PIJTE NAŠE VÍNO DOMA – DORUČENÍ ZDARMA

Vítejte na našem domácím e-shopu!

  • Ochutnejte Hibernal 2022, který byl oceněný stříbrnou medailí ze SALONU VÍN 2024
  • ZEPHYRUS je zpátky! Svěží perlivé víno Zephyrus a novinka Kiss Me, sladké perlivé víno z odrůdy Cabernet Cortis v kvalitě výběru z bobulí :).
  • Ochutnejte speciality jako Pinot Noir, výběr z hroznů 2018, který obdržel zlatou medaili v SALONU VÍN 2021 a není ani čeřený, ani filtrovaný.
  • Vyzkoušejte Jeňourův Sekt, vyrobený tradiční (šampaňskou) metodou.
  • Pokud máte rádi bariková vína, dejte si naše Chardonnay 2019 nebo Chardonnay 2018.

  • DORUČENÍ ZDARMA platí při odběru plných kartonů po šesti lahvích.
  • Obvykle víno odesíláme po platbě předem. Pokud si však přejete poslat víno na dobírku, účtujeme za toto 37,- Kč dle ceníku kurýrní služby Messenger.
  • Sledujte nás také na Faceboku a Instagramu.

Rulandské bílé, pozdní sběr 2021 🏅

Pozdní sběr 2021, suché 215 Kč
Cukernatost 21 °ČNM
Zbytkový cukr 0,5 g/l
Celkové kyseliny 6,6 g/l
Alkohol 12,5 % obj.
Objem láhve 0,75 l

Víno žlutozelené barvy s vůní zralých nektarinek, v chuti dominuje grep a minerální slanost, které doplňuje pikantní kyselina. Chlebovinka v dlouhé dochuti značí potenciál zrání. Doporučujeme ke králíku na hořčici, salátům, např. Caesaru, grilovačce, je ideálním společníkem pro dlouhé večery, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Ocenění:
Galerie Rulandských vín 2023 - VELKÁ ZLATÁ MEDAILE

Chardonnay, pozdní sběr 2021🏅

Pozdní sběr 2021, suché 215 Kč
Cukernatost 22,6 °ČNM
Zbytkový cukr 4 g/l
Celkové kyseliny 6,9 g/l
Alkohol 13 % obj.
Objem láhve 0,75 l

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky a výraznou viskozitou. Ve vůni cítíte zralý angrešt a liči. V reduktivní chuti najdete pomelo a list černého rybízu. Poměr cukru a kyselin tvoří harmonický a svěží dojem. Podávejte ke grilované kotletě, lehkým ovocným koláčům, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Valtické vinné trhy 2023 - Zlatá medaile
Vinex 2023 - Zlatá medaile

Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2021 🏅

Pozdní sběr 2021, polosuché 215 Kč
Cukernatost 22,8 °ČNM
Zbytkový cukr 9,1 g/l
Celkové kyseliny 6,9 g/l
Alkohol 12,5 % obj.
Objem láhve 0,75 l

Víno světle zlaté barvy se stříbrnými odlesky. Ve vůni ucítíte ovocný kompot, v chuti dominuje máslová hruška, a dochuť je dlouhotrvající. Dejte si je ke zrajícím sýrům, při nedělní odpolední siestě, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Ocenění:
Valtické vinné trhy 2024 - Zlatá medaile

Rulandské šedé, výběr z hroznů 2021 🏅

Výběr z hroznů 2021, polosladké 260 Kč
Cukernatost 24,6 °ČNM
Zbytkový cukr 30,2 g/l
Celkové kyseliny 8,5 g/l
Alkohol 12,5 % obj.
Objem láhve 0,75 l

Svěží víno zlatožluté barvy, ve vůni i chuti se mísí pestré ovocné tóny a lipový květ; najdete tam třeba žlutý meloun, hrušky, a jahody. Hodí se k lehkým úpravám drůbeže, k letnímu tvarohovému koláči, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Ocenění:
Galerie Rulandských vín 2023 - Zlatá medaile

Solaris, výběr z hroznů 2021

Výběr z hroznů 2021, polosladké 260 Kč
Cukernatost 25 °ČNM
Zbytkový cukr 15,7 g/l
Celkové kyseliny 7,5 g/l
Alkohol 13,5 % obj.
Objem láhve 0,75 l

Toto víno zářivě žluté barvy je explozí vůní a chutí, hledejte v něm vlašské ořechy, exotické ovoce, třeba vyzrálé mango, ale i náš moravský rybíz. Díky harmonii kyselin a zbytkového cukru lze toto víno překvapivě pít ke každé příležitosti, skvěle doplní drůbeží pečínky, grilovačku, ale i smetanový desert, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Lazy Smoke 2020 🏅

Moravské zemské víno 2020, suché 260 Kč
Cukernatost 21,2 °ČNM
Zbytkový cukr 0,04 g/l
Celkové kyseliny 5,2 g/l
Alkohol 12 % obj.
Objem láhve 0,75 l

Líný kouř evokuje přesně tu náladu, kterou zažijete při jeho pití: pohodu, uvolněnost, a štěstí. Víno ze 100 % Pinotu Noir z redukované sklizně temně rubínové barvy. Ve vůni cítíte černý rybíz a ostružinu, a kouřově dřevité tóny, které se odrážejí také v chuti. Ideální k dlouhému zrání. Zkuste ho k dušenému hovězímu nebo k burgeru, stejně jako při rozjímání u doutníčku. Víno leželo 15 měsíců v sudech barrique, z toho 8 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie). Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Ocenění:
TOP 77 vín 2023

Veltlínské zelené, jakostní víno 2020 🏅

Jakostní víno odrůdové 2020, suché 215 Kč
Cukernatost 19 °ČNM
Zbytkový cukr 1,5 g/l
Celkové kyseliny 7 g/l
Alkohol 12,5 % obj.

Víno žlutozelené barvy s výraznou vůní zelených hrušek a moruší doplňuje rozvinutá kořenitá chuť s náznaky zeleného pepře s pikantní kyselinou

Víno dobře doplní pečeného kapra, nebo k houbovému risottu. Pořádně vychlazené podávejte jako aperitiv nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Podávejte při teplotě 10-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ocenění:
Weinparade Poysforf 2022 - Stříbrná medaile

Rulandské bílé, kabinetní 2020 🏅

Kabinetní víno 2020, suché 215 Kč
Cukernatost 20,6 °ČNM
Zbytkový cukr 5,9 g/l
Celkové kyseliny 7,1 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 7/21

Víno zlatavé barvy s vůní zralých nektarinek, s broskvovou ovocností, a mineralitou, které doplňuje pikantní kyselinka a chlebovina v dochutí. Doporučujeme k salátům, např. Caesaru, a je ideálním společníkem pro rozjezd večírku a garden party, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Podávejte při teplotě 9-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Prušánky
Viniční trať Podkovné

Ocenění:
Festwine 2022 - Zlatá medaile
Weinparade Poysforf 2022 - Stříbrná medaile

Chardonnay, pozdní sběr 2020

Pozdní sběr 2020, polosuché 215 Kč
Cukernatost 21,4 °ČNM
Zbytkový cukr 7,3 g/l
Celkové kyseliny 7,5 g/l
Alkohol 12,5 % obj.

Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky a výraznou viskozitou. Ve vůni cítíte zralý angrešt a liči. V reduktivní chuti najdete pomelo a list černého rybízu. I když je víno polosuché, překvapí vás svojí svěžestí. Podávejte ke grilované kotletě, lehkým ovocným koláčům nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Podávejte při teplotě 9-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Dornfelder, moravské zemské víno 2019

Moravské zemské víno 2019, suché 260 Kč
Cukernatost 21,6 °ČNM
Zbytkový cukr 0,04 g/l
Celkové kyseliny 5,2 g/l
Alkohol 12,5 % obj.

Víno temně fialové barvy, ve vůni se mísí tóny lesního ovoce.

Ovocná chuť je plná přezrálých višní, ostružin, s výraznou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 7 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 14 měsíců ve starých sudech.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Pinot Noir, pozdní sběr 2019

Pozdní sběr 2019, suché 260 Kč
Cukernatost 22 °ČNM
Zbytkový cukr 0,04 g/l
Celkové kyseliny 5,1 g/l
Alkohol 12 % obj.

Víno temně rubínové barvy. Ve vůni můžete cítit lesní ovoce a černý rybíz.

Překvapivě ovocná chuť je zakončena jemnou tříslovinou. Můžete v ní cítit třeba švestky nebo ostružiny.

Víno leželo 8 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 15 měsíců v sudech barrique.

Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ryzlink rýnský, jakostní víno 2019 🏅

Jakostní víno odrůdové 2019, suché 215 Kč
Cukernatost 20,5 °ČNM
Zbytkový cukr 2,6 g/l
Celkové kyseliny 6,3 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 9/20

Víno světle zlaté barvy se zelenými odlesky. Grep dominuje čisté vůni a silné chuti, ve které můžete najít také kopřivy.
Vanilkovo-citronovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s dochutí červeného grepu. Víno má perspektivu delšího zrání. Doporučujeme k vanilkovo-citronovému koláči, stejně jako k salátu Caesar, ale snese i tatarák s kapary, nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 6 měsíců na jemných kalech (sur lie).

Podávejte při teplotě 9-12 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné

Ocenění:
Valtické vinné trhy 2021 - Zlatá medaile
Weinparade Poysforf 2022 - Stříbrná medaile