám také plně k dispozici.

Hotelové pokoje

Hotel Beatrice nabízí 25 komfortně vybavených dvoulůžkových pokojů s nepřetržitou výměnou vzduchu (rekuperací) a každý z nich obsahuje:
  • prostornou ložnici se dvěma lůžky s kvalitním povlečením
  • třetí plnohodnotné lůžko k dennímu odpočinku (přistýlka)
  • balkón s posezením a výhledem na vinice, či sad a hotelový bazén
  • koupelnu se sociálním zařízením s vysoušečem vlasů a kvalitní hotelová kosmetika
Některé z našich pokojů jsou vybaveny televizí. Každý pokoj má balkón s výhledem do nechorských vinic, kterými je hotel Beatrice obklopen.

O hotelu Beatrice

Hotel Beatrice je součástí sklepního areálu U Jeňoura, nabízí pohodlné ubytování v klidném prostředí nechorských vinic, kde můžete strávit ideální dovolenou s dětmi, víkendový pobyt ve dvou, firemní školení nebo nocleh po bujarém večírku ve vinných sklepech.

  • ubytování ve 25 komfortně vybavených pokojích s balkóny
  • kapacita hotelu až 75 lůžek
  • konferenční sál pro firemní školení, koncerty, vernisáže a jiné kulturní akce
  • přímé propojení s Vinnými sklepy U Jeňoura
  • bezbariérový přístup a pokoj uzpůsobený pro vozíčkáře
  • na recepci jsou k dispozici pohodlné pohovky, časopisy a velkoplošná televize
  • WiFi připojení
  • uzavřené hotelové parkoviště
  • hezký venkovní bazén
  • možnost krásných výletů po okolí – Lednicko-valtický areál, vyhlídková věž Nový Poddvorov, Slovanské hradiště Mikulčice, větrný mlýn, Čejkovice
  • Check-in, ubytování hostů od 15 hodin.
  • Check-out, opuštění hotelu do 10.30 hodin
  • Pokud chcete dorazit po 18. hodině, dejte nám to, prosím, vědět, protože recepce je tou dobou už zavřena.
Vyzkoušejte ubytování v pasivním standardu se všemi jeho  výhodami, oproti konvenčním budovám – hotel Beatrice je 1. pasivním hotelem v České republice!

Kontakt a informace

Víno

Akce

Svatby

Konference

Hotel Beatrice

Gastronomie

MČR v sekání sektů

Sekání sektů po třinácti letech mění místo konání – už se tedy nekoná ve Vinných sklepech U Jeňoura.
Aktuální informace najdete na facebookové stránce Sekání Sektů.

Přihlaste se k odběru