PIJTE NAŠE VÍNO DOMA – DORUČENÍ ZDARMA

Vítejte na našem domácím e-shopu!

  • Ochutnejte Hibernal 2022, který byl oceněný stříbrnou medailí ze SALONU VÍN 2024
  • ZEPHYRUS je zpátky! Svěží perlivé víno Zephyrus a novinka Kiss Me, sladké perlivé víno z odrůdy Cabernet Cortis v kvalitě výběru z bobulí :).
  • Ochutnejte speciality jako Pinot Noir, výběr z hroznů 2018, který obdržel zlatou medaili v SALONU VÍN 2021 a není ani čeřený, ani filtrovaný.
  • Vyzkoušejte Jeňourův Sekt, vyrobený tradiční (šampaňskou) metodou.
  • Pokud máte rádi bariková vína, dejte si naše Chardonnay 2019 nebo Chardonnay 2018.

  • DORUČENÍ ZDARMA platí při odběru plných kartonů po šesti lahvích.
  • Obvykle víno odesíláme po platbě předem. Pokud si však přejete poslat víno na dobírku, účtujeme za toto 37,- Kč dle ceníku kurýrní služby Messenger.
  • Sledujte nás také na Faceboku a Instagramu.

Pinot Noir, pozdní sběr 2019

Pozdní sběr 2019, suché 260 Kč
Cukernatost 22 °ČNM
Zbytkový cukr 0,04 g/l
Celkové kyseliny 5,1 g/l
Alkohol 12 % obj.

Víno temně rubínové barvy. Ve vůni můžete cítit lesní ovoce a černý rybíz.

Překvapivě ovocná chuť je zakončena jemnou tříslovinou. Můžete v ní cítit třeba švestky nebo ostružiny.

Víno leželo 8 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 15 měsíců v sudech barrique.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ryzlink rýnský, jakostní víno 2019 🏅

Jakostní víno odrůdové 2019, suché 215 Kč
Cukernatost 20,5 °ČNM
Zbytkový cukr 2,6 g/l
Celkové kyseliny 6,3 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 9/20

Víno světle zlaté barvy se zelenými odlesky. Grep dominuje čisté vůni a silné chuti, ve které můžete najít také kopřivy.
Vanilkovo-citronovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s dochutí červeného grepu. Víno má perspektivu delšího zrání. Doporučujeme k vanilkovo-citronovému koláči, stejně jako k salátu Caesar, ale snese i tatarák s kapary, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Podávejte při teplotě 9-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ocenění:
Valtické vinné trhy 2021 - Zlatá medaile
Weinparade Poysforf 2022 - Stříbrná medaile

Dornfelder, pozdní sběr 2018

Pozdní sběr 2018, suché 300 Kč
Cukernatost 21,2 °ČNM
Zbytkový cukr 0,8 g/l
Celkové kyseliny 6,7 g/l
Alkohol 12,5 % obj.
Číslo šarže 2/20
Objem láhve 0,75 l

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí tóny pryskyřice, opáleného dřeva a višní.

Překvapivě jemná chuť je plná višní, ostružin, lékořice s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 7 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 15 měsíců ve starých sudech, a není ani čeřeno, ani filtrováno.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ryzlink rýnský 2018 🏅

Moravské zemské víno 2018, suché 260 Kč
Cukernatost 21 °ČNM
Zbytkový cukr 1,5 g/l
Celkové kyseliny 6,9 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 4/18
Objem láhve 0,75 l

Víno světle zlaté barvy. Vanilkovo-citronovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s dochutí červeného grepu.

Doporučujeme k dušené kapustě s uzeným či k salátu Caesar, ale snese i tatarák s kapary, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na kvasnicích a má perspektivu delšího zrání.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Ocenění:
VALTICKÉ VINNÉ TRHY 2020 - Zlatá medaile
TOP 77 VÍN V ČR 2020 - Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský 2017

Moravské zemské víno 2017, suché 195 Kč
Cukernatost 19 °ČNM
Zbytkový cukr 3,5 g/l
Celkové kyseliny 7,7 g/l
Alkohol 11,5 % obj.
Číslo šarže 3/17
Objem láhve 0,75 l

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem.

Doporučujeme k lososovému tartaru či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Pinot Noir 2016

Moravské zemské víno 2016, suché 310 Kč
Cukernatost 21 °ČNM
Zbytkový cukr 0,2 g/l
Celkové kyseliny 4,9 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 13/17
Objem láhve 0,75 l

Víno temně cihlové barvy s temnými odlesky. Kořenitá vůně má jemný vanilkový nádech.

V chuti ucítíte vyzrálá povidla, brusinky a dřevité tóny. Víno dobře doplní uzené maso, živáňskou pečeni, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 18 měsíců v sudu a skvěle se hodí k archivaci

Podávejte při teplotě 14-16 °C. Pro ideální požitek nechte víno vydýchat.