Vína ročníku 2017

Bílá vína ročníku 2017 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela v dřevěných bečkách.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně u nás, ve Vinných sklepech U Jeňoura, v recepci hotelu Beatrice či si je objednat na v našem e-shopu. Seznam dalších míst, kde si Jeňourovo víno můžete koupit, najdete zde.

Vinný lístek

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2017, polosuché

Cukernatost: 18 °ČNM

Zbytkový cukr: 4,3 g/l

Celkové kyseliny: 6,5 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 1/17

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní angreštu a zralé hrušky. Rozvinutá chuť je plná červeného rybízu, jablek a dřevitých tónů. Víno dobře doplní pečeného kapra, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 19 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,4 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 11,8 % obj.

Č. šarže 2/17

Víno žlutozelené barvy, ve vůni dominuje ryngle. Chuť je intenzivní s tóny mirabelek, nezralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k ovocným sorbetům nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 19 °ČNM

Zbytkový cukr: 3,5 g/l

Celkové kyseliny: 7,7 g/l

Alk. 11,5 % obj.

Č. šarže 3/17

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem. Doporučujeme k lososovému tartaru či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 21 °ČNM

Zbytkový cukr: 0 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 12,9 % obj.

Č. šarže 4/17

Víno zářivé zelenožluté barvy, ve vůni se mísí mandlovo-citrusové aroma s máslovými tóny. V chuti vás zaujme grep, rebarbora a bílý rybíze. Hodí se ke slanému cibulovému koláči či lososové terině nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 23 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,8 g/l

Celkové kyseliny: 6,4 g/l

Alk. 13,6 % obj.

Č. šarže 5/17

Víno jiskrné žluté barvy s výraznou vůní květu černého bezu. Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí nektarinek a broskví, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 23 °ČNM

Zbytkový cukr:0,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,8 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 6/17

Víno slámově žluté barvy s mohutnou viskozitou. Ve vůni je výrazná vanilka se smetanovými tóny a bílé moruše. Jemně kořenitá chuť evokuje zralé mango. Podávejte ke grilovaným masům či šnekům s česnekovým máslem nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2017, polosuché

Cukernatost: 21 °ČNM

Zbytkový cukr: 4,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 12,3 % obj.

Č. šarže 7/17

Víno sytě zlatavé barvy s odlesky černého čaje a smetanovou vůní s tóny zralých fíků, rozinek a bergamotu. Hebká chuť meruněk, zralého ananasu a čerstvé trávy je podtržena příjemnou kyselinkou. Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Pálava

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 23 °ČNM

Zbytkový cukr: 3,7 g/l

Celkové kyseliny: 5,4 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 8/17

Víno krásně zlaté barvy se smetanovou vůní vlašských ořechů a růží s muškátovými tóny. V chuti můžete cítit nejvíce mandarinky a šťovík. Tuto pálavu si dejte k salátu s modrým sýrem, medem a ořechy či k perličce s bylinkami nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Rulandské bílé

Moravské zemské víno 2017, polosladké

Cukernatost: 19 °ČNM

Zbytkový cukr: 15 g/l

Celkové kyseliny: 6,2 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 9/17

Víno světle žluté barvy s broskvovou ovocností a nasládlostí ve vůni i chuti. Skvěle doplní letní bublaninu, babiččin rýžový nákyp či ke grilované zelenině nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Pinot Noir rosé

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 18 °ČNM

Zbytkový cukr: 3,7 g/l

Celkové kyseliny: 5,8 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 10/17

Víno světle růžové barvy s lahodnou smetanovo-jahodovou vůní. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní a příjemnou kyselinkou. Podávejte k jemné kuřecí galantině, uzené vepřové panence nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 18 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,3 g/l

Alk. 12,1 % obj.

Č. šarže 11/17

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí kořenité tóny s višněmi a uzené nóty. Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s delikátní tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 6 měsíců v sudu.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Neronet

Moravské zemské víno 2017, suché

Cukernatost: 22 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,0 g/l

Alk. 11,2 % obj.

Č. šarže 12/17

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu. V chuti můžete cítit sušené švestky, tmavé ovoce, uležená povidla a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej k divočákovi se šípkovou omáčkou, zajíci na černo či k sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 6 měsíců v sudu.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Pinot Noir

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 21 °ČNM

Zbytkový cukr: 0,2 g/l

Celkové kyseliny: 4,9 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 13/17

Víno temně cihlové barvy s temnými odlesky. Kořenitá vůně má jemný vanilkový nádech. V chuti ucítíte vyzrálá povidla, brusinky a dřevité tóny. Víno dobře doplní uzené maso, živáňskou pečeni, heddar nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 18 měsíců v sudu a skvěle se hodí k archivaci

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

 

Kde koupíte naše víno?

Víno naší produkce si koupíte přímo u nás ve Vinných sklepech U Jeňoura a v recepci Hotelu Beatrice anebo je objednávejte v našem e-shopu.

Chcete naše víno nabízet ve své restauraci, kavárně, vinárně, obchůdku, či jím obdarovat svoje zákazníky nebo obchodní partnery? Napište nám na vita@ujenoura.cz.

 

Jeňourovo víno si můžete dát v těchto restauracích:

 

Bistro QQ Asian Kitchen, Praha 2

QQ Asian Kitchen na Manifesto Marketu, Praha 1

Zámek Zábřeh, Ostrava

Hotel City.City, Ostrava

Hostinec u Semináru, Brno

Restaurace Pavillon, Brno

Vinárna sklípek U Tomáše, Zlín

Restaurace a penzion U Johana, Zlín

3F Bistro, Cheb

 

Jeňourovo víno si můžete koupit v těchto vinotékách a obchodech:

 

Wine & Gourmet shop Retro Consistorium, Brno

V Praze a v Brně se po našich vínech ptejte ve vinotékách Moravská banka vín. V Praze ji naleznete v areálu holešovické tržnice (hala 28), v Brně Moravská banka vín sídlí na adrese Hlinky 156/88 u výstaviště.

Víno ročníku 2016

Bílá vína ročníku 2016 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela půl roku v dřevěných bečkách.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně u nás, ve Vinných sklepech U Jeňoura, v recepci hotelu Beatrice či si je objednat na v našem e-shopu. Seznam dalších míst, kde si Jeňourovo víno můžete koupit, najdete zde.

Vinný lístek

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2016, polosuché
Cukernatost: 18 ° ČNM
Zbytkový cukr: 4,7 g/l
Celkové kyseliny: 5,9 g/l
Alk. 13,5 % obj.
Č. šarže 14/16

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní zelených hrušek a bílého rybízu.

Ovocná rozvinutá chuť je plná zralých broskví a žlutých jablek. Víno dobře doplní pečeného pstruha, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2016, suché
Cukernatost: 18 ° ČNM
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Celkové kyseliny: 5,8 g/l
Alk. 14 % obj.
Č. šarže 15/16

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky, ve vůni dominuje aroma vinného listu a zelené ryngle.

Chuť je pikantní s tóny zralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k letnímu salátu s opraženou slaninou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,9 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 16/16

Svěží víno zářivé bíložluté barvy, ve vůni se mísí citrusové aroma s minerálními tóny.

V chuti vás zaujme grep s čerstvou meduňkou, a v dlouhé dochuti naleznete intenzivní minerální slanost. Hodí se ke grilovanému lososu či pečenému bůčku nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 9-12 °C

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 3,1 g/l

Celkové kyseliny: 7 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 17/16

Ocenění:

Vinoforum 2017 – stříbrná medaile

Víno žlutozelené barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazná máta s kopřivou a oskeruše.

Silná chuť je v harmonii s vůní. Hodí se k bílým rybám, nebojte se je podávat ke svíčkové na smetaně nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 1 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 18/16

Ocenění:

TOP 77 vín v ČR 2017– 3*

Grand Prix Austerlitz 2017 – stříbrná medaile

Víno světle zlaté barvy, vůně čerstvě posečené trávy podtrhuje jemně minerální chuť s lipovými tóny.

Doporučujeme k rybám a k lehkým úpravám drůbežího masa nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 23 ° ČNM

Zbytkový cukr: 10,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,9 g/l

Alk. 13,5 % obj.

Č. šarže 19/16

Víno tmavě žluté barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazný žlutý meloun a máslo.

Ve výrazné chuti najdete velmi zralé hrušky se skořicí, víno je velmi harmonické a skrývá v sobě velký potenciál vývoje. Podávejte k čerstvým sýrům, těstovinám s liškami, ke smetanovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Tramín červený

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 21 ° ČNM

Zbytkový cukr: 8,9 g/l

Celkové kyseliny: 5,3 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 20/16

Víno sytě zlatavé barvy a smetanovou vůní s tóny vanilky, rozinek a bergamotu. Chuť sušených meruněk a křížal je podtržena příjemnou kyselinkou.

Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Pálava

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 24 ° ČNM

Zbytkový cukr: 9,2 g/l

Celkové kyseliny: 5,6 g/l

Alk. 14 % obj.

Č. šarže 21/16

Víno krásně zlaté barvy s vůní mandarinek a eukalyptu.

V chuti můžete cítit exotické ovoce, nejvíce mango a příjemnou kořenitost

Toto víno podávejte k jehněčímu ragú, perličce s bylinkami či ořechovo-karamelovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2016, polosuché

Cukernatost: 22 ° ČNM

Zbytkový cukr: 7,8 g/l

Celkové kyseliny: 6 g/l

Alk. 14 % obj.

Č. šarže 22/16

Víno jiskrné žluté barvy s vůní sladkého ananasu, moruší a rebarbory.

Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí nektarinky a broskve, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Zweigeltrebe rosé

Moravské zemské víno 2016, polosladké

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 12,5 g/l

Celkové kyseliny: 5,9 g/l

Alk. 12 % obj.

Č. šarže 23/16

Víno jemně lososové barvy s podmanivou vůní lesních jahod a kvetoucího vinohradu. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní, švestek a se šťavnatou kyselinkou. Toto víno si vychutnáte nejlépe na ledu. Podávejte k jemné králičí galantině, ovocným sorbetům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

 

Zweigeltrebe

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,6 g/l

Alk. 11 % obj.

Č. šarže 25/16

Víno fialovočervené barvy se zakulacenou vůní višní s borůvkovými tóny.

Intenzivní chuti tmavého ovoce vévodí ostružina, je plná a komplexní, s tóny páleného dřeva. Skvěle se hodí k pečené kachně s červeným zelím, flank steaku či zvěřině nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 20 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,1 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 26/16

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí tóny uzeného kouře a s višněmi a kořením.

Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Neronet

Moravské zemské víno 2016, suché

Cukernatost: 21 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5,5 g/l

Alk. 13 % obj.

Č. šarže 27/16

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu.

V chuti můžete cítit ostružiny, plané trnky, vánoční koření a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej ke tmavé zvěřině, hovězím steakům a k vyzrálým sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

 

Vína ročníku 2015

Bílá vína ročníku 2015 jsme ponechali až do března ležet na kalech z kvasinek, čímž jsme docílili výraznější a plnější chuti, červená ležela půl roku v dřevěných bečkách. S tímto ročníkem jsme také oblékli naše vína do nového kabátu – do štíhlejších lahví s novými etiketami.


Všechna naše vína si můžete zakoupit osobně u nás, ve Vinných sklepech U Jeňoura, v recepci hotelu Beatrice či si je objednat na v našem e-shopu. Seznam dalších míst, kde si Jeňourovo víno můžete koupit, najdete zde.

Vinný lístek

 

Ryzlink vlašský

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 20° ČNM

Zbytkový cukr: 3 g/l

Celkové kyseliny: 6,9 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 1/16

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky, ve vůni dominuje zelené jablko a angrešt. Chuť je intenzivní s tóny mirabelek, nezralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k listovému salátu s opraženou slaninou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  140,- Kč

 

Veltlínské zelené

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 20° ČNM

Zbytkový cukr: 4,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,3 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 2/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní červeného rybízu a kapary. Ovocná rozvinutá chuť je plná zralých hrušek, broskví a moruší. Víno dobře doplní pečeného kapra, pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l: 140 ,- Kč

 

Ryzlink rýnský

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 22,5° ČNM

Zbytkový cukr: 3,6 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 3/16

Ocenění:

Valtické vinné trhy 2017 – Stříbrná medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem. Doporučujeme k filetu z tresky či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Chardonnay

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 22,5° ČNM

Zbytkový cukr: 4,4 g/l

Celkové kyseliny: 7,1 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 4/16

Ocenění:

Grand Prix Vinex 2017 – Zlatá medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno slámově žluté barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazná vanilka s vypáleným dřevem a sušená květinová louka. Silná chuť evokuje exotické ovoce, skořici a meruňkový koláč. Podávejte k vepřovému kolenu, výpečkům či bažantovi, ke smetanovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Sauvignon Blanc

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 22° ČNM

Zbytkový cukr: 4,4 g/l

Celkové kyseliny: 6,7 g/l

Alk. 13% obj.

Č. šarže 5/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno zářivé zelenožluté barvy, ve vůni se mísí mangovo-citrusové aroma s minerálními tóny. V chuti vás zaujme minerální slanost s grepem, čerstvou bazalkou a bílým rybízem. Hodí se k salátu s liškami, slanému cibulovému koláči či lososové terině nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Rulandské šedé

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 25° ČNM

Zbytkový cukr: 9,7 g/l

Celkové kyseliny: 6,3 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 6/16

Ocenění:

Galerie Rulandských vín 2016 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Velká zlatá medaile

Víno sytě zlatavé barvy s odlesky černého čaje a smetanovou vůní s tóny zralých fíků, rozinek a bergamotu. Hebká chuť meruněk, zralého ananasu a čerstvé trávy je podtržena příjemnou kyselinkou. Je vhodné k jablečnému štrůdlu, vanilkové zmrzlině, krůtě s houbovou nádivkou nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Pálava

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 24° ČNM

Zbytkový cukr: 5,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,7 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 7/16

Ocenění:

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno krásně zlaté barvy se smetanovou vůní vlašských ořechů a mandarinek. V chuti můžete cítit nejvíce liči, sušené ovoce, vánoční koření a čerstvé máslo. Tuto pálavu si dejte k jehněčímu ragú, perličce s bylinkami či ořechovo-karamelovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Hibernal

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 25° ČNM

Zbytkový cukr: 5,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,8 g/l

Alk. 14% obj.

Č. šarže 8/16

Ocenění:

Grand Prix Vinex 2017 – Stříbrná medaile

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Festwine 2017 – Bronzová medaile

Víno jiskrné žluté barvy s vůní zralých nektarinek a vanilky. Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí liči, nektarinky a broskve, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  220,- Kč

 

Zweigeltrebe rosé

Moravské zemské víno 2015, polosuché

Cukernatost: 21° ČNM

Zbytkový cukr: 7,6 g/l

Celkové kyseliny: 5,5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 9/16

Víno zářivě oranžovorůžové barvy s vůní fialek a kvetoucího vinohradu. Chuť je ovocná, plná, s jemnými tóny májových třešní a šťavnatou kyselinkou. Toto víno si vychutnáte na ledu, stejně jako při pokojové teplotě. Podávejte k jemné kuřecí galantině, uzené vepřové panence nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  180,- Kč

 

Pinot Noir claret

Moravské zemské víno 2015, polosladké

Cukernatost: 23,5° ČNM

Zbytkový cukr: 23,8 g/l

Celkové kyseliny: 7,6 g/l

Alk. 12% obj.

Č. šarže 10/16

Víno krásně světlé barvy s meruňkovými odlesky a vůní červeného melounu, tóny lněného oleje a ranního lesa. V chuti ucítíte čerstvě upečený meruňkový koláč a zralé bílé moruše. Víno dobře doplní uzeného lososa, jemné úpravy kančího masa, jahodový sorbet, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Zweigeltrebe

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 22° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 11/16

Víno fialovočervené barvy se zakulacenou vůní borůvek s višňovými tóny. Intenzivní chuti tmavého ovoce vévodí ostružina, je plná a komplexní, s tóny páleného dřeva. Skvěle se hodí k pečené kachně s červeným zelím či živáňské pečeni nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  150,- Kč

 

Dornfelder

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 19° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,2 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 12/16

Ocenění:

Weinparade Poysdorf 2017 – Stříbrná medaile

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí kořenité tóny s višňěmi a s usní. Překvapivě jemná chuť je plná ostružin, lékořice, badyánu a sena s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  180,- Kč

 

Neronet

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 23° ČNM

Zbytkový cukr: 0,1 g/l

Celkové kyseliny: 4,5 g/l

Alk. 12,5% obj.

Č. šarže 13/16

Ocenění:

Stříbrná medaile, Grand Prix Austerlitz 2016

Víno inkoustově černé barvy s fialovými odlesky s vůní rybízového listí, tabáku a černého bezu. V chuti můžete cítit sušené švestky, tmavé ovoce, uležená povidla a silnou, leč neubíjející tříslovinu. Vychutnejte si jej k divočákovi se šípkovou omáčkou, zajíci na černo či k sýrům nebo pijte jen tak pro potěšení.

Podávejte při teplotě 14-16 °C

Cena za 0,75 l:  250,- Kč

 

Pinot Noir

Moravské zemské víno 2015, suché

Cukernatost: 23 ° ČNM

Zbytkový cukr: 0 g/l

Celkové kyseliny: 5,4 g/l

Alk. 12,5 % obj.

Č. šarže 24/16

Víno temně cihlové barvy zrálo 18 měsíců v dřevěném sudu. Kořenitá vůně má jemný vanilkový nádech.

V chuti ucítíte sušené švestky, cedrové dřevo a brusinky. Víno dobře doplní uzené maso, živáňskou pečeni, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno se hodí k archivaci.

Podávejte při teplotě 10-12 °C

Nechory

Nechory jsou malou vinařskou vesničkou v regionu Podluží, která patří k Prušánkám. Nechory jsou zajímavé tím, že leží asi kilometr za obcí, jsou tu přes čtyři sta vinných sklepů, které slouží pouze k jednomu účelu – k pěstování révy vinné a výrobě vína.

Dříve bývaly vinné sklepy v trati Drahy při cestě do Čejkovic. Tam se ale tehdy nacházel i nejbližší kostel, a často se stávalo, že prušánečtí občané, zejména muži, na nedělní bohoslužbu vůbec nedorazili. Ve snaze zabránit „pohanským podzemním mším“ místních vinařů nechali majitelé panství sklepy zbourat a poskytli pozemky k výstavbě sklepů u Nechorách. A pro jistotu nechali postavit i nový kostel přímo v Prušánkách.

Historii vinařství a sklepů v Prušánkách dokládá vojenská mapa z let 1764 – 1768.

V současné době patří Prušánky ke sto patnácti obcím vinařské podoblasti Slovácká a se svými zhruba dvěma sty padesáti hektary vinic patří k největším vinařským obcím této oblasti.

V Prušánkách jsou čtyři viniční trati: Nechory, Úlehle, Podkovné a Čtvrtky, na kterých se pěstuje zejména červené víno, jako Frankovka, Modrý Portugal, Svatovavřinecké, Zweigeltrebe a Cabernet Moravia, z bílých odrůd Veltlín, Ryzlink rýnský a vlašský, Neuburg, MüllerThurgau, Chardonnay, Sauvignon a další.

A správně se říká „u Nechor“ – Nechory jsou viniční trať, a sklepy leží u této trati, tedy u Nechor, NE v Nechorách. 😉

Dárková vína

Pro Vaše hosty, obchodní partnery, zaměstnance nebo přátele nachystáme dárkové víno s logem Vaší společnosti či s názvem příležitosti, dle  domluvy je zabalíme do dárkových taštiček.

 

Degustace

Degustace vína v našem degustačním sklepě je častým doplňkem celého večera U Jeňoura. Probíhá zpravidla po hlavní večeři tak, aby hosté nejen ochutnali vína naší produkce se zajímavým výkladem, ale aby se i pobavili, popř. diskutovali na vinná témata… Degustace většinou trvá asi půl hodiny a „koštuje“ se 5 vzorků vína, většinou loňský ročník, popřípadě pár starších vzorků. Na přání vám rádi připravíme degustaci starších, archivních vín. 

O našem víně

Jeňour

V roce 1978 jsem jako patnáctiletý navázal na vinařskou tradici svých předků a samostatně vyrobil svoje první víno. Bylo z hroznů vypěstovaných v tradiční nechorské vinařské trati, ze které vyráběl víno již můj pradědeček. Vinohrad postupně zanikal a v současné době se na stejném pozemku nachází část našich sklepů a ovocný sad. Než byl v roce 1970 vybudován první sklep, na který nyní navazuje komplex sklepů u Jeňoura, vyráběli naši předkové víno ve vrchních Nechorách.  Další sklepy byly postaveny v letech 2003 až 2011. Víno vyrábím spolu se starším synem. Současné naše nové vinice o výměře 5 ha se nacházejí v trati Podkovné vzdálené dva kilometry od sklepa.

Naší snahou je vyrábět vína plná, květnatá a autentická s osobností jejich autora, hlavně ale taková, aby si na nich pochutnali všichni ti, kteří je budou popíjet ať už přímo u nás ve sklepě, či kdekoli jinde. Prožít opojení a povznesení, či zážitek opití z dobrého vína patří k příjemným chvílím v životě člověka.  A Když nám hosté, konzumenti a pijáci naších vín dávají tuto zpětnou vazbu, víme, že naše tvrdá práce je naplněna. Není potřeba žádných vzletných ód, kdo pije víno jenom proto, aby zahnal žízeň?

I když některá mladá sudová vína podáváme hostům již v prvních listopadových týdnech daného ročníku, u vín podávaných později a hlavně lahvových je enologický proces zdlouhavější. Rádi jim pokud možno půl roku necháváme čas zrání na kvasnicích a spolu s procesem pravidelného míchání vína získávají zajímavou strukturu a hlavně plnost, což po napití vybízí k dalšímu doušku. Toto navazuje na primární práci s hrozny a mošty, kdy řešíme chlazení, fermentaci, macerování, což výše popsanému předchází. Vína následně lahvujeme koncem května a ty jsou díky této technologii ideální k vypití v následujících dvou a více letech, kdy dosahují optimální zralosti a buketu. S lahvováním jsme začali s ročníkem 1998 a v posledních letech využíváme služeb rakouské profesionální mobilní lahvovací linky, která u vín zaručuje potřebnou stabilitu a sterilitu.

Víno, které lahvujeme, pochází ze čtyř pětin z moštů, které dosáhly 21 stupňů a více cukernatosti a nejsou doslazená. Přesto je označujeme jako Moravské zemské víno. Důvodem je celková odtažitost vůči byrokratickým procesům. Stojíme za tím, co je uvedeno na etiketě a spoléháme na vzájemnou důvěru mezi vinařem a zákazníkem.

Jan Ivičič – Jeňour, majitel a sklepmistr Vinných sklepů U Jeňoura

Přihlaste se k odběru