PIJTE NAŠE VÍNO DOMA – DORUČENÍ ZDARMA

PRO DORUČENÍ DO VÁNOC OBJEDNÁVEJTE VÍNO NEJPOZDĚJI V ÚTERÝ 15.12.2020

  • Přepravní služba Messenger, která doručuje naše víno prodlužuje před Vánoci doručovací termíny na 1-3 dny, tak mějte, prosím, strpení.
  • Pro doručení do Vánoc objednávejte víno nejpozději v úterý 15.12.2020
  • Vítejte na našem domácím e-shopu! Ochutnejte třeba speciality jako Chardonnay, výběr z hroznů 2018, které zrálo v bečkách barrique a Pinot Noir, výběr z hroznů 2018, které nejsou ani čeřeny, ani filtrovány. Letos jsme také dokončili náš Jeňourův sekt vyrobený tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi.

 

  • DORUČENÍ ZDARMA platí při odběru plných kartonů po šesti lahvích.
  • Sledujte nás také na Faceboku a Instagramu.
  • P.S. Plánujete si už Silvestra? Mrkněte na nabídku našeho silvestrovského pobytu.  😉

Sauvignon Blanc, jakostní víno 2019

Jakostní víno odrůdové 2019, suché 195 Kč
Cukernatost 20,5 °ČNM
Zbytkový cukr 6,1 g/l
Celkové kyseliny 6,5 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 11/12

Víno zářivé zelenožluté barvy, ve vůni se mísí mandlovo-broskvové aroma se zelenými tóny. V chuti vás zaujmou letní broskve a bílý rybíz. Hodí se ke slanému cibulovému koláči či k pečenému lososovi nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie). Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Podávejte při teplotě 9-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Prušánky
Viniční trať Podkovné

Pinot Noir, výběr z hroznů 2018 🏅

Výběr z hroznů 2018, suché 370 Kč
Cukernatost 25 °ČNM
Zbytkový cukr 0,3 g/l
Celkové kyseliny 5,7 g/l
Alkohol 14 % obj.
Číslo šarže 3/20
Objem láhve 0,75 l

Víno temně rubínové barvy s oranžovými odlesky. Ve vůni můžete cítit jahodový rozvar.

V chuti najdete vyzrálá povidla, brusinky a čerstvě vyuzené maso. Pečlivá technologická práce sklepmistra vedla k jedinečnosti tohoto vína.

Víno leželo 8 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 15 měsíců v sudech, z části barrique, a není ani čeřeno, ani filtrováno.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ocenění:

  • Národní soutěž vín - Stříbrná medaile
  • Top 77 vín 2019

Cabernet Cortis, výběr z bobulí 2019

Výběr z bobulí 2019, suché 250 Kč
Cukernatost 27 °ČNM
Zbytkový cukr 0,4 g/l
Celkové kyseliny 5,4 g/l
Alkohol 14,5 % obj.
Číslo šarže 13/20

Víno tmavě červené barvy s vůní černého rybízu a ostružin. Ovocnou chuť doplňuje výrazná sladká paprika a velmi dlouhá harmonická dochuť.

Je ideálním společníkem steaků, sušeného masa, a vyzrálých sýrů. Víno leželo 8 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 10 měsíců v sudech, z části barrique, a není ani čeřeno, ani filtrováno.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Prušánky
Viniční trať Podkovné

Dornfelder, pozdní sběr 2018

Pozdní sběr 2018, suché 230 Kč
Cukernatost 21,2 °ČNM
Zbytkový cukr 0,8 g/l
Celkové kyseliny 6,7 g/l
Alkohol 12,5 % obj.
Číslo šarže 2/20
Objem láhve 0,75 l

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí tóny pryskyřice, opáleného dřeva a višní.

Překvapivě jemná chuť je plná višní, ostružin, lékořice s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 7 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 15 měsíců ve starých sudech, a není ani čeřeno, ani filtrováno.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Veltlínské zelené 🏅 2018

Moravské zemské víno 2018, polosuché 175 Kč
Cukernatost 22 °ČNM
Zbytkový cukr 7 g/l
Celkové kyseliny 5,8 g/l
Alkohol 12,5 % obj.
Číslo šarže 2/18
Objem láhve 0,75 l

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní angreštu a máslové hrušky.

Rozvinutá chuť je plná zralého manga s jemnou kořenitostí, která krásně doplní candáta s fenyklovým salátem, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Ocenění:

  • Grand Prix Austerlitz 2019 - Bronzová medaile

Rulandské bílé 2018

Moravské zemské víno 2018, suché 175 Kč
Cukernatost 21 °ČNM
Zbytkový cukr 0,1 g/l
Celkové kyseliny 5,9 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 3/18
Objem láhve 0,75 l

Víno světle žluté barvy s broskvovou ovocností, typickou chlebovinkou a dlouhou dochutí.

Doporučujeme ke králíkovi s hořčičnou omáčkou, k letnímu ovocnému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Ryzlink rýnský 2018 🏅

Moravské zemské víno 2018, suché 250 Kč
Cukernatost 21 °ČNM
Zbytkový cukr 1,5 g/l
Celkové kyseliny 6,9 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 4/18
Objem láhve 0,75 l

Víno světle zlaté barvy. Vanilkovo-citronovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s dochutí červeného grepu.

Doporučujeme k dušené kapustě s uzeným či k salátu Caesar, ale snese i tatarák s kapary, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na kvasnicích a má perspektivu delšího zrání.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Ocenění:

  • Top 77 vín 2019
  • Valtické vinné trhy 2020 - Zlatá medaile

Ryzlink vlašský 2018

Moravské zemské víno 2018, suché 175 Kč
Cukernatost 21 °ČNM
Zbytkový cukr 0,4 g/l
Celkové kyseliny 6,2 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 1/18
Objem láhve 0,75 l

Víno zelenožluté barvy, ve vůni dominují letní jablíčka.

Chuť je intenzivní se svěžestí angreštu a kiwi, se šťovíkovou dochutí. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k ovocným sorbetům nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Hibernal 2018

Moravské zemské víno 2018, polosuché 175 Kč
Cukernatost 23 °ČNM
Zbytkový cukr 4,5 g/l
Celkové kyseliny 6 g/l
Alkohol 13 % obj.
Číslo šarže 6/18
Objem láhve 0,75 l

Víno sytě žluté barvy s výraznou vůní květu černého bezu a parfému lučního kvítí. Vyvážená chuť s příjemnou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí nektarinek, černého rybízu a lučního medu, které přetrvávají i v krásné dochuti.

Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Dornfelder 2018 (MZV)

Moravské zemské víno 2018, suché 195 Kč
Cukernatost 22 °ČNM
Zbytkový cukr 0,5 g/l
Celkové kyseliny 4,5 g/l
Alkohol 12,5 % obj.
Číslo šarže 7/18
Objem láhve 0,75 l

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni ucítíte borůvkový kompot, který je také v chuti spolu s višněmi a kořenitými tóny.

Skvěle se hodí k pečenému kanci nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 6 měsíců na kvasnicích v sudu.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Ryzlink vlašský 🏅 2017

Moravské zemské víno 2017, suché 175 Kč
Cukernatost 19 °ČNM
Zbytkový cukr 0,4 g/l
Celkové kyseliny 5,7 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 2/17
Objem láhve 0,75 l

Víno žlutozelené barvy, ve vůni dominuje ryngle.

Chuť je intenzivní s tóny mirabelek, nezralého angreštu a kiwi. Víno se hodí k jemným úpravám kuřecího a králičího masa či k ovocným sorbetům nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Ocenění:

  • Weinparade Poysdorf 2018 - Stříbrná medaile

Ryzlink rýnský 2017

Moravské zemské víno 2017, suché 175 Kč
Cukernatost 19 °ČNM
Zbytkový cukr 3,5 g/l
Celkové kyseliny 7,7 g/l
Alkohol 11,5 % obj.
Číslo šarže 3/17
Objem láhve 0,75 l

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem.

Doporučujeme k lososovému tartaru či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.