PIJTE NAŠE VÍNO DOMA – DORUČENÍ ZDARMA

  • Vítejte na našem domácím e-shopu! Ochutnejte třeba speciality jako Pinot Noir, výběr z hroznů 2018, který obdržel zlatou medaili v SALONU VÍN 2021 a není ani čeřený, ani filtrovaný, a Hibernal, který získal v SALONU VÍN stříbrnou. Letos jsme také dokončili náš Jeňourův sekt vyrobený tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi.

 

  • DORUČENÍ ZDARMA platí při odběru plných kartonů po šesti lahvích.
  • Obvykle víno odesíláme po platbě předem. Pkud si však přejete poslat víno na dobírku, účtujeme za toto 37,- Kč dle ceníku kurýrní služby Messenger.
  • Sledujte nás také na Faceboku a Instagramu.

Sauvignon Blanc 2016

Moravské zemské víno 2016, suché 175 Kč
Cukernatost 20 ° ČNM
Zbytkový cukr 0,9 g/l
Celkové kyseliny 6,7 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 16/16
Objem láhve 0,75 l

Svěží víno zářivé bíložluté barvy, ve vůni se mísí citrusové aroma s minerálními tóny.

V chuti vás zaujme grep s čerstvou meduňkou, a v dlouhé dochuti naleznete intenzivní minerální slanost. Hodí se ke grilovanému lososu či pečenému bůčku nebo pijte jen tak pro potěšení.

Víno zrálo 6 měsíců na kvasnicích (sur lie). Podávejte při teplotě 9-12 °C

Chardonnay 🏅 2016

Moravské zemské víno 2016, suché 175 Kč
Cukernatost 22 ° ČNM
Zbytkový cukr 3,1 g/l
Celkové kyseliny 7 g/l
Alkohol 13 % obj.
Číslo šarže 17/16
Objem láhve 0,75 l

Víno žlutozelené barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazná máta s kopřivou a oskeruše.

Silná chuť je v harmonii s vůní. Hodí se k bílým rybám, nebojte se je podávat ke svíčkové na smetaně nebo pijte jen tak pro potěšení.

Víno zrálo 6 měsíců na kvasnicích (sur lie). Podávejte při teplotě 10-12 °C

Ryzlink rýnský 🏅 2016

Moravské zemské víno 2016, suché 300 Kč
Cukernatost 22 ° ČNM
Zbytkový cukr 1 g/l
Celkové kyseliny 6,7 g/l
Alkohol 13,5 % obj.
Číslo šarže 18/16
Objem láhve 0,75 l

Víno světle zlaté barvy, vůně čerstvě posečené trávy podtrhuje jemně minerální chuť s lipovými tóny.

Doporučujeme k rybám a k lehkým úpravám drůbežího masa nebo pijte jen tak pro potěšení.

Víno zrálo 6 měsíců na kvasnicích (sur lie). Podávejte při teplotě 10-12 °C

Pinot Noir 2016

Moravské zemské víno 2016, suché 300 Kč
Cukernatost 21 °ČNM
Zbytkový cukr 0,2 g/l
Celkové kyseliny 4,9 g/l
Alkohol 12 % obj.
Číslo šarže 13/17
Objem láhve 0,75 l

Víno temně cihlové barvy s temnými odlesky. Kořenitá vůně má jemný vanilkový nádech.

V chuti ucítíte vyzrálá povidla, brusinky a dřevité tóny. Víno dobře doplní uzené maso, živáňskou pečeni, cheddar nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno zrálo 18 měsíců v sudu a skvěle se hodí k archivaci

Podávejte při teplotě 14-16 °C. Pro ideální požitek nechte víno vydýchat.

Ryzlink rýnský 🏅 2015

Moravské zemské víno 2015, suché, 0,75 l 360 Kč
Cukernatost 22,5 °ČNM
Zbytkový cukr 3,6 g/l
Celkové kyseliny 6,7 g/l
Alkohol 13 % obj.
Číslo šarže 3/16

Víno světle zlaté barvy, máslovo-melounovou vůni podtrhuje jemně minerální chuť s vanilkovo-citronovými tóny. Dochuti vévodí sušené meruňky a ringlový džem. Doporučujeme k filetu z tresky či salátu Caesar, ale snese i dobře ugrilované maso nebo pijte jen tak pro potěšení.

Víno zrálo 6 měsíců na kvasnicích (sur lie). Podávejte při teplotě 10–12 °C.

Chardonnay 🏅 2015

Moravské zemské víno 2015, polosuché 360 Kč
Cukernatost 22,5 °ČNM
Zbytkový cukr 4,4 g/l
Celkové kyseliny 7,1 g/l
Alkohol 13 % obj.
Číslo šarže 4/16
Objem láhve 0,75 l

Víno slámově žluté barvy s dobrou viskozitou. Ve vůni je výrazná vanilka s vypáleným dřevem a sušená květinová louka. Silná chuť evokuje exotické ovoce, skořici a meruňkový koláč. Podávejte k vepřovému kolenu, výpečkům či bažantovi, ke smetanovému dortu nebo pijte jen tak pro potěšení.

Víno zrálo 6 měsíců na kvasnicích (sur lie). Podávejte při teplotě 10–12 °C.

Hibernal 🏅 2015

Moravské zemské víno 2015, polosuché 360 Kč
Cukernatost 25 °ČNM
Zbytkový cukr 5,6 g/l
Celkové kyseliny 5,8 g/l
Alkohol 14 % obj.
Číslo šarže 8/16
Objem láhve 0,75 l

Víno jiskrné žluté barvy s vůní zralých nektarinek a vanilky. Vyvážená chuť s dobrou kyselinkou a ovocnou šťavnatostí liči, nektarinky a broskve, které přetrvávají i v delší dochuti. Svou vyvážeností je toto víno univerzálním společníkem celého menu, dejte si je k čerstvému kozímu sýru nebo pijte jen tak pro potěšení.

Víno zrálo 6 měsíců na kvasnicích (sur lie). Podávejte při teplotě 10–12 °C.