Vánoční balíček Jeňourových vín

Vážení přátelé,

blíží se Vánoce, a proto jsme pro vás v našem e-shopu připravili kolekci našich šesti vín za zvýhodněnou cenu, abyste si mohli Jeňourova vína vychutnat i v pohodlí vašeho domova. Vybrali jsme pro vás šest různých vín z loňského ročníku 2017, které si můžete dát k jídlu na Štědrý večer, nebo vypít jen tak pro potěšení.

 

 

Ve vánočním kartonu najdete tato vína:

  • Veltlínské zelené, Moravské zemské víno 2017, suché (18° ČNM, zbytkový cukr: 4,3 g/l, kyseliny: 6,5 g/l)
  • Ryzlink rýnský, Moravské zemské víno 2017, suché (19° ČNM, zbytkový cukr: 3,5 g/l, kyseliny: 7,7 g/l)
  • Rulandské šedé, Moravské zemské víno 2017, polosuché (21° ČNM, zbytkový cukr: 4,1 g/l, kyseliny: 5,7 g/)
  • Rulandské bílé, Moravské zemské víno 2017, polosladké (19° ČNM, zbytkový cukr: 15 g/l, kyseliny: 0,2 g/l)
  • Pinot Noir rosé, Moravské zemské víno 2017, suché (18° ČNM, zbytkový cukr: 3,7 g/l, kyseliny: 5,8 g/l)
  • Dornfelder, Moravské zemské víno 2017, suché (18° ČNM, zbytkový cukr: 0,1 g/l, kyseliny: 4,3 g/l)

 

Růžový Pinot Noir se výborně hodí jako aperitiv. Smaženého kapra skvěle doplní Veltlínské zelené či Ryzlink rýnský, který si můžete dát i k lososovi či jiné rybě. Nasládlé Rulandské šedé jak ke sladkým moučníkům, tak třeba ke krocanovi s nádivkou. Jako sladkou tečku si dejte Rulandské bílé, které se hodí jako digestiv či doprovod k vánočnímu cukroví. Červeným Dornfelderem zapijte houbového Kubu nebo si je dejte k hutné houbové polévce. Na úplnou charakteristiku vín se podívejte do našeho vinného lístku.

 

Běžná cena těchto vín je 1200 korun, ale my vám je teď nabízíme za předvánoční akční cenu 1000 korun – ušetříte tedy 200 korun. 🙂

 

Akce platí do středy 12. prosince, abychom Vám vína stihli doručit ještě před Vánoci.

 

Objednávejte

na jana@ujenoura.cz 🙂

Vína ročníku 2017

Bílá vína ročníku 2017 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela v dřevěných bečkách.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně u nás, ve Vinných sklepech U Jeňoura, v recepci hotelu Beatrice či je objednat na v našem e-shopu.
Některá z našich vín koupíte také v prodejnách Moravské banky vín v Brně, Hlinky 88 a v Praze v prostorách holešovické tržnice, hala 28.

Vinný lístek

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2017, polosuché

Cukernatost: 18 °ČNM

Zbytkový cukr: 4,3 g/l

Celkové kyseliny: 6,5 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 1/17

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní angreštu a zralé hrušky. Rozvinutá chuť je plná červeného rybízu, jablek a dřevitých tónů. Víno dobře doplní pečeného kapra, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 19 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,4 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 11,8 % obj.

Č. šarže 2/17

Víno žlutozelené barvy, ve vůni dominuje ryngle. Chuť je intenzivní s tóny mirabelek, nezralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k ovocným sorbetům nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 19 °ČNM

Zbytkový cukr: 3,5 g/l

Celkové kyseliny: 7,7 g/l

Alk. 11,5 % obj.

Č. šarže 3/17

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem. Doporučujeme k lososovému tartaru či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 21 °ČNM

Zbytkový cukr: 0 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 12,9 % obj.

Č. šarže 4/17

Víno zářivé zelenožluté barvy, ve vůni se mísí mandlovo-citrusové aroma s máslovými tóny. V chuti vás zaujme grep, rebarbora a bílý rybíze. Hodí se ke slanému cibulovému koláči či lososové terině nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 23 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,8 g/l

Celkové kyseliny: 6,4 g/l

Alk. 13,6 % obj.

Č. šarže 5/17

Víno jiskrné žluté barvy s výraznou vůní květu černého bezu. Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí nektarinek a broskví, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 23 °ČNM

Zbytkový cukr:0,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,8 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 6/17

Víno slámově žluté barvy s mohutnou viskozitou. Ve vůni je výrazná vanilka se smetanovými tóny a bílé moruše. Jemně kořenitá chuť evokuje zralé mango. Podávejte ke grilovaným masům či šnekům s česnekovým máslem nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2017, polosuché

Cukernatost: 21 °ČNM

Zbytkový cukr: 4,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 12,3 % obj.

Č. šarže 7/17

Víno sytě zlatavé barvy s odlesky černého čaje a smetanovou vůní s tóny zralých fíků, rozinek a bergamotu. Hebká chuť meruněk, zralého ananasu a čerstvé trávy je podtržena příjemnou kyselinkou. Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Pálava

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 23 °ČNM

Zbytkový cukr: 3,7 g/l

Celkové kyseliny: 5,4 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 8/17

Víno krásně zlaté barvy se smetanovou vůní vlašských ořechů a růží s muškátovými tóny. V chuti můžete cítit nejvíce mandarinky a šťovík. Tuto pálavu si dejte k salátu s modrým sýrem, medem a ořechy či k perličce s bylinkami nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Rulandské bílé

Moravské zemské víno 2017, polosladké

Cukernatost: 19 °ČNM

Zbytkový cukr: 15 g/l

Celkové kyseliny: 6,2 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 9/17

Víno světle žluté barvy s broskvovou ovocností a nasládlostí ve vůni i chuti. Skvěle doplní letní bublaninu, babiččin rýžový nákyp či ke grilované zelenině nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Pinot Noir rosé

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 18 °ČNM

Zbytkový cukr: 3,7 g/l

Celkové kyseliny: 5,8 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 10/17

Víno světle růžové barvy s lahodnou smetanovo-jahodovou vůní. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní a příjemnou kyselinkou. Podávejte k jemné kuřecí galantině, uzené vepřové panence nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 18 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,3 g/l

Alk. 12,1 % obj.

Č. šarže 11/17

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí kořenité tóny s višněmi a uzené nóty. Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s delikátní tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 6 měsíců v sudu.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Neronet

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 22 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,0 g/l

Alk. 11,2 % obj.

Č. šarže 12/17

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu. V chuti můžete cítit sušené švestky, tmavé ovoce, uležená povidla a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej k divočákovi se šípkovou omáčkou, zajíci na černo či k sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 6 měsíců v sudu.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Pinot Noir

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 21 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,2 g/l

Celkové kyseliny: 4,9 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 13/17

Víno temně cihlové barvy s temnými odlesky. Kořenitá vůně má jemný vanilkový nádech. V chuti ucítíte vyzrálá povidla, brusinky a dřevité tóny. Víno dobře doplní uzené maso, živáňskou pečeni, heddar nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 18 měsíců v sudu a skvěle se hodí k archivaci

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Kde koupíte naše víno?

Jeňourovo víno si můžete koupit přímo u nás ve Vinných sklepech U Jeňoura a v recepci Hotelu Beatrice anebo objednat v našem e-shopu.

 

V Praze a v Brně naše vína koupíte ve vinotékách Moravská banka vín. V Praze ji naleznete v areálu holešovické tržnice (hala 28), v Brně Moravská banka vín sídlí na adrese Hlinky 156/88 u výstaviště.

 

Naše víno si můžete dát také v těchto restauracích a vinárnách:

 

Bistro QQ Asian, Praha 2

Zámek Zábřeh, Ostrava

Hotel City.City, Ostrava

Vinárna sklípek U Tomáše, Zlín

Restaurace Pavillon, Brno

Restaurace a penzion U Johana, Zlín

 

Víno ročníku 2016

Bílá vína ročníku 2016 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela půl roku v dřevěných bečkách.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně ve Vinných sklepech, v recepci hotelu Beatrice či je objednat na v našem e-shopu.
Některá z našich vín koupíte také v prodejnách Moravské banky vín v Brně, Hlinky 88 a v Praze v prostorách holešovické tržnice, hala 28.

Vinný lístek

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2016, polosuché
Cukernatost: 18 ° ČNM
Zbytkový cukr: 4,7 g/l
Celkové kyseliny: 5,9 g/l
Alk. 13,5 % obj.
Č. šarže 14/16

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní zelených hrušek a bílého rybízu.

Ovocná rozvinutá chuť je plná zralých broskví a žlutých jablek. Víno dobře doplní pečeného pstruha, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2016, suché
Cukernatost: 18 ° ČNM
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Celkové kyseliny: 5,8 g/l
Alk. 14 % obj.
Č. šarže 15/16

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky, ve vůni dominuje aroma vinného listu a zelené ryngle.

Chuť je pikantní s tóny zralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k letnímu salátu s opraženou slaninou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,9 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 16/16

Svěží víno zářivé bíložluté barvy, ve vůni se mísí citrusové aroma s minerálními tóny.

V chuti vás zaujme grep s čerstvou meduňkou, a v dlouhé dochuti naleznete intenzivní minerální slanost. Hodí se ke grilovanému lososu či pečenému bůčku nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 9-12 °C

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 3,1 g/l

Celkové kyseliny: 7 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 17/16

Ocenění:

Vinoforum 2017 – stříbrná medaile

Víno žlutozelené barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazná máta s kopřivou a oskeruše.

Silná chuť je v harmonii s vůní. Hodí se k bílým rybám, nebojte se je podávat ke svíčkové na smetaně nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 1 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 18/16

Ocenění:

TOP 77 vín v ČR 2017– 3*

Grand Prix Austerlitz 2017 – stříbrná medaile

Víno světle zlaté barvy, vůně čerstvě posečené trávy podtrhuje jemně minerální chuť s lipovými tóny.

Doporučujeme k rybám a k lehkým úpravám drůbežího masa nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 23 ° ČNM

Zbytkový cukr: 10,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,9 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 19/16

Víno tmavě žluté barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazný žlutý meloun a máslo.

Ve výrazné chuti najdete velmi zralé hrušky se skořicí, víno je velmi harmonické a skrývá v sobě velký potenciál vývoje. Podávejte k čerstvým sýrům, těstovinám s liškami, ke smetanovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Tramín červený

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 21 ° ČNM

Zbytkový cukr: 8,9 g/l

Celkové kyseliny: 5,3 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 20/16

Víno sytě zlatavé barvy a smetanovou vůní s tóny vanilky, rozinek a bergamotu. Chuť sušených meruněk a křížal je podtržena příjemnou kyselinkou.

Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Pálava

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 24 ° ČNM

Zbytkový cukr: 9,2 g/l

Celkové kyseliny: 5,6 g/l

Alk. 14 % obj.

Č. šarže 21/16

Víno krásně zlaté barvy s vůní mandarinek a eukalyptu.

V chuti můžete cítit exotické ovoce, nejvíce mango a příjemnou kořenitost

Toto víno podávejte k jehněčímu ragú, perličce s bylinkami či ořechovo-karamelovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 7,8 g/l

Celkové kyseliny: 6 g/l

Alk. 14 % obj.

Č. šarže 22/16

Víno jiskrné žluté barvy s vůní sladkého ananasu, moruší a rebarbory.

Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí nektarinky a broskve, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Zweigeltrebe rosé

Moravské zemské víno 2016, polosladké

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 12,5 g/l

Celkové kyseliny: 5,9 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 23/16

Víno jemně lososové barvy s podmanivou vůní lesních jahod a kvetoucího vinohradu. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní, švestek a se šťavnatou kyselinkou. Toto víno si vychutnáte nejlépe na ledu. Podávejte k jemné králičí galantině, ovocným sorbetům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Zweigeltrebe

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,6 g/l

Alk. 11 % obj.

Č. šarže 25/16

Víno fialovočervené barvy se zakulacenou vůní višní s borůvkovými tóny.

Intenzivní chuti tmavého ovoce vévodí ostružina, je plná a komplexní, s tóny páleného dřeva. Skvěle se hodí k pečené kachně s červeným zelím, flank steaku či zvěřině nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,1 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 26/16

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí tóny uzeného kouře a s višněmi a kořením.

Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Neronet

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 21 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,5 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 27/16

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu.

V chuti můžete cítit ostružiny, plané trnky, vánoční koření a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej ke tmavé zvěřině, hovězím steakům a k vyzrálým sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Vína ročníku 2015

Bílá vína ročníku 2015 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela půl roku v dřevěných bečkách. S tímto ročníkem jsme také oblékli naše vína do nového kabátu – do štíhlejších lahví s novými etiketami.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně ve Vinných sklepech, v recepci hotelu Beatrice či je objednat na v našem e-shopu.
Některá z našich vín koupíte také v prodejnách Moravské banky vín v Brně, Hlinky 88 a v Praze v prostorách holešovické tržnice, hala 28.

Vinný lístek

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 20° ČNM

Zbytkový cukr: 3 g/l

Celkové kyseliny: 6,9 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 1/16

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky, ve vůni dominuje zelené jablko a angrešt. Chuť je intenzivní s tóny mirabelek, nezralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k listovému salátu s opraženou slaninou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  140,- Kč

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 20° ČNM

Zbytkový cukr: 4,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,3 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 2/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní červeného rybízu a kapary. Ovocná rozvinutá chuť je plná zralých hrušek, broskví a moruší. Víno dobře doplní pečeného kapra, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l: 140 ,- Kč

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 22,5° ČNM

Zbytkový cukr: 3,6 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 3/16

Ocenění:

Valtické vinné trhy 2017 – Stříbrná medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem. Doporučujeme k filetu z tresky či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 22,5° ČNM

Zbytkový cukr: 4,4 g/l

Celkové kyseliny: 7,1 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 4/16

Ocenění:

Grand Prix Vinex 2017 – Zlatá medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno slámově žluté barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazná vanilka s vypáleným dřevem a sušená květinová louka. Silná chuť evokuje exotické ovoce, skořici a meruňkový koláč. Podávejte k vepřovému kolenu, výpečkům či bažantovi, ke smetanovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 22° ČNM

Zbytkový cukr: 4,4 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 5/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno zářivé zelenožluté barvy, ve vůni se mísí mangovo-citrusové aroma s minerálními tóny. V chuti vás zaujme minerální slanost s grepem, čerstvou bazalkou a bílým rybízem. Hodí se k salátu s liškami, slanému cibulovému koláči či lososové terině nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 25° ČNM

Zbytkový cukr: 9,7 g/l

Celkové kyseliny: 6,3 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 6/16

Ocenění:

Galerie Rulandských vín 2016 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Velká zlatá medaile

Víno sytě zlatavé barvy s odlesky černého čaje a smetanovou vůní s tóny zralých fíků, rozinek a bergamotu. Hebká chuť meruněk, zralého ananasu a čerstvé trávy je podtržena příjemnou kyselinkou. Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Pálava

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 24° ČNM

Zbytkový cukr: 5,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 7/16

Ocenění:

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno krásně zlaté barvy se smetanovou vůní vlašských ořechů a mandarinek. V chuti můžete cítit nejvíce liči, sušené ovoce, vánoční koření a čerstvé máslo. Tuto pálavu si dejte k jehněčímu ragú, perličce s bylinkami či ořechovo-karamelovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 25° ČNM

Zbytkový cukr: 5,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,8 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 8/16

Ocenění:

Grand Prix Vinex 2017 – Stříbrná medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno jiskrné žluté barvy s vůní zralých nektarinek a vanilky. Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí liči, nektarinky a broskve, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Zweigeltrebe rosé

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 21° ČNM

Zbytkový cukr: 7,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 9/16

Víno zářivě oranžovorůžové barvy s vůní fialek a kvetoucího vinohradu. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní a šťavnatou kyselinkou. Toto víno si vychutnáte na ledu, stejně jako při pokojové teplotě. Podávejte k jemné kuřecí galantině, uzené vepřové panence nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  180,- Kč

 

Pinot Noir claret

Moravské zemské víno 2015, polosladké

Cukernatost: 23,5° ČNM

Zbytkový cukr: 23,8 g/l

Celkové kyseliny: 7,6 g/l

Alk. 12% obj.

Č. šarže 10/16

Víno krásně světlé barvy s meruňkovými odlesky a vůní červeného melounu, tóny lněného oleje a ranního lesa. V chuti ucítíte čerstvě upečený meruňkový koláč a zralé bílé moruše. Víno dobře doplní uzeného lososa, jemné úpravy kančího masa, jahodový sorbet, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Zweigeltrebe

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 22° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 11/16

Víno fialovočervené barvy se zakulacenou vůní borůvek s višňovými tóny. Intenzivní chuti tmavého ovoce vévodí ostružina, je plná a komplexní, s tóny páleného dřeva. Skvěle se hodí k pečené kachně s červeným zelím či živáňské pečeni nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  150,- Kč

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 19° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,2 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 12/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí kořenité tóny s višňěmi a s usní. Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  180,- Kč

 

Neronet

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 23° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 13/16

Ocenění:

Stříbrná medaile, Grand Prix Austerlitz 2016

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu. V chuti můžete cítit sušené švestky, tmavé ovoce, uležená povidla a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej k divočákovi se šípkovou omáčkou, zajíci na černo či k sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Pinot Noir

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 23 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0 g/l

Celkové kyseliny: 5,4 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 24/16

Víno temně cihlové barvy zrálo 18 měsíců v dřevěném sudu. Kořenitá vůně má jemný vanilkový nádech.

V chuti ucítíte sušené švestky, cedrové dřevo a brusinky. Víno dobře doplní uzené maso, živáňskou pečeni, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno se hodí k archivaci.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Nechory

Nechory jsou malou vinařskou vesničkou v regionu Podluží, která patří k Prušánkám. Nechory jsou zajímavé tím, že leží asi kilometr za obcí, je tu na pět set vinných sklepů, a slouží pouze k jednomu účelu – k pěstování révy vinné a výrobě vína. Místní v okolních vinicích pěstují hrozny, které ve sklepích zpracovávají pro svoji spotřebu. 

Dárková vína

Pro Vaše hosty, obchodní partnery, zaměstnance nebo přátele nachystáme dárkové víno s logem Vaší společnosti, s názvem setkání či příležitosti (vzhled etikety připravíme v souladu s Vašimi představami nebo nám zašlete vlastní etikety). Víno uzavřené korkovou zátkou adjustujeme kapslí, etiketou a balíme do krabiček, popř. tašek.

Degustace

Degustace vína v našem degustačním sklepě je častým doplňkem celého večera U Jeňoura. Probíhá zpravidla po hlavní večeři tak, aby hosté nejen ochutnali vína naší produkce se zajímavým výkladem, ale aby se i pobavili, popř. diskutovali na vinná témata… Degustace většinou trvá asi půl hodiny a „koštuje“ se 5 vzorků vína, většinou loňský ročník a pár starších vzorků. Na přání vám rádi připravíme degustaci starších, archivních vín. 

Chcete zažít tématickou degustaci? Po domluvě rádi připravíme:

  1. vertikální degustaci jedné odrůdy
  2. degustaci šumivých vín, sektů, popř. Champagne
  3. degustaci oblastí – ať už tuzemských nebo zahraničních
  4. degustaci s praktickým školením „degustátorské minimum“

O našem víně

Jeňour

V roce 1978 jsem jako patnáctiletý navázal na vinařskou tradici svých předků a samostatně vyrobil svoje první víno. Bylo z hroznů vypěstovaných v tradiční nechorské vinařské trati, ze které vyráběl víno již můj pradědeček. Vinohrad postupně zanikal a v současné době se na stejném pozemku nachází část našich sklepů a ovocný sad. Než byl v roce 1970 vybudován první sklep, na který nyní navazuje komplex sklepů u Jeňoura, vyráběli naši předkové víno ve vrchních Nechorách.  Další sklepy byly postaveny v letech 2003 až 2011. Víno vyrábím spolu se starším synem. Současné naše nové vinice o výměře 5 ha se nacházejí v trati Podkovné vzdálené dva kilometry od sklepa.

Naší snahou je vyrábět vína plná, květnatá a autentická s osobností jejich autora, hlavně ale taková, aby si na nich pochutnali všichni ti, kteří je budou popíjet ať už přímo u nás ve sklepě, či kdekoli jinde. Prožít opojení a povznesení, či zážitek opití z dobrého vína patří k příjemným chvílím v životě člověka.  A Když nám hosté, konzumenti a pijáci naších vín dávají tuto zpětnou vazbu, víme, že naše tvrdá práce je naplněna. Není potřeba žádných vzletných ód, kdo pije víno jenom proto, aby zahnal žízeň?

I když některá mladá sudová vína podáváme hostům již v prvních listopadových týdnech daného ročníku, u vín podávaných později a hlavně lahvových je enologický proces zdlouhavější. Rádi jim pokud možno půl roku necháváme čas zrání na kvasnicích a spolu s procesem pravidelného míchání vína získávají zajímavou strukturu a hlavně plnost, což po napití vybízí k dalšímu doušku. Toto navazuje na primární práci s hrozny a mošty, kdy řešíme chlazení, fermentaci, macerování, což výše popsanému předchází. Vína následně lahvujeme koncem května a ty jsou díky této technologii ideální k vypití v následujících dvou a více letech, kdy dosahují optimální zralosti a buketu. S lahvováním jsme začali s ročníkem 1998 a v posledních letech využíváme služeb rakouské profesionální mobilní lahvovací linky, která u vín zaručuje potřebnou stabilitu a sterilitu.

Víno, které lahvujeme, pochází ze čtyř pětin z moštů, které dosáhly 21 stupňů a více cukernatosti a nejsou doslazená. Přesto je označujeme jako Moravské zemské víno. Důvodem je celková odtažitost vůči byrokratickým procesům. Stojíme za tím, co je uvedeno na etiketě a spoléháme na vzájemnou důvěru mezi vinařem a zákazníkem.

Jan Ivičič – Jeňour, majitel a sklepmistr Vinných sklepů U Jeňoura

Přihlaste se k odběru