PIJTE NAŠE VÍNO DOMA – DORUČENÍ ZDARMA

Vítejte na našem domácím e-shopu!

  • Ochutnejte Hibernal 2022, který byl oceněný stříbrnou medailí ze SALONU VÍN 2024
  • ZEPHYRUS je zpátky! Svěží perlivé víno Zephyrus a novinka Kiss Me, sladké perlivé víno z odrůdy Cabernet Cortis v kvalitě výběru z bobulí :).
  • Ochutnejte speciality jako Pinot Noir, výběr z hroznů 2018, který obdržel zlatou medaili v SALONU VÍN 2021 a není ani čeřený, ani filtrovaný.
  • Vyzkoušejte Jeňourův Sekt, vyrobený tradiční (šampaňskou) metodou.
  • Pokud máte rádi bariková vína, dejte si naše Chardonnay 2019 nebo Chardonnay 2018.

  • DORUČENÍ ZDARMA platí při odběru plných kartonů po šesti lahvích.
  • Obvykle víno odesíláme po platbě předem. Pokud si však přejete poslat víno na dobírku, účtujeme za toto 37,- Kč dle ceníku kurýrní služby Messenger.
  • Sledujte nás také na Faceboku a Instagramu.

Lazy Smoke 2020 🏅

Moravské zemské víno 2020, suché 260 Kč
Cukernatost 21,2 °ČNM
Zbytkový cukr 0,04 g/l
Celkové kyseliny 5,2 g/l
Alkohol 12 % obj.
Objem láhve 0,75 l

Líný kouř evokuje přesně tu náladu, kterou zažijete při jeho pití: pohodu, uvolněnost, a štěstí. Víno ze 100 % Pinotu Noir z redukované sklizně temně rubínové barvy. Ve vůni cítíte černý rybíz a ostružinu, a kouřově dřevité tóny, které se odrážejí také v chuti. Ideální k dlouhému zrání. Zkuste ho k dušenému hovězímu nebo k burgeru, stejně jako při rozjímání u doutníčku. Víno leželo 15 měsíců v sudech barrique, z toho 8 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie). Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Ocenění:
TOP 77 vín 2023

Veltlínské zelené, jakostní víno 2020 🏅

Jakostní víno odrůdové 2020, suché 215 Kč
Cukernatost 19 °ČNM
Zbytkový cukr 1,5 g/l
Celkové kyseliny 7 g/l
Alkohol 12,5 % obj.

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní zelených hrušek a moruší doplňuje rozvinutá kořenitá chuť s náznaky zeleného pepře s pikantní kyselinou

Víno dobře doplní pečeného kapra, nebo k houbovému risottu. Pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ocenění:
Weinparade Poysforf 2022 - Stříbrná medaile

Rulandské bílé, kabinetní 2020 🏅

Kabinetní víno 2020, suché 215 Kč
Cukernatost 20,6 °ČNM
Zbytkový cukr 5,9 g/l
Celkové kyseliny 7,1 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 7/21

Víno zlatavé barvy s vůní zralých nektarinek, s broskvovou ovocností, a mineralitou, které doplňuje pikantní kyselinka a chlebovina v dochutí. Doporučujeme k salátům, např. Caesaru, a je ideálním společníkem pro rozjezd večírku a garden party, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Podávejte při teplotě 9-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Prušánky
Viniční trať Podkovné

Ocenění:
Festwine 2022 - Zlatá medaile
Weinparade Poysforf 2022 - Stříbrná medaile

Chardonnay, pozdní sběr 2020

Pozdní sběr 2020, polosuché 215 Kč
Cukernatost 21,4 °ČNM
Zbytkový cukr 7,3 g/l
Celkové kyseliny 7,5 g/l
Alkohol 12,5 % obj.

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky a výraznou viskozitou. Ve vůni cítíte zralý angrešt a liči. V reduktivní chuti najdete pomelo a list černého rybízu. I když je víno polosuché, překvapí vás svojí svěžestí. Podávejte ke grilované kotletě, lehkým ovocným koláčům nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Podávejte při teplotě 9-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Dornfelder, moravské zemské víno 2019

Moravské zemské víno 2019, suché 260 Kč
Cukernatost 21,6 °ČNM
Zbytkový cukr 0,04 g/l
Celkové kyseliny 5,2 g/l
Alkohol 12,5 % obj.

Víno temně fialové barvy, ve vůni se mísí tóny lesního ovoce.

Ovocná chuť je plná přezrálých višní, ostružin, s výraznou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 7 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 14 měsíců ve starých sudech.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Pinot Noir, pozdní sběr 2019

Pozdní sběr 2019, suché 260 Kč
Cukernatost 22 °ČNM
Zbytkový cukr 0,04 g/l
Celkové kyseliny 5,1 g/l
Alkohol 12 % obj.

Víno temně rubínové barvy. Ve vůni můžete cítit lesní ovoce a černý rybíz.

Překvapivě ovocná chuť je zakončena jemnou tříslovinou. Můžete v ní cítit třeba švestky nebo ostružiny.

Víno leželo 8 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 15 měsíců v sudech barrique.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ryzlink rýnský, jakostní víno 2019 🏅

Jakostní víno odrůdové 2019, suché 215 Kč
Cukernatost 20,5 °ČNM
Zbytkový cukr 2,6 g/l
Celkové kyseliny 6,3 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 9/20

Víno světle zlaté barvy se zelenými odlesky. Grep dominuje čisté vůni a silné chuti, ve které můžete najít také kopřivy.
Vanilkovo-citronovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s dochutí červeného grepu. Víno má perspektivu delšího zrání. Doporučujeme k vanilkovo-citronovému koláči, stejně jako k salátu Caesar, ale snese i tatarák s kapary, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Podávejte při teplotě 9-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ocenění:
Valtické vinné trhy 2021 - Zlatá medaile
Weinparade Poysforf 2022 - Stříbrná medaile

Dornfelder, pozdní sběr 2018

Pozdní sběr 2018, suché 300 Kč
Cukernatost 21,2 °ČNM
Zbytkový cukr 0,8 g/l
Celkové kyseliny 6,7 g/l
Alkohol 12,5 % obj.
Číslo šarže 2/20
Objem láhve 0,75 l

Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí tóny pryskyřice, opáleného dřeva a višní.

Překvapivě jemná chuť je plná višní, ostružin, lékořice s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 7 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 15 měsíců ve starých sudech, a není ani čeřeno, ani filtrováno.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ryzlink rýnský 2018 🏅

Moravské zemské víno 2018, suché 260 Kč
Cukernatost 21 °ČNM
Zbytkový cukr 1,5 g/l
Celkové kyseliny 6,9 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 4/18
Objem láhve 0,75 l

Víno světle zlaté barvy. Vanilkovo-citronovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s dochutí červeného grepu.

Doporučujeme k dušené kapustě s uzeným či k salátu Caesar, ale snese i tatarák s kapary, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na kvasnicích a má perspektivu delšího zrání.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Ocenění:
VALTICKÉ VINNÉ TRHY 2020 - Zlatá medaile
TOP 77 VÍN V ČR 2020 - Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský 2017

Moravské zemské víno 2017, suché 195 Kč
Cukernatost 19 °ČNM
Zbytkový cukr 3,5 g/l
Celkové kyseliny 7,7 g/l
Alkohol 11,5 % obj.
Číslo šarže 3/17
Objem láhve 0,75 l

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem.

Doporučujeme k lososovému tartaru či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Pinot Noir 2016

Moravské zemské víno 2016, suché 310 Kč
Cukernatost 21 °ČNM
Zbytkový cukr 0,2 g/l
Celkové kyseliny 4,9 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 13/17
Objem láhve 0,75 l

Víno temně cihlové barvy s temnými odlesky. Kořenitá vůně má jemný vanilkový nádech.

V chuti ucítíte vyzrálá povidla, brusinky a dřevité tóny. Víno dobře doplní uzené maso, živáňskou pečeni, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 18 měsíců v sudu a skvěle se hodí k archivaci

Podávejte při teplotě 14-16 °C. Pro ideální požitek nechte víno vydýchat.